שאלות שמציקות לי

עצבובית

New member
שאלות שמציקות לי

מה המשמעות מבחינה רוחנית לאדם שבוחר ללשים קץ לחייו
האם יש אדם שמיועד לכך על מנת לתקן את גילגולו לשעבר?, ואין לו אפשרות לברוח מכך? LOOK ON THE BRIGHT SIDE - SUICIDE ציטוט משירו של קורט קוביין סולן NIRVANA המנוח, שהתאבד.....

אדם שבוחר לשים קץ לחייו...

בורח מתיקונו וגורם לעצמו נזק. הוא יוצר לנשמתו תיקון הגדול פי 1800 יחידות. האם מתחשק לך לחזור עוד 1800 גלגולי חיים? אנחנו פרי יצירתו של הבורא אסור לנו או שאין לנו זכות לפגוע ביציר הבריאה. האם אנחנו בורחים מעצמנו? האם התאבדות היא פתרון להתמודדות? אני חושבת שישנן פתרונות אחרים כגון: מציאת תפקידך ויעודך על פני הכדור. בהצלחה. הרבה אור ואהבה אין סופית מיכל

conatus

New member
קמיקזה מתלבט...

השאלה שלך היא מאוד פשוטה וכך גם התשובה עליה. חיי רוח משויכים אך ורק לאדם חי ולפיכך המתה עצמית היא בהכרח המתת העולם הרוחני באופן טוטאלי. לגבי משפטו של סולן נירוונה המנוח - אין לי כל ספק שה"יתרון" בהתאבדות הוא קטילת חיי הרגש ופשוט להפסיק להרגיש, אך האם היית זורקת את ארנקך בזמן שבו נגמרו לך שטרות הכסף ??? הרי כל בר דעת יודע שכל דבר בחיים הוא זמני וחולף וכך גם מצב כספי קשה. וגם בנוגע לחיי רגש לתובנות ולהבנות... באשר לתיקון גלגולים אני ממש לא מקורב לנושא הזה וגם אין לי כל משיכה לנושא הזה, אבל בהנחה שנשמותנו כן מתגלגלות להן הרי התאבדות לשם גלגול אחר נראית לי בדיוק כמו להוציא עוגה מתנור באמצע אפייתה - ומה התועלת בכך...

אינקה

New member
../images/Emo20.gif יש לי הצעה

אני לא יודע למה בדיוק את שואלת, אבל בדרך כלל אדם מחליט על התאבדות כאשר הוא אינו רואה מוצא אחר והעולם "סוגר" עליו. ההצעה שלי היא שהאדם יתייחס אל עצמו מרגע זה כאילו הוא כבר התאבד ולכן הוא חופשי מכל שיקולים כובלים ופגיעות. איך ניתן לחייב אדם מת? איך ניתן לפגוע בו? מעכשיו הוא יכול להיות חופשי מכל שיקול או שיעבוד ומאושר! מי ש"ימות" כך בעצם הורג את ה"אגו" שלו בלבד ויוצא לחופשי במקום להרוס את חייו...

למעלה