שאלות של מתחיל.....

erezbt

New member
שאלות של מתחיל.....

שלום לכולם, בסוף השבוע האחרון ביקרתי במשתלת מיני-גן בלטרון. אני מאוד מעוניין להתחיל לגדל בונסאי ורציתי לשאול מספר שאלות (אולי שאלות של בור ועם הארץ אז סליחה מראש)... יש להם במשתלה לא מעט עצי בונסאי (חלקם גם דיי ותיקים) מ"הדסים" (אחד מארבעת המינים...) ומ"רוזמרין". בונסאי מ"הדס" או "רוזמרין" נחשב כבונסאי לכל דבר? מישהו יודע מה השמות הבוטאניים שלהם? אילו תנאים הם צריכים (השקיה, אור, מיקום בבית וכו) תודה רבה ושבוע נעים לכולם. ארז

סן תאי

New member
שלום גם לך

'הדס' ו'רוזמרין' נחשבים לבונסאי לכל דבר, בונסאי אינו זן של עץ, בונסאי הוא שמה של האמנות שעושה שימוש בזנים רבים של עצים ושיחים. מהרוזמרין וההדס יש מס' זנים מכל סוג. הרוזמרין הנפוץ הינו רוזמרין רפואי , שמו הבוטני: Rosmarinus officinalis. ההדס המצוי , שמו הבוטני: Myrtus communis. לא הכרחי שאלו הם הזנים שראית במיני-גן. רוזמרין דורש שמש מלאה ולכן לא מתאים לבית אלא לגינה, הדס יחיה טוב גם בחצי צל עד שמש מלאה. שניהם זקוקים לניקוז טוב, והשקייה מתונה.

erezbt

New member
תודה רבה....ושאלה נוספת

היי, תודה רבה על התשובה אני אמנם בור בנושא אבל לא עד כדי כך שאחשוב שבונסאי הוא סוג של עץ הייתי לא מעט בסין, קוריאה ויפן וראיתי לא מעט גני בונסאי. פשוט משום מה הופתעתי לראות הדס ורוזמרין כבונסאי משום היותם "שיחים". אכן במיני-גן יש עצי הדס ורוזמרין יפים למדי עם גזע שנראה ממש כשל עץ בא בימים... לגבי הרוזמרין, האם מיקום שלו מול חלון הפונה לצד דרום וחשוף לשמש (לא שמש ישירה) לא יספיק? אגב אם אני רוכש שתיל דיי צעיר (גובה כ15 ס"מ), מאיזה שלב אפשר להתחיל לנסות ולעצב אותו? (לא שיש לי עוד מושג רציני איך לעשות את זה בדיוק...) מקווה שאני לא מבלבל לך את המוח יותר מדי.. ארז

סן תאי

New member
תרגיש חופשי

בשביל זה יש פורום. אני חושש שהרוזמרין לא יסתדר בבית גם ליד חלון דרומי, אבל אפשר לנסות, ואפילו מידי פעם להוציא אותו החוצה ל"אמבטיות שמש". מידותיו של העץ אינם שיקול , ישנם עצי בונסאי מעוצבים שגודלם אינו עולה על 10 ס"מ. השיקול הוא באמת הגיל, שתיל רך אין כל טעם להתחיל לעצב, מגיל שנה והילך אפשר להתחיל לכוון את העץ אל המבנה הרצוי.

למעלה