שאלות של מתחילה :)

daniela21

New member
שאלות של מתחילה :)

היי, אני מאוד אוהבת לאייר. לאחר שראיתי עבודות מדהימות של חברי הפורום, החלטתי - אני רוצה גם! מהיכן מתחילים? עם איזה תוכנות עובדים? ניתן ללמוד איור ממוחשב בקורס כלשהו? איך בעצם נכנסים לתחום (לא משהו מקצועי, אלא מפתחים את התחביב)? תודה לכל העונים ויום טוב!

j i m m y

New member
איור ממוחשב זה לא משהו שלומדים

בקורס ספציפי זו רק עוד דרך לאייר כל אחד מפתח דרך יחודית משלו אחד מאייר בגזרי נייר אחד בצבעי מים או בפסטלים או בCrayola Crayon או באנ'לא יודע מה עפרונות צבעוניים אקריליק ועכשיו אפשר גם עם המחשב אבל תכל'ס זה לא משנה עם איזה תוכנה את יכולה אפילו עם הצייר שמגיע עם החלונות או אפילו עם אותיות צבעוניות בWORD או עם פוטושופ או עם פלאש או עם פריהנד או סתם לדרוך עם בוץ צבעוני בנעליים על בריסטול כל עוד זה עוזר להסביר רעיון כלשהו באופן ויזואלי הרי זה איור (Illustration) להסביר משהו באופן ויזואלי, בלי שהצופה יצטרך להתאמץ יותר מידי ולהתפלסף על העומק האומנותי של התמונה - כי זה פשוט לא רלוונטי.

pillit

New member
פלספן

הלוא ברור שאין לה מושג מה זה איור היא אוהבת לצייר ושואלת איפה לומדים גרפיקה ממוחשבת אז יש קורסים באחד לאחד בדיזינגוף סנטר מנטור סיון- כל מיני מקומות הם מפרסמים בעיתון ברגע שתדעי גרפיקה ממוחשבת ותוכלי לצייר בעזרת כלים ממוחשבים- פוטו שופ, פיינטר וכו נדבר על מה זה איור. או קי ?

אחד לאחד כבר לא עימנו

במקומו כבר יותר משנה שפתוחה חנות צעצועי עץ מגניבה. הנה קישור למנטור, שמלמדים גם בבי"ס הגדולים. ואין צורך לדבר בטון מתנשא על אורחים.

מתלהב

New member
אחד לאחד היו אחד מרגעי השפל העגומים

ביותר של הדרכת המחשבים בישראל. בלי קשר - אני חושב שיש מקום להעדיף את מי שמתמקד בהדרכה לתוכנות גרפיות ועיצוב (כלומר, מנטור) על מי שמתמקד בהדרכת מחשבים באשר היא. מה גם שמנטור ותיקים למדי בתחום. יש להם הוצאת ספרים ומדריכים מקצועיים.

SCaToPHaG

New member
אחד לאחד, מנטור.

עובדה #1: לאחד לאחד היו כמה מדריכים טובים. חלקם עברו למנטור. עובדה #2: היתרון של מנטור הוא לא הוותיקות. הוא המקצוענות. גם אם הם היו קמים היום, ולא לפני שנים בודדות סה"כ, הם היו הכי טובים. עובדה #3: לפני עידן מנטור, אחד לאחד היו באותה רמה יחד עם סיוון, ג'ון ברייס וסלע - סבירים מינוס. הם לא היו מעפנים במיוחד כמו 300 מכללות אחרות.

מתלהב

New member
אני מניח שאתה מתכוון לאחד לאחד

בתל-אביב. לא יצא לי להכיר את האחד הזה. כוונתי היא לסניף הירושלמי דווקא. משהו בשיטה היה דפוק מיסודו - כביכול יחס אישי, אבל אתה ממש יושב כמו קופיף וצריך לעבוד לפי כרטיסיות/חוברת, כביכול להתמודד לבד, ויש בחדר איזה מדריך שמלמד 14 אנשים אחרים 12 תוכנות שונות. מאד בסיסי סה"כ. והקהל הירושלמי גם לא ממש ציפה ליותר מזה. טכני לחלוטין, כמובן. אמור היה להיות שיעור קבוצתי בנושא עקרונות עיצוביים. וואלה כיף.

pillit

New member
מי מתנשא ?

אם זה נשמע כמו התנשאות אני מתנצלת אם כבר ניסיתי לרדת על משהו- זה ג'ימי שנשא את כל הנאום מין הסתם לאזניים לא מכוונות... ואני מתנצלת גם בפניו. ההתלהבות שלו בנושא בהחלט עלולה לדבק יום אחד...

daniela21

New member
תודה...

תודה על התגובה, אם כי יש לציין שהנימה שבה נכתבו הדברים היתה מעליבה. לדעתי דווקא יש לי מושג מה זה איור ומה ההבדל בין איור לציור וגם אם אין זה נראה בעיניך, אני לא חושבת ששאלתי פגעה במישהו כך שמגיעה לי תגובה צינית ומתנשאת.

j i m m y

New member
ולאילו שאיבדו את האוריינטציה

להסביר משהו באופן ויזואלי, בלי שהצופה יצטרך להתאמץ יותר מידי ו\בלי\להתפלסף על העומק האומנותי של התמונה - כי זה פשוט לא רלוונטי.

ההגדרה לא מדוייקת

לאייר פירושו לפרש רעיון לידי משהו ויזואלי וזה לא אומר שלתוכן הויזואלי אין ערך אמנותי, מה גם שמידת ההבנה של הצופה היא לא רלוונטית, ובכל מקרה היא תלוייה במכלול גדול של דברים - תפיסה, ידע, רקע וכו'.

j i m m y

New member
הממ לא אמרתי שאין ערך אומנותי

התכוונתי לכך שלא הולכים לנהל סיג ושיח על האיור.. התכוונתי בדיוק למה שאמרת.

אני התחלתי ב- painter

תוכנה שמחקה חומרים אמיתיים - עפרון, מברשות, גיר. אח"כ עליתי שלב לאיור וקטורי. פשוט תשבי על התוכנה ותראי אם זה מדבר אליך.

OrrKislev

New member
"עליתי שלב" ?! ../images/Emo24.gif

את בהחלט מאוד מוצלחת בוקטור. אך אין להגזים. שתי שיטות שונות. בשניהם יש הרבה מגניב. לא להגזים.

כמובן שזה עלייה בשלב

כי כשאני התחלתי לצייר במחשב המילה "וקטור" הייתה שגורה אולי בפי מומחים ממושקפים שעמלו על הקוונטים של מחשב-על (פנטיום) ובגרסת הפריהנד שחור/לבן היה אפשר ליצור משושים וכוכבים, שהיה אמנם שוס גדול אבל לא גירוי מזהיר לעונה השמאלית.

SCaToPHaG

New member
הגזמת, #2

"עלית שלב"?! בהחלט אמירה מטופשת. ובקשר לוקטורים - זה ש*את* לא ידעת מה זה לא אומר שהעסק איתנו כאן עוד משנות ה-80. וכותבים אונה, לא עונה.

מה אתה כ"כ מתרגז

אצלי היה מעבר מביטמאפ לוקטור ומבחינתי זו עליה בשלב, אני לא חושבת שאני צריכה להוכיח את זה. למה זה מפריע? זה שהטכנולוגיה הייתה קיימת כשעוד יצקת בחיתולים לא אומר כלום על התהליך שאני עברתי. ובאשר לרגישות שלך לטעויות כתיב - לך תנהל פורום לשון ודקדוק.

ll191

New member
מה שאני לא מבין

זה איך אפשר לדבר פה בכלל על רמה. זה סתם סוגים שונים, זה לא שוקטורי יותר קל מרסטרי או להפך. זה הכל תלוי במה אתה עושה ומעבר מסוג אחד לאחר לא בהכרח מעיד על עלייה או ירידה ברמה.

למעלה