שאלות של מתחיל...

• פותח הנושא odl
  • פורסם בתאריך

odl

New member
שאלות של מתחיל...

שלום אנשים, שבוע הבא אני מתחיל ללמוד על אופנוע עד 500 סמ"ק. יש לי כבר רשיון לרכב... איך אני מסדר את הפטור מתיאוריה? ואם מישהו מוכן בשני משפטים לרשום מה הולך בשיעורים הראשונים או איזה טיפ מיוחד אני אודה לו מאוד. תודה.

D a v i d o f f

New member
בהצלחה

נדמה לי אם יש לך רישיון רכב מעל 3 שנים אז יש לך פטור. אבל לא סגור על זה. בכל מקרה הולכים למשרד התחבורה, ומחתימים על פטור מתאוריה. שיעור ראשון - עולים על אופנוע, מפילים אותו כי לא האמנת שהוא כה כבד. אבל המורים כבר רגילים לזה אז אין לך מה לדאוג. סביר להניח שהמורה ירכיב אותך למגרש, ותתחיל להתאמן בקודם כל לנסוע איתו בקו ישר בלי שיכבה לך (והוא יכבה). ספר על איזה אופנוע אתה לומד, ואז אולי יוכלו לתת עצות מעשיות. דעה שלי - הכי טוב ללמודי נהיגה הוא JAWA והDR. (לדעתי הJAWA עדיפה). GS\ER לדעתי לא טובים ללימוד השמיניות. בהצלחה.

Shlomi TC

New member
רק תיקון קל

מי שיש לו תאוריה לרכב פטור מתאוריה לאופנוע. הולכים למשרד הרישוי עם הטופס הירוק לאחר הבדיקות, מחתימים אותם ויאללה לתת בגאזים!

odl

New member
תודה רבה...

ודיברתי עם המורה היום לקבוע לשבוע הבא, אבל לא היה לי נעים להתחיל לתחקר אותו לגבי האופנועים... אני מניח שזה GS או ER...

D a v i d o f f

New member
תקווה שזה ER כי הוא הרבה יותר טוב

מהGS

diskmen1

New member
אני עברתי על GS ....

העיקר שאת רוב השיעורים והטסט תעשה על אותו האופנוע. אני למדתי על GS והחלפתי ל DR ובחזרה לGS , אחרי כל החלפה כזו לקח לי חצי שעה להתרגל לאופנוע.

באר שבע בזול

אם יש לך קצת נסיון קודם על דו"ג, אפשר לחסוך הרבה זמן והרבה מאוד כסף אם לומדים בבאר שבע. זה יקח יומיים ויעלה 500 ש"ח (לא כולל אגרה). כל טסט מעבר לראשון - 150 + אגרה. שוב, רק אם יש לך בסיס קודם....

odl

New member
לא רלוונטי אבל תודה על ההצעה

אין לי נסיון קודם... אני מתחיל מאפס...

למעלה