שאלות של נובית

Wolf woman

New member
שאלות של נובית

שלום לפורום, יש לי כמה שאלות לגבי התפתחות בתחום.
אני מציירת, יוצרת תכשיטים ועוד הרבה דברים. אני מעוניינת להתמקד בציור ותוך כמה שנים להיות מסוגלת להתפרנס רק מהציורים שלי. איך מגיעים למצב כזה?
אנשים קונים ציורים בתערוכות? גם של אמנים מתחילים?
איך אני מגיעה למצב של "לא מתחילה"? ומה לעשות בתור מתחילה?
חוץ מתערוכות מה עוד אפשר לעשות?
איך ואיפה לפרסם מכירת ציורים באינטרנט?

ובקיצור, מה עושים?

תודה מראש
(וסורי אם יש לי כמה שאלות שנראות מטופשות)

roni yoffe

New member
מתמקצעים

לומדים ציור כמקצוע אצל צייר מקצועי.

מפתחים את היכולות שלך כציירת.

איך מתפרנסים?
בכל דרך שתמצאי.
בין אם זה דרך גלריות או פרסום בפייסבוק.. יש המון דרכים. כולן טובות.

הכי חשוב הוא שיהיה לך מוצר שאת שלמה איתו ושאת גאה בו כשלך. זה ידחוף אותך להמשיך ולהאמין בעצמך ובעבודה שלך.

Wolf woman

New member
תודה על התשובה המהירה. ומוצר יש

מיומנות יש. מה הלאה? זה עוד לא ברור לי כל כך.
גלריות באמת מקדמות? מוכרים שם או שרק אמורים ליצור לעצמך שם או משהו כזה? ואם יוצרים מוניטין מסויים זה באמת עוזר? באמת זוכרים אמן מתחיל אחרי ביקור בתערוכה?
ואיפה באינטרנט ראוי לפרסם דבר כזה? המון דרכים זה סבבה, אבל אני לא אפרסם בפורום ביקורת מסעדות... ויש גם הרבה אתרים שקשורים לאמנות אבל גם לא כל אתר יהיה רלוונטי ואני לא כזה מכירה, וכן, חיפשתי.

roni yoffe

New member
חלק מההתמקצעות

הוא לקבל את התשובות האלה מהניסיון שלך ומהמורה שלך.
ומעמיתייך ללימודים.

מה שהרבה אנשים לא מקצועיים עושים הוא למצוא גלרייה/מקום שיציג את העבודות שלהם תמורת כסף.
זה דבר מאוד נפוץ
הם גם יחפשו אותך תכלס
כל שבוע ומשהו כמעט אני מקבלת "הצעה" מגלרייה ש"רוצה לקדם אמנים" ועורכת תערוכה שכדי להשתתף בה את צריכה לשלם כמה מאות שקלים ומעלה.
כן, הם ידאגו ליחצנות, אבל הם לא מתחייבים לשום תמורה לכסף שלך.
הגלריות האלה אגב, לא מחפשות חלילה אמנים. הן מחפשות אנשים שעושים משהו ויזואלי (והאיכות ממש לא משנה) ומוכנים לשלם כסף לגלרייה תמורת התהילה שבלהיות מוצג בה.
מה שאני מנסה לומר הוא שכשאת הולכת למקומות שיציגו אותך בתשלום - זה לא משנה כמה את טובה. אם בכלל.

אני מניחה שזה משחק נחמד, לשחק אותה אמנית שמציגה בגלריות..
השאלה היא כמה כאלה את מסוגלת לממן. (לא אמרתי שאין סיכויי שיגלו אותך.... אבל אני לא הייתי שמה כסף על הסיכויי הזה)

איפה לפרסם באינטרנט?
בפורומים, בבלוגים קבוצתים או אישיים, בפייסבוק - פרופיל אישי ו/או דף עסקי, לפתוח לעצמך אתר אישי - והמהדרין גם ישלמו עבוד קידום האתר.
והאמת, שמניסיוני הפרסומת הכי טובה היא למכור מוצר איכותי שיוביל אלייך עוד אנשים ששמעו או ראו עבודה שלך.
אם את עושה משהו טוב - אנשים יחפשו אותך וירצו גם.

יש אתרי מכירות אמנות כמו etsy ואפשרי למכור באיביי כמובן - לכל אחד מהם יש את התנאים והעמלות שלו (לא נורא בכלל האמת).
העניין הוא שממש כמו בלימודי הציור - גם כאן צריך לשבת שעות ולהשקיע הרבה מאוד זמן ומאמץ.
משתלם אגב - זה תמיד משתלם.
בכלל, למכור לחו"ל זה תמיד עדיף הן בגלל הלקוחות הלא ישראלייים והן בגלל שהשוק פשוט הרבה יותר גדול.

כשאמרתי המון דרכים התכוונתי שישנן המון דרכים רלוונטיות הקשורות לאמנות/יצירה. ושאני ממליצה להשתמש בכולן.

aharonavsha

New member
לדעתי אפשר למכור רק

בגלריות. צריך פשוט להתמיד ולהיות
מקצועית כפי שכתבה לך רוני יופה.
אפשר מצד שני למכור בדוכנים נוסח
"חוצות היוצר", אבל אני לא ממליץ
(כמובן את חופשיה לחשוב אחרת). שוב עולה
השאלה של ההתמקצעות. בהצלחה!

יש לי רעיון אם אפשר...:)

אחת לחודש להציג כאן תערוכה מעבודות חברי הפורום. את העבודות תבחר ועדה בת 3 חברים ומנהל פורום.
התערוכות של העבודות תוצגנה ברצף עם פירוט כגון שם היוצר, ושם היצירה,עלות - כדי לעזור לאמנים להתפרנס מעבודותיהם וכל מה שאולי צריך בנוסף. הועדה תדאג לפירסום העבודות ברשת, בכל תפןז, פייס בו יהיה עמוד מיוחד לתערוכות האלה, תשלח הודעה לעיתונות ולמבקרי האמנות לבקר בתערוכה הוירטואלית וכו. נראה לי קל ומהיר לביצוע ומענה לפירסום שם האמנים בכל מקום בארץ ובעולם ובחינם. אופציה כלשהי למכירה. הרבה אנשים קונים עבודות של אמנים מתחילים תוך זיהוי הפוטנציאל העתידי.
מה דעתכם בואו ננסה, אין מה להפסיד, רק להרוויח ???

הי, נראה לי שזאת צריכה להיות החלטה של מנהל

הפורום. אולי יראה את ההצעה ויגיב.

למעלה