שאלות של מתחילים

שאלות של מתחילים

היי לכם אנשים בתור אוהדת מתחילה של האייטיז, הייתי רוצה הבהרות: 1). מה הכוונה במילה סינת'פופ?? מה זה? למה זה נקרא ככה? והאם תוכלו לתת לי דוגמאות של זמרים/להקות/שירים בסגנון הזה? 2). להקת אינאקסס נחשבים כלהקת אייטיז? ומה היו הלהיטים המוכרים שלהם? 3). להקת דפש-מוד - מה מקור השם של הלהקה? איך הם הגיעו אליו? ומה בכלל הכוונה במילה DEPECHE?

alpha80

New member
היגעת למקום הנכון

בו תמצאי מטורללים יותר ומטורללים פחות שחיים בתוך הפורום יום ולילה. אז ככה. סינטפופ הוא ינוי לסגנון מוסיקלי שהיה מאוד אופייני לאייטיז, סוף השבעים ליתר דיוק, בו להקות השתמשו בעיקר בסינטיסייזרים כדי ליצור מוסיקה. עשרות ומאות להקות ואמנים ניתנים לשיוך לסגנון, וגם דפשמוד היו כאלה בתחילת דרכם, וכן גם יאזו, ויסאז', הליגה האנושית, והחברים פה ישמחו לתת שמות נוספים כי אלה ממש על קצה המזלג. מושג המילה הוא כמובן "פופ מסונתז". הסגנון עדיין קיים גם היום, והרבה להקות, בעיקר גרמניות (מולדת הסינטפופ - קראפטוורק - 1974) מצליחות מאוד בימים אלה, הבולטות ביניהן (והמומלצות מאוד - על כך תרחיב ענת) הן דויז'ן וביבורן בטון. להקת איקסס היא להקה שהתחילה באמצע שנות השמונים. להיטה הראשון (והע נ ק) היה ORIGINAL SIN דפשמוד.... המ..... לא מכיר אותם כל כך, אשאיר את זה לחכמים ממני. ברוכה הבאה לפורומינו הצנוע. אורן

greenzg

New member
יכול להיות שטעית !?

הלהיט הכי גדול של INXS הוא NEED YOU TONIGHT ואני חושב שגם הראשון. לגבי דפש - אני לא מחשיב עצמי למעריץ/מומחה מורשה שלהם אבל מקור השם ממגזין אופנה צרפתי בעל אותו שם שמשמעו אופנה חדשה.

alpha80

New member
ממש לא טעיתי, תבדוק ....

האלבום הראשון THE SWING של אינקס הופיע ב 1985 מתוכו הסינגל הראשון - והענק - לעניות דעתי - לא מבחינת "להיט מצעדי ענק" ( שמצעד זה לא ממש קריטריון הצלחה עבורי לשיר כלשהו) הוא ORIGINAL SIN זה שהוא הופיע מחדש ב 1990 (ואולי בגלל זה הבילבול) לא משנה את העובדה שהוא הראשון.....

alpha80

New member
טעיתי קצת, אולי

האלבום שדיברתי עליו הופיע ב 1984 ולא ב 1985 , והוא לא הראשון אלא השלישי (הראשון - SHABOOH SHOOBAH הופיע ב 1982) אבל עדיין לא מצאתי הוכחה לזה ש KICK הוא השישי, בינתיים הוא הרביעי אבל מה זה כבר משנה בינינו....

turrican

New member
כן זה נכון אלפא

אבל את השיר שרובנו מכירים בתור הלהיט שלהם היה I Need you tonight למרות שיש לא מעט שירים אחרים שלהם שאני יותר אוהב.. מכירים את Suicide blonde ? איזה קליפ מגניב יש לזה...

Ice machinE

New member
מספר תשובות ../images/Emo163.gif

על סינת'פופ כבר קיבלת תשובה מהמאסטר
להקת אינקס אכן נחשבת אייטיז אבל תכל'ס להיטים היא לא הפיקה עד לתקליט ה-6 שיצא ב-87' ונקרא KICK, ממנו יצאו 3 להיטים ענקיים: never tear us apart, new sensation וה-להיט שלהם עד היום need you tonight. מאז הם כבר הפכו להיסטריה. עוד שירים מוכרים שלהם: suicide bloonde, by my side מתחילה ה-90' ומהאלבום הממש טוב מ-94' יצאו: heaven sent, tase it, not enough time, baby don't cry, beautiful girl. להקת דפש מוד לקחה את השם שלהם מתוך ירחון אפנה צרפתי הנושא את אותו שם והפירוש שלו זה "אפנה מהירה" Depeche=מהיר, Mode=אפנה. ובשביל לדעת איך הם הגיעו אליו צריך לשאול אותם

alpha80

New member
KICK היה השישי?

המממ.... לא ידעתי .... אני חושב שזה השלישי, אבל אני לא מומחה גדול לאינקסס. חוץ מזה מה יש לך מאוסטרליים?

Ice machinE

New member
רק אם אני לא יודע לספור ../images/Emo163.gif

1980 INXS 1981 Underneath the Colours 1982 Shabooh Shoobah 1984 The Swing 1985 Listen Like Thieves 1987 Kick​
אין לי שום דבר נגד אוסטרלים, להיפך אני אוהב את האוסטרלים (במיוחד אוסטרליות)

alpha80

New member
טוב..... למדתי משהו היום...

אז תתעלמו ממה שכתבתי לעייל למרות שאני עדיין דבק באהבתי ל ORIGINAL SIN לא משנה מה מספרו הסידורי של האלבום ...

Ice machinE

New member
לפחות אין עוררין על דפש מוד ../images/Emo163.gif

ועל סינת'פופ
אנחנו עדיין מאמינם בך הכוהן הגדול |אייקון של משתחווה we're not worthy|

תודה לכולם

נתתם לי תשובות מלאות ומהירות, ומגניב לראות שגם מתחילה כמוני גורמת למומחים גדולים (אני נסחפת קצת
) כמוכם ללמוד בינם לבין עצמם. ו..... נראה לי שאני אשאר כאן קצת ...... כדי להציק בעוד שאלות :)

למעלה