שאלות של מתחילים...

pesticides

New member
שאלות של מתחילים...

אנחנו מתחילים לטפח קצת את גינתנו וגם לשתול כמה דברים חדשים, ורצינו להתייעץ עם בעלי הנסיון. השאלות שלנו הן כדלהלן: 1. יש לנו צמח יסמין בכניסה. הענפים שלו גדלים לכל עבר ובעלי גזם אותו פעם אבל הוא נראה די מסכן. איך מומלץ לגזום את ענפיו כדי לגרום לו להיראות רענן ובלי "להרוג" את הענף שנגזם (כלומר שיצמח שוב, אני עדיין לא בקיאה בז'רגון של גננים...)? 2. קנינו זרעים של מנגולד (עלי סלק). ראיתי כאן שעכשיו הזמן לזרוע. האם כדאי לי לזרוע עכשיו ישר בחוץ או להתחיל עם שתיל מוגן בתוך הבית? גם, אפשר לקבל מעין הוראות שימוש לגבי טיפול (או הפניה למקום שבו זה כתוב) לאחר השתילה? בשמש/בצל? הרבה מים או מעט? לגזום, כמה מתי ואיך(כדי שימשיך לצמוח)? וכו'. נראה לי שזהו. תודה רבה מראש לכל העונים והעונות. ולילה טוב...

bel011

New member
מציעה לכם להתחיל לקרוא את החומר

הרב שישנו בפורום. למשל..במילון המונחים יש הרבה חומר לפי א-ב. יש גם טבלת זריעה שאומרת מה זורעים מתי. ירקות בכל אופן, זורעים בחוץ ולא בבית, הם צריכים שמש ואויר.

pesticides

New member
תודה ושאלות נוספות

תודה. קראתי באמת את הטבלת זריעה שלכם. איפה אני מוצאת את המילון חונחים? לא נתקלתי בו (חיפשתי קצת לפני ששאלתי...) ירקות בחוץ, זה אומר לשתול ישר בקרקע או לשים את השתילים בחוץ ולא בבית. מה לגבי היסמין? יש לנו עוד שאלות: (נזכרתי כמובן אחרי ששלחתי את ההודעה הקודמת...) יש לנו גם שיבא בגינה. שוב, איך אני גוזמת אותו כדי שיצמח יותר טוב ולא להרוג את הענפים? אני רוצה לשתול נענע, וקניתי שקית של נענע בחנות כי אמרו לי שאפשר להשריש כל תבלין ככה. שמתי בכוס עם מים. זה מספיק? מתי להעביר לקרקע? אפשר להוסיף משהו למים כדי לעזור (נגיד מיץ לימון או סוכר ששמים לפרחים באגרטל)? תודה מראש!!!

bel011

New member
מילון המונחים נמצא בשורה הכחולה

למעלה...רק להרים את העיניים ולקרוא את שמות הכפתורים בשורה הכחולה. לגבי הוספה למים...אני ממליצה לשים לימון,סוכר, כמה עלי נענע ומים חמים...אחלה שתייה לחורף

למעלה