שאלות של עירונים :)

Breaking Wave

New member
שאלות של עירונים :)

סקר קצר שנובע מהתעניינות אישית
-מאיזה סיבות לא הייתם רוצים לגור בעיר?(פרטו, נמקו, והסבירו) -תנו רשימה של 5 דברים שבהם החיים בקיבוץ עדיפים על החיים בעיר. -תנו רשימה של 5 דברים שבהם החיים בעיר עדיפים על החיים בקיבוץ. -אם הייתה לכם האפשרות להיוולד בעיר ולא בקיבוץ במה הייתם בוחרים?(אם תתחשבו בעובדה שאתם באמת מכירים את החייים בעיר) -עד כמה החבר'ה הקיבוצניקים שונים והמחבר'ה העירוניים ובמה זה מתבטא? -אתם חושבים שכתוצאה מזה שאתם חיים בקיבוץ אתם פחות חיים את "העולם האמיתי" ומודעים בעצם לחיים שלכם? מבחינה לימודית וחברתית. -נראה לכם לגטימי שילד קטן ישלח לבית ילדים ולא יגור עם ההורים שלו כשיש ביכולתם לגדל אותו? -האם אתם רואים את המשך החיים שלכם בקיבוץ? -האם תעבדו בעבודה עירונית כשתהיו גדולים?(הרי בסופו של דבר הקיבוצים ידעכו, ואיפה אתם תעבדו?) -יש משהו באורח החיים הקיבוצי שאתם לא מסכימים איתו\הייתם מעדיפים שהוא לא היה קיים? -האם אתם מרגישים שונים משאר החברים בעיר? ואם כן, במה זה מתבטא? -האם תגדלו את הילדים שלכם בקיבוץ במתכונת שבה נמצא הקיבוץ עכשיו? - תנו מקרה אחד(או יותר) שבו הצטערתם שאתם בקיבוץ! - תנו מקרה אחד(או יותר) שבו הסתבכם בעיר דווקא בגלל שאתם מהקיבוץ. עד כאן שאלות להיום יש לציין שמעולם לא הייתי בקיבוץ.

tomas p

New member
ואוו הרבה שאלות...

היו לך הרבה שאלות אז אני אתחיל לענות.. נראה מה יצא מזה כבר... לדעתי ברוב ההיתרונות בקיבוץ אנשים יכולים לראות גם כחסרונות.. למשל השקט- יש זמנים ביום שאת יכולה להסתובב ופשוט לא לראות אף אחד.. רק לשמוע את הציפורים (נשמע פסטורלי ופלצני אבל זה ככה).. דבר שני הירוק מלא דשאים גינות ועצים בכל מקום- ממש מרגיע! החברים הכי טובים גרים במרחק 5 דקות הליכה הכי הרבה- גדלים יחד מגיל ממש צעיר ויש קשר חזק עם הכיתות שמעליך ומתחתיך. החדר אוכל- לפחות אצלנו עוד אין הפרטה וגם אם יש זה עדין שווה לא צריך להכין את האוכל הוא כבר מוכן וגם לא מנקים בסוף.. פשוט מורידים כלים! גם המכבסה יכולה להיכנס לאותו קריטריון של לקבל את כל הבגדים כבר נקיים ומקופלים ישר לתא. ואחרון אני חושבת זה הנעורים- אצלנו עוברים לישון בחדרים כבר בכיתה י' (יש כאלה שאצלם זה יותר מאוחר) אתה לומד ליהיות אחראי יותר, עצמאי, שולט יותר בחיים שלך וגר עם החברים! העיר היא יותר נוחה או זמינה... יש את כל המקומות בילוי הגדולים יותר.. יש מכונית ליד הבית (למרות שגם בקיבוץ אין כל כך בעיה עם המכוניות-ויש קיבוצים שכבר יש מכוניות פרטיות ליד הבית). עכשיו אני כבר קצת תקועה אם יהיו לי עוד דברים אני יוסיף אח"כ.. אני הייתי מעדיפה להיוולד בקיבוץ! לדעתי לילדים הקיבוץ הוא ממש מקום טוב לגדול בו כי ההורים לא כל הזמן מפחדים שתצא גם בגיל צעיר וגם בגילנו אין מכוניות בכל מקום או סכנה מזרים...הקיבוץ שלי קרוב לעיר (לב"ש) ואין בעיה להגיע לשם בתחבורה ציבורית זה רבע שעה נסיעה.. אז זה לא מונע מאיתנו לצאת לבלות... אני חושבת שהשוני בין הילדים מהעיר לילדים מהקיבוץ הוא לא גדול אך הוא מתבטא בלבוש (ממש לא תמיד אני יודעת!) בערכים שאותם מחנכים אליהם (שיוויון, שיתוף). ועוד כל מיני דברים קטנים. כבר אמרתי קודם אבל זה נוגע לשאלה שלך, אנחנו חיים את החיים האמיתיים! אולי לא הולכים לסופר הענקי או לבנק אבל אנחנו יודעים מה זה כסף ולשלם ויודעים העריך את זה, אנחנו לפחות לומדים עם ילדים עירונים ככה שאנחנו לא סגורים בבועה שלנו כל הזמן ומכירים גם צורות התישבות שונות ודרך חיים שונה.. קורה לפעמים שיש קטעים מצחיקים כשאנחנו בעיר.. (ראי שרשור אחר שפתחו על זה). אה.. וכבר אין לינה משותפת ממזמן כל הילדים גרים עם ההורים שלהם לפחות עד כיתה י' וגם אח"כ אנחנו באים הביתה מתי שבא לנו... אני לא יודעת אם אני אמשיך לחיות בקיבוץ אחרי שאני אגדל.. זה תלוי בהרבה דברים כמו מה בעלי ירצה או עד כמה הקיבוץ ישתנה אני מאמינה שאני אחיה אם לא בקיבוץ אז במושב או משהו דומה כי הורגלתי לשקט ולשלווה הזאת ואני לא רואה איך אני אמצא את זה בעיר הגדולה. רוב העבודות בקיבוץ הן עבודות שאפשר לקרוא להן עבודות עירוניות... חדר האוכל הוא בסך הכל מסעדה גדולה, המפעל אולי שייך לקיבוץ אבל פועל כמו כל מפע רווחי אחר, אותו דבר גם חשמלאים, טכנאים, אנשי מחשבים, מורים, אדריכלים או גננים.... כל אחד והעבודה שמתאימה לו... גם בקיבוץ אנשים יוצאים ללמוד באונ' או במכללה וגם כבר יש עבודות חוץ (אנשים שעובדים בעיר או בבי"ס/המועצה האזורים). אני לא כל כך אוהבת את זה שבקיבוץ בגלל שזאת חברה כל כך קטנה כולם יודעים על כולם כמעט הכל... יש הרבה רכילות ושמועות.. לפעמים זה יכול לפגוע אבל בסה"כ אם מישהו לא רוצה שידעו משהו שאפשר להסתיר (לא כמו הריון או פרידה/נישואין) אז הוא יכול לשמור את זה לעצמו. אני חושבת שעניתי על רוב השאלות...אם יש לך עוד משהו תשאלי בכייף... וחבר'ה תוסיפו איך זה בקיבוץ שלכם!!! וואי יצא ארוך!!!

המקטרג

New member
אהמ

מאיזה סיבות לא הייתם רוצים לגור בעיר?(פרטו, נמקו, והסבירו) -לפעמים הרעש מעצבן ואין פרטיות תנו רשימה של 5 דברים שבהם החיים בקיבוץ עדיפים על החיים בעיר -יש יותר שקט -אין סיכוי שתיתקל במישהו שאתה לא מכיר (אלא אם כן הוא חדש) תנו רשימה של 5 דברים שבהם החיים בעיר עדיפים על החיים בקיבוץ -יש מגוון של חנויות, מסעדות, הופעות, ומועדונים שמהם אפשר לבחור, כשכאן יש מינימום אחד -יש מגוון של אנשים להכיר, ככה שאם אתה רוצה חברים אחרים/חדשים יש יותר -אף אחד לא שולט עליך ומכתיב חוקים מטומטמים, ואתה לא צריך לחיות בין כמה זקנים בני מתקופת הדינוזאורים -מקבלים את כל המשכורת שלך לעצמך ולא מחלקים קצבאות כמו מטומטמים יש הרבה שירותי קהילה ובתי חולים, שכאלה אין אף פעם בקיבוצים אם הייתה לכם האפשרות להיוולד בעיר ולא בקיבוץ במה הייתם בוחרים? -בעיר, דפניטלי עד כמה החבר'ה הקיבוצניקים שונים והמחבר'ה העירוניים ובמה זה מתבטא? -פחות מניאקים, או ערסים וכאלה, ופחות מתלהבים אתם חושבים שכתוצאה מזה שאתם חיים בקיבוץ אתם פחות חיים את "העולם האמיתי" ומודעים בעצם לחיים שלכם? -לפעמים כן, כי באמת חסר הופעות ואירועים שתמיד קוראים עליהם בעיתונים, אבל אני לא חושב שזה דווקא קשור ב"קיבוץ" ו"עיר" מבחינה לימודית וחברתית. -נראה לכם לגטימי שילד קטן ישלח לבית ילדים ולא יגור עם ההורים שלו כשיש ביכולתם לגדל אותו? -לא! אין פרטיות, אין דברים שלך, אתה לא יכול להיות לבד, ומה קורה אם אתה לא מתחבר עם שאר הילדים?! זה הרבה יותר קל לחיות עם ההורים במצב כזה האם אתם רואים את המשך החיים שלכם בקיבוץ? לא האם תעבדו בעבודה עירונית כשתהיו גדולים? כן - הוליווד, סרטים יש משהו באורח החיים הקיבוצי שאתם לא מסכימים איתו\הייתם מעדיפים שהוא לא היה קיים? כן, הרבה!, שתמיד צריך להיות אחד שאוהב לטייל, להזיע, ולדרוך ולאכול קקה כי אחרת יחשבו שאתה איזה מוזר! גם כל ההחלטות המטומטמות של הזקנים, והכי רע - סירחון של רפת על הבוקר! הבקרים האלה פשוט הורסים לי את היום, כשכל הקיבוץ מריח ריח של חרא תנו מקרה אחד(או יותר) שבו הצטערתם שאתם בקיבוץ! אני כבר לא ממש זוכר מה קרה, אבל היו כמה נפגעים ופצועים -ממש- קשה, ועד שהגיע אמבולנס לא יכלו לעשות כלום... תנו מקרה אחד(או יותר) שבו הסתבכם בעיר דווקא בגלל שאתם מהקיבוץ כשהייתי ממש קטן, ונאבדתי בתל אביב, ושאלתי אנשים איפה זה הבית של סבתא (סבתא שלי גרה בתל אביב)

אהובה.א

New member
תשובות לסקר

מאיזה סיבות לא הייתם רוצים לגור בעיר? העשן , הרעש תנו רשימה של 5 דברים שבהם החיים בקיבוץ עדיפים על החיים בעיר. 1. איכות חיים. 2. חינוך לילדים 3. ערבות הדדית. 4. אווירה. 5. שקט ושללוה פנימית. תנו רשימה של 5 דברים שבהם החיים בעיר עדיפים על החיים בקיבוץ. 1. קרבה למשפחה 2. איזור קניות גדול יותר. 3. ריכוז סידורים. 4. חיי תרבות עשירים יותר. 5. ים. ים. ים אם הייתה לכם האפשרות להיוולד בעיר ולא בקיבוץ במה הייתם בוחרים? נולדתי בעיר ואני חיה בקיבוץ. עד כמה החבר'ה הקיבוצניקים שונים מהחבר'ה העירוניים ובמה זה מתבטא? הקיבוצניקים יותר איכותיים. ילדי העירוניים יותר מחונכים ויותר עצמאים. אתם חושבים שכתוצאה מזה שאתם חיים בקיבוץ אתם פחות חיים את "העולם האמיתי" ומודעים בעצם לחיים שלכם? כן. אנחנו כמו ב"בועה". נראה לכם לגטימי שילד קטן ישלח לבית ילדים ולא יגור עם ההורים שלו כשיש ביכולתם לגדל אותו? ממש לא. אין כמו לגור עם ההורים. אני נגד לינה משותפת. האם אתם רואים את המשך החיים שלכם בקיבוץ? כן. האם תעבדו בעבודה עירונית כשתהיו גדולים? כן. כי אין הרבה עבודה בקיבוץ. יש משהו באורח החיים הקיבוצי שאתם לא מסכימים איתו\הייתם מעדיפים שהוא לא היה קיים? כן. הכניסה לחייך הפרטיים. אבל לאט לאט זה פאסה. האם אתם מרגישים שונים משאר החברים בעיר? כן. אני נוסעת ברכב חדש והם לא... סתם סתם.. עצם זה שאני לא צריכה לבשל בבית , ילדיי מתנהגים בצורה אחרת מילדי חבריי העירוניים. האם תגדלו את הילדים שלכם בקיבוץ במתכונת שבה נמצא הקיבוץ עכשיו? כן. בהחלט. תנו מקרה אחד (או יותר) שבו הצטערתם שאתם בקיבוץ! כשיש החלטות שלא תלויות באופי הקיבוצי. כשהמערכת דורשת דברים מעבר להגיון. תנו מקרה אחד (או יותר) שבו הסתבכם בעיר דווקא בגלל שאתם מהקיבוץ. - כשנסעתי לתל אביב ושכחתי לנעול את דלת הרכב כי אני לא רגילה...

mayooosh

New member
תשובות...../images/Emo13.gif

-מאיזה סיבות לא הייתם רוצים לגור בעיר?(פרטו, נמקו, והסבירו) מי אמר שלא הייתי רוצה לגור בעיר?? אההמ אני מאוד אוהבת ת'קיבוץ, אבל אני לא יודעת אם בתור מישהי אחרי צבא נגיד הייתי רוצה להמשיך לגור בקיבוץ... לדעתי קיבוץ זה כייף רק בתור ילד או בתור אחד שיש לו ילדים
(אההמ הורה חחח) -תנו רשימה של 5 דברים שבהם החיים בקיבוץ עדיפים על החיים בעיר.
שקט, פרטיות, הרבה ירוק (הכוונה לדשא וכאלה כמובן
), בית ילדים/נעורים, "גיבוש" של הילדים הכוונה, חגים בקיבוץ שזה לדעתי ההכי הכי
-תנו רשימה של 5 דברים שבהם החיים בעיר עדיפים על החיים בקיבוץ.
מקומות בילוי, מכירים הרבה אנשים, הכי הרבה לדעתי שיש לך כזה יותר מקומות ללכת אליהם גם בילוי וגם סתם כזה... וואי לא ממש יודעת איך להסביר את עצמי... (מקווה שהבנתם..), אהה וגם לא כולם מכירים את כולם (לפעמים זה יכול להיות מעיק)... -אם הייתה לכם האפשרות להיוולד בעיר ולא בקיבוץ במה הייתם בוחרים?(אם תתחשבו בעובדה שאתם באמת מכירים את החייים בעיר) אההמ אני חושבת שבתור ילדה הכי כייף וטוב זה כמובן קיבוץ אבל בתור נערה (
) נראה לי שעדיף את העיר... -עד כמה החבר'ה הקיבוצניקים שונים מהחבר'ה העירוניים ובמה זה מתבטא? וואי בהרבה דברים אבל אי אפשר כל כך להסביר... נראה לי שהאופי כאילו ההתנהגות והמנטליות שונה... -אתם חושבים שכתוצאה מזה שאתם חיים בקיבוץ אתם פחות חיים את "העולם האמיתי" ומודעים בעצם לחיים שלכם? מבחינה לימודית וחברתית. לא נראה לי, אני גם לא חושבת שאנחנו "חיים פחות את העולם האמיתי" למרות שיכול להיות בזה משהו כי בכל זאת עובדה שקשה לעבור מקיבוץ לעיר... אז חייב להיות בזה משהו... אבל מבחינה לימודית וחברתית לא נראה לי שאנחנו מפסידים משהו... אבל.... בית ספר קיבוצי (כמו שלנו..) שונה מבצפר בעיר או אפילו של מושב (למרות שגם אצלנו יש מושבניקים...) -נראה לכם לגטימי שילד קטן ישלח לבית ילדים ולא יגור עם ההורים שלו כשיש ביכולתם לגדל אותו? תלוי... ילדים לא גרים בבית ילדים כבר כל כך הרבה שנים... אז לא נראה לי שזה כל כך רלוונטי... אבל עירונים וגם מושבניקים לא מבינים את החוויה של בית ילדים אלא אם כן הם ילדי חוץ וגם זה לפעמים לא ממש אותו הדבר (שלא תבינו לא נכון, יש גם המון דברים לא טובים בבית ילדים אבל זה בכל זאת משהו מיוחד...) -האם אתם רואים את המשך החיים שלכם בקיבוץ? אין לי שמץ של מושג... -האם תעבדו בעבודה עירונית כשתהיו גדולים?(הרי בסופו של דבר הקיבוצים ידעכו, ואיפה אתם תעבדו?) יש גם עובדי חוץ בקיבוץ... כבר מזמן לא כל הקיבוצניקים עובדים בקיבוץ... אבל מן הסתם אני מקווה לא לעבוד בקיבוץ אלא בעבודה רגילה... -האם אתם מרגישים שונים משאר החברים בעיר? ואם כן, במה זה מתבטא? יש לנו "שפה משלנו" לא, סתם... אבל יש מילים שעירונים לא מבינים
אבל בגדול לא נראה לי שאנחנו שונים...
-האם תגדלו את הילדים שלכם בקיבוץ במתכונת שבה נמצא הקיבוץ עכשיו? אולי, אי אפשר לדעת... - תנו מקרה אחד(או יותר) שבו הצטערתם שאתם בקיבוץ! וואי יש די הרבה... אבל אני לא מצליחה להיזכר במשהו עכשיו... - תנו מקרה אחד(או יותר) שבו הסתבכם בעיר דווקא בגלל שאתם מהקיבוץ. בכל הקטע של תחבורה ציבורית
נראה לי שפשוט אין לי הרבה ניסיון...

../images/Emo27.gifתשובות../images/Emo37.gif

מאיזה סיבות לא הייתם רוצים לגור בעיר? יש ערים שדווקא הייתי שמחה לגור בהם, אבל בעיקרון אני אוהבת את השקט של הקיבוץ והעיר נורא רועשת, והחינוך שם (לפי דעתי) פחות טוב מהחינוך בקיבוץ.
תנו רשימה של 5 דברים שבהם החיים בקיבוץ עדיפים על החיים בעיר. -החינוך -השקט/אווירה -החגים -חיי חברה (נעורים וכד') -מבחינה כלכלית (בקיבוץ שלי) תנו רשימה של 5 דברים שבהם החיים בעיר עדיפים על החיים בקיבוץ. -מכירים יותר אנשים. -מקומות בילוי קרובים. -המשכורת הולכת ישר אלייך. -מכונית פרטית (למשפחה שלי אין). -לאדעת. בעיקרון, שאתה פתוח יותר למציאות. (ואני לא יודעת איך להסביר)! אם הייתה לכם האפשרות להיוולד בעיר ולא בקיבוץ במה הייתם בוחרים? אין ספק שבקיבוץ (וגם עם אני משוחדת). אין, החינוך בקיבוץ הוא הטוב ביותר, ולגדול בכזאת חברה- הלוואי וכולם היו נולדים בקיבוץ. חחחחחח
-עד כמה החבר'ה הקיבוצניקים שונים והמחבר'ה העירוניים ובמה זה מתבטא? וואו, זה קשה להסביר.
לפי דעתי קודם כל אנחנו שונים מאיתם במראה (מתלבשים אחרת). דבר שני, חברים שלי חקרו את זה ו-אנחנו יותר מנומסים
אבל לא בטוח, כן? אממ.. מה עוד?? לא יודעת, החיים שלנו לא עד כדי כך שונים, אבל אנחנו למשל אחרי בית הספר הולכים לנעורים, ויש לנו פעילויות בקיבוץ (ובחופשים), והחבר'ה בעיר אין להם את זה.
תם חושבים שכתוצאה מזה שאתם חיים בקיבוץ אתם פחות חיים את "העולם האמיתי" ומודעים בעצם לחיים שלכם? מבחינה לימודית וחברתית. להגיד ת'אמת? כן. אני באמת חושבת שאנחנו חיים קצת בבועה, אבל אני גם חושבת שאנחנו יוצאים מאוד מהר מהבועה הזאת. אנחנו כולנו חיים את "העולם האמיתי" עם הפוליטיקה, הפיגועים, המועדונים, הקניות, הלימודים, הכלכלה (?) וכו'. אנחנו גדלנו כאן, אז ברור שאנחנו מודעים לחיים שלנו, ופחות לחיים של הקיבוץ. ועם לא היינו פוגשים ילדים מהעיר, או לא הייתה לנו משפחה שגרה בעיר- אני חושבת שגם היינו נשארים מודעים לעצמנו למשך הרבה זמן.
-נראה לכם לגטימי שילד קטן ישלח לבית ילדים ולא יגור עם ההורים שלו כשיש ביכולתם לגדל אותו? את מתכוונת ל"לינה המשותפת"?? אזזז.. אני הייתי ממש רוצה לחזור ללינה הזאת, אבל אני לא בטוחה שאני כל כך יודעת מה זה. אז התשובה שלי היא- לא. לא נראה לי לגיטימי. האם אתם רואים את המשך החיים שלכם בקיבוץ? אולי בגיל מבוגר יותר, או קצת אחרי הצבא. בעיקרון- לא. האם תעבדו בעבודה עירונית כשתהיו גדולים? נראה לי שכן, אבל הקריירה שלי תתפתח לפי איך שאני אבחר וארצה, לא לפי זה שהקיבוץ דועך.
יש משהו באורח החיים הקיבוצי שאתם לא מסכימים איתו\הייתם מעדיפים שהוא לא היה קיים? באורח החיים? אה, כן. הייתי מעדיפה שמה שקורה אצלנו בנעורים לא יעבור ועדות/פגישות/הנהלות/ישיבות וכו', אלא יקבע על ידינו. הבעיה בקיבוץ (אולי רק שלי)- זה שהכל צריך להיות מאושר (לעבור אישור) וזה לפעים מעצבןןן. האם אתם מרגישים שונים משאר החברים בעיר? ואם כן, במה זה מתבטא? לא. אולי פעם, אבל עכשיו כבר לא. האם תגדלו את הילדים שלכם בקיבוץ במתכונת שבה נמצא הקיבוץ עכשיו? הייתי מאוד רוצה, ואני גם ממליצה, אבל אני לא יעשה את זה, מבחינה אישית. תנו מקרה אחד(או יותר) שבו הצטערתם שאתם בקיבוץ! שהודיעו לנו שגם עם אתה בן 16 או 17 או מצידם 20, עד שלא תהיה בתחילת כיתה י"ב (או אמצע)- לא תוכל להתחיל ללמוד לרישיון. זאת אומרת, שאני יכולה להיות בת 18 בתחילת כיתה י"ב, ועדיין שלא יהיה לי רישיון (עצוב, עצוב). תנו מקרה אחד(או יותר) שבו הסתבכם בעיר דווקא בגלל שאתם מהקיבוץ. עם האוטובוסים אני תמיד מסתבכת, וגם עם המוניות שירות!!!

tomas p

New member
גם אצלנו אפשר להתחיל ללמוד נהיגה

רק באמצע כיתה יב'.... מבאס נכון... אבל בכל טוב יש גם רע.. ואם אלו הדברים הכי גרועים (זה והועדות/ תקנות/ אישורים) אז שניהיה בריאים ושאלו יהיו הצרות שלנו!

אז ככה..

מאיזה סיבות לא הייתם רוצים לגור בעיר- אממ אי אפשר ללכת יחפים, יש הרבה רעש, בדרך כלל מפוצץ בערסים... תנו רשימה של 5 דברים שבהם החיים בקיבוץ עדיפים על החיים בעיר- 1. אנשים יותר טובים (לרוב) 2. שקט 3. אפשר ללכת יחפים (שוב!!) 4. לא צריך כל הזמן לנעול את הבית :) חח 5. לא צריך להסתובב כל הזמן עם כסף.. חח עצלנית שכמוני תנו רשימה של 5 דברים שבהם החיים בעיר עדיפים על החיים בקיבוץ- 1. יש יותר מקומות בילוי 2. יש אקשן 3. פחות "תקועים" אחד בתחת של השני 4. 5. אם הייתה לכם האפשרות להיוולד בעיר ולא בקיבוץ במה הייתם בוחרים? להיוולד בקיבוץ ולעבור לעיר בהמשך :) עד כמה החבר'ה הקיבוצניקים שונים והמחבר'ה העירוניים ובמה זה מתבטא? בעיקר באופן ההתנהגות.. בתרבות.. אתם חושבים שכתוצאה מזה שאתם חיים בקיבוץ אתם פחות חיים את "העולם האמיתי" ומודעים בעצם לחיים שלכם? ממש לא, אני גם יוצאת לבלות במועדונים.. כמו העירונים.. אני גם מבלה באותם מקומות כמו העירונים.. אנחנו חיים את אותם חיים כ-מ-ע-ט -נראה לכם לגטימי שילד קטן ישלח לבית ילדים ולא יגור עם ההורים שלו כשיש ביכולתם לגדל אותו? עם זה אני לא מסכימה, אני חושבת שלטובת הילד זה שהוא יגדל עם הוריו.. -האם אתם רואים את המשך החיים שלכם בקיבוץ? בעיקרון.. אני מאוד רוצה ... כן :) -האם תעבדו בעבודה עירונית כשתהיו גדולים? כן.. יש מצב.. יש משהו באורח החיים הקיבוצי שאתם לא מסכימים איתו\הייתם מעדיפים שהוא לא היה קיים? כן, כל הקטע של הרכילות :( זה פשוט מוציא את כל הכייף מהקיבוץ.. האם אתם מרגישים שונים משאר החברים בעיר? לא.. מממממש ממממש לא האם תגדלו את הילדים שלכם בקיבוץ במתכונת שבה נמצא הקיבוץ עכשיו? כן כן כן בהחלט!! תנו מקרה אחד(או יותר) שבו הצטערתם שאתם בקיבוץ! - תנו מקרה אחד(או יותר) שבו הסתבכם בעיר דווקא בגלל שאתם מהקיבוץ אממ.. שאיזה אישה אחת.. דיי חולת נפש.. החליטה שהיא רוצה להפיץ עליי שמוע בקיבוץ.. בעע שונאת רכלנים חח ובעיר.. לא ממש הסתבכתי.. אבל אני ממש ממש לא מסתדרת עם ערסים ופרחות חח לא יודעת למה.. יש לי קצת חברים ערסים וקצת חברות פרחות מהביצפר.. אבל ככה אני ממש לא אוהפת אותם! ואיייייייי איזה שאלון ארוך חחח התעייפתי..

יוּבָל

New member
תשובות של קיבוצניקית :)

מאיזה סיבות לא הייתם רוצים לגור בעיר?(פרטו, נמקו, והסבירו) יותר מידי רעש ומכוניות ומעברי חצייה (יש לי בעיה איתם. אני לא שמה לב לרמזורים וכמעט נדרסת כול פעם). תנו רשימה של 5 דברים שבהם החיים בקיבוץ עדיפים על החיים בעיר. - סיבסוד של דברים חשובים - שקט - נקי יותר (ואפשר ללכת יחפים בלי לחטוף איזה זיהום) - חד"א!!! - עוברים מהבית בגיל 18 תנו רשימה של 5 דברים שבהם החיים בעיר עדיפים על החיים בקיבוץ. - יש יותר אפשרויות לעשות בסופ"ש (בעיקר לגילאי 15 ומעלה) - אפשר לברוח קצת מהחברה היומיומית. אם הייתה לכם האפשרות להיוולד בעיר ולא בקיבוץ במה הייתם בוחרים?(אם תתחשבו בעובדה שאתם באמת מכירים את החייים בעיר) בשנה וחצי האחרונה יצא לי להכיר טוב את החיים בעיר... אני מעדיפה קיבוץ. עד כמה החבר'ה הקיבוצניקים שונים והמחבר'ה העירוניים ובמה זה מתבטא? יש חבר'ה קיבוצניקים שלא שונים מהחבר'ה בעיר... אבל, אלה שכן שונים, שונים בעיקר בלבוש ובדיבור. כשאני הולכת בעיר אני מקבלת הרבה מבטים כאלה של "איך זה שהג'ינס שלה לא צמוד כול כך?" או "מה זאת החולצה המזעזעת הזו?" וכאלה... אתם חושבים שכתוצאה מזה שאתם חיים בקיבוץ אתם פחות חיים את "העולם האמיתי" ומודעים בעצם לחיים שלכם? מבחינה לימודית וחברתית. עצם זה שאני חייה בקיבוץ נותן לי הרגשה של חיים בבועה, וכול פעם שאני בעיר אני נדהמת מחדש. אבל אני לא מרגישה שאני לא מודעת לחיים. |הדגשנראה לכם לגטימי שילד קטן ישלח לבית ילדים ולא יגור עם ההורים שלו כשיש ביכולתם לגדל אותו? בתור אחת שמתה לחיות ככה, בלינה משותפת, אז כן. נכון שזה לא טוב לילד נפשית, אבל בכול זאת.. אני הייתי מגדלת את הילדים שלי ככה. האם אתם רואים את המשך החיים שלכם בקיבוץ? אני מתכוונת לעבור לגור ולעבוד קצת בחו"ל, אבל אם המצב של הקיבוץ שלי יהיה טוב (הכוונה היא שהוא לא יהיה מורט לגמרי) עד אז אני בהחלט ישאר לגור פה. ואם לא פה, אז בקיבוץ אחר. האם תעבדו בעבודה עירונית כשתהיו גדולים?(הרי בסופו של דבר הקיבוצים ידעכו, ואיפה אתם תעבדו?) כשהקיבוצים ידעכו, אני אהיה בחו"ל.... יש משהו באורח החיים הקיבוצי שאתם לא מסכימים איתו\הייתם מעדיפים שהוא לא היה קיים? הפרטות.... וזה כבר חלק מאורח חיים ברוב הקיבוצים... האם אתם מרגישים שונים משאר החברים בעיר? ואם כן, במה זה מתבטא? כן.. בעיקר בלבוש, בדיבור ובתפיסה של כול מיני דברים. האם תגדלו את הילדים שלכם בקיבוץ במתכונת שבה נמצא הקיבוץ עכשיו? אני מעדיפה שלא. אני מעדיפה קיבוץ "ישן". עם לינות משותפות ובלי הפרטות.. אבל אני בספק אם יהיו קיבוצים כאלה עד שיהיו לי ילדים... בכול מקרה, כשיהיו לי ילדים, אם הקיבוצים לא יהיו מופרטים, אני אגדל אותם בקיבוץ. תנו מקרה אחד(או יותר) שבו הצטערתם שאתם בקיבוץ!| סדגש| כשהייתי צריכה לקנות מתנה לידיד שלי ליומולדת, ולא היה אוטו פנוי. תנו מקרה אחד(או יותר) שבו הסתבכם בעיר דווקא בגלל שאתם מהקיבוץ. עליתי על אוטובוס לרכבת בת"א או משהו ושחכתי לתת לנהג כסף...

Breaking Wave

New member
חחחחחחחחחחחחחחח

שכחת לתת כסף ?!@?!@#E$? חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח מה עשית?

יוּבָל

New member
זה היה מבדר...

המשכתי ללכת, ואז הוא קרא לי וחברה שלי הייתה מאחורי והסבירה לו שאני קיבוצניקית אז הוא צחק.... \:

MsUnderstood

New member
אני גם אענה../images/Emo13.gif

לא הייתי רוצה לגור בעיר כי רועש שם,הסביבה לא משהו,אין יותר מידי הכרות עם האנשים סביבך,אנשים פחות נחמדים סתם ככה,כל מיני סיבות החיים בקיבוץ עדיפים:שקט ורגוע בקיבוץ,שקט כלכלי-אם נכנסים למינוס זה לא נורא כ"כ,החגים הקיבוציים שולטים!זה מעיין חממה טובה לפעמים,וכמובן הבלוקונים החיים בעיר עדיפים:לודעת,אולי יותר כסף,יותר מקום לספונטניות אני עדיין הייתי מעדיפה להיוולד בקיבוץ!זה מקום מעולה לגדל ילדים אני לא חושבת שאני בצורה משמעותית לא חייה את "העולם האמיתי" נכון שלפעמים יש הבדל ניכר בדברים בגלל שאני קיבוצניקית אבל לרוב לא הלינה המשותפת הסתיימה אז אני מניחה שהבינו שזה יותר טוב שנגדל עם ההורים,למרות שגם בלינה המשותפת היו יתרונות אני רואה את עצמי ממשיכה לחיות פה כל עוד זה יתאים לצורת חיים שלי,אם אני אחליט לשנות כיוון בחיים אני לא אשאר פה אין לי מושג איפה אני אעבוד,קודם נסיים צבא ונלך ללמוד משהו יש המון דברים שאני לא מסכימה איתם באורח החיים פה,אבל חיים איתם,זה בעיקר רכילות הכפשות שמות ומירמור של המון אנשים לרוב אין הבדל ביני לבין חברי העירוניים,חוץ מהעובדה שאני הרבה יותר סוציאליסטית מהם אם הקיבוץ ימשיך להיות ככה אני אגדל פה את הילדים שלי מקרה שהצטערתי שאני בקיבוץ?בעיקר כשרוצים לסוע פתאום ואין מכונית ליד הבית והקטע שצריך להזמין מראש מקרה שהסתבכתי בעיקר בגלל שאני מקיבוץ?לא נראה לי זה קרה..

roychu

New member
כתבתי תשובה ארוכה וזה לא שלח ../images/Emo7.gif

* מאיזה סיבות לא הייתם רוצים לגור בעיר?(פרטו, נמקו, והסבירו) הרעש, הזוהמה, הקפיטליזם, הערסים.
* תנו רשימה של 5 דברים שבהם החיים בקיבוץ עדיפים על החיים בעיר. 1. הנקיון והשקט. 2. האנשים הנחמדים, האווירה השיתופית. 3. שיטת החינוך (נעורים, נעורון, כוללת, whatever) 4. המתדנבות
5. הפוזה
אתם חייבים להודות שזה סטייל רציני להיות קיבוצניק * תנו רשימה של 5 דברים שבהם החיים בעיר עדיפים על החיים בקיבוץ. 1-5. כלום. -אם הייתה לכם האפשרות להיוולד בעיר ולא בקיבוץ במה הייתם בוחרים?(אם תתחשבו בעובדה שאתם באמת מכירים את החייים בעיר) * עד כמה החבר'ה הקיבוצניקים שונים והמחבר'ה העירוניים ובמה זה מתבטא? שונים בתנאי שחונכו ככה - הכל עניין של גישה של הקיבוץ וההורים. אבל בסופו של דבר, יש המון הבדל. * אתם חושבים שכתוצאה מזה שאתם חיים בקיבוץ אתם פחות חיים את "העולם האמיתי" ומודעים בעצם לחיים שלכם? מבחינה לימודית וחברתית. אני אישית לא כל כך, כי יוצא לי להסתובב בעיר פעם בשבוע לפחות (התנדבות דרך הקיבוץ), אבל הרבה חברים שלי מקיבוצים שונים לא מסתדרים בשיט בעיר.
* נראה לכם לגטימי שילד קטן ישלח לבית ילדים ולא יגור עם ההורים שלו כשיש ביכולתם לגדל אותו? מאוד. ילד צריך לגדול עם ילדים בגילו, ולא עם מטפלת או אמא רק. * האם אתם רואים את המשך החיים שלכם בקיבוץ? בהחלט. * האם תעבדו בעבודה עירונית כשתהיו גדולים?(הרי בסופו של דבר הקיבוצים ידעכו, ואיפה אתם תעבדו?) שלא ידעכו, הלוואי.
אני רוצה ללמוד עיצוב מוצר או עיצוב תעשייתי, או תקשורת חזותית, ואז אני אוכל לעבוד פרילאנס דרך הקיבוץ. בכל מקרה, אני רואה את עצמי עובד ברפת, ולומד את זה. (גידול בקר, תזונה, משהו) * יש משהו באורח החיים הקיבוצי שאתם לא מסכימים איתו\הייתם מעדיפים שהוא לא היה קיים? לא. * האם אתם מרגישים שונים משאר החברים בעיר? ואם כן, במה זה מתבטא? אופי, אידאלים, ודברים שטחיים כמו לבוש וכאלה.. * האם תגדלו את הילדים שלכם בקיבוץ במתכונת שבה נמצא הקיבוץ עכשיו? הלוואי. * תנו מקרה אחד(או יותר) שבו הצטערתם שאתם בקיבוץ! לא קרה. * תנו מקרה אחד(או יותר) שבו הסתבכם בעיר דווקא בגלל שאתם מהקיבוץ. גם לא קרה.

למעלה