שאלות של מתחילה

יולי 154

New member
שאלות של מתחילה

הי קצת בחששות נכנסתי לפורום הזה. אז ככה: אני מנסה שנה ו-3 חודשים להיכנס להריון. יש לי ילד בן 5. היו לי שתי הפלות רצופות בשבוע 6 ו-8. האחרונה היתה לפני 3 חודשים. היום הייתי אצל הרופא והוא נתן לי לעשות 3 דברים: 1. בדיקת זרע לבעל- מישהי יודעת איך ואיפה עושים במכבי? אמרו לי שברמת מרפא, אבל הם לא עובדים בסוכות אז רק ביום א' אוכל להתקשר. יש הגבלות? משהו להתכונן אליו לגבי הבדיקה? 2. בדיקות פרופיל הורמונלי שנאמר לי לעשות ביום ה-5-6 למחזור אבל זה יוצא שישי שבת, מה עושים? לעשות לפני זה ביום חמישי (יום 4 למחזור?) יש בדיקות כאלה ביום שישי במכבי? 3. כדורי איקאקלומין- לקחת מהיום החמישי למחזור 2 כדורים ל-5 ימים ולבוא למעקב זקיקים ביום ה-13-14 למחזור (שוב יוצא שבת) לגבי האיקאקלומין- מתלבטת אם לקחת. אני לא רוצה לקחת כי המחזורים שלי סדירים ויש ביוץ שהוכח באולטרא סאונד. אבל כששאלתי את הרופא- הוא אמר- יש ביוץ אבל אין הריון, לכן צריך לקחת. תודה לכל מי שהגיעה עד כאן... מחכה לתשובות

היפו25

New member
ברוכה הבאה

דבר ראשון אברך אותך בשהות מינימאלית אצלנו. לא שאנחנו לא נחמדות, אבל עדיף פורומים אחרים. אנסה לעזור לך במה שאני מבינה. באיזור המרכז בדיקת זרע בקופ"ח מכבי אכן נעשית ברמת מרפא. לא צריך להתכונן לכלום. ואין הגבלות. ישנה אפשרות לקבוע תור, ולהביא את הזרע מוכן בכוס לזמן התור שנקבע, ולא לעשות את זה שם. עדיף ונוח יותר. לגבי בדיקות הדם תתייעצי עם הרופא. אבל למיטב ידיעתי אפשר לעשות ביום הרביעי גם. ככה אני עשיתי. לגבי מעקב זקיקים, אם זה לחוץ אז ישנה מרפאה בבני ברק ששם עושים מעקבי זקיקים ביום שישי. אבל ייתכן והרופא יגיד לך לעשות יום לפני ולחזור ביום ראשון. אני בטוחה שעוד מעט יגיעו המנוסות והוותיקות ממני לברך אותך בברכת שהות קצרה ולסייע לך יותר ממני. אז בכל מקרה שיהיה המון בהצלחה

1חיובי

New member
../images/Emo140.gifברוכה הבאה אני אשתדל לענות לך

על מה שאוכל ובקרוב המומחיות יקבלות את פניך ויענו לך יותר. פרופיל הורמונלי אני יודעת שבין היום -3 ל- 5 עושים. אז תבררי היטב ואולי נפתרה לך הבעיה. גם אצלי יש ביוץ תקין ומסודר אך בשל אי השגת הריון קיבלתי גם איקקלומין (שלא כל כך השפיע עלי) ולא עשה לי כל רע אל תחששי. והרי מנסים להגביר את הביציות עם האיקקלומין אז זה לא משנה אם יש לך ביוץ, האיקקלומין גורם לכך שיצמחו לך יותר ביציות. והכי חשוב בהצלחה

amitali

New member
קצת תשובות

קודם כל ברוכה הבאה אמנם אני שייכת לקופ"ח כללית, אבל אנסה לענות בכל זאת. מתיאור ההפלות שהיו לך אני מציעה לך לבקש מהרופא לעבור בדיקת קרישיות הדם - זוהי בעיה שגורמת להפלות ואם עולים עליה ניתן לתת תמיכה להריון - חבל שתעברי תהליך ארוך ולא רלוונטי לחינם. לגבי בדיקת הזרע - בעלי ששייך למכבי עבר אותה ברמת מרפא - פשוט תתקשרי ותקבעי תור - את כל ההנחיות הם כבר יתנו לך בטלפון (כמה ימים לפני לא לקיים יחסים, אם עושים בבית אז תוך כמה זמן להביא את הכוסית) כל אופן אני התקשרתי לקבוע את התור עבורו ושאלתי הרבה שאלות ואני חייבת לציין את הסבלנות הרבה שלהם. בנוגע לפרופיל ההורמונלי - הרופא שלי נתן לי לעשות ביום השלישי של המחזור ואמר שניתן לעשות בטווח של היום השלישי עד היום החמישי - כך שלבצע את הבדיקה ביום הרביעי זה נראה לי בסדר, אבל תמיד את יכולה להתקשר לרופא ולהתייעץ איתו. אני לא יודעת מה הפרוצדורה במכבי אבל מאחר שזו בדיקת דם פשוטה לא נראה לי שתהיה בעיה מיוחדת. באשר לאיקקלומין - אני עושה מעקב מהיום ה- 12 למחזור כדי לא לפספס את הביוץ שמתרחש אצלי ביום ה- 13 או ה- 14, אז תנסי לבצע את המעקב ביום ה- 12 יום שישי או חמישי ואפשרות אחרת היא לבצע ביום ראשון את מעקב הזקיקים אבל לקיים יחסי מין בסופשבוע ליתר ביטחון. אני מבינה את החששות שלך לגבי לקיחת האיקקלומין - הרופאים מאוד אוהבים לתת לפחות שלושה מחזורי איקקלומין "שיהיה". הבעיה היא שעלולות להיות תופעות לוואי כמו גירוי יתר שחלתי בו תייצרי כמות גדולה של זקיקים/ביציות ותהיה בסכנה של ריבוי עוברים. תופעת לוואי נוספת היא פגיעה ברירית הרחם (קרה לי). אני מקווה שהרופא הסביר לך את כל אלו. אם לא ויש לך תחושה לא נוחה איתו תעברי למומחה לפוריות. מקווה שעזרתי חג שמח ושנה פוריה

ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

ולשאלותייך: 1. בדיקת זרע במכבי - אכן ברמת מרפא. מומלץ להימנע מקיום יחסים 3-4 ימים קודם לכן, ולא לבוא כשהוא חולה או מיד אחרי מחלה (זה פוגם באיכות הזרע). כעקרון, אם את גרה קרוב (עד חצי שעה נסיעה) אפשר גם להביא את הכוסית המפורסמת מהבית. 2. אפשר לעשות בהחלט את הפרופיל ההורמונלי גם ביום הרביעי למחזור ויש שעושים בשלישי. 3. מעקב הזקיקים - פשוט תתחילי אותו יום קודם (בחמישי) ותמשיכי ביום ראשון - זה ייתן תמונה די מדויקת וישאיר אותך במעקב כמו שצריך. 4. לגבי האיקקלומין - זה שיש ביוץ זה לא אומר שהוא מספיק "חזק". אצלי הסתבר שהביוץ שיש לא מחזיק את עצמו (רמת הפרוגסטרון נמוכה מדי בשלב שאחרי הביוץ) וזה לא ממש עוזר לתהליך
האיקקלומין אמור לגרום ליותר זקיקים
יותר ביציות
יותר סיכוי להריון גם אם זו בעיית זרע. רק שימי לב לא לקחת איקקלומין יותר מדי חודשים באופן רצוף (לא מומלץ יותר מ-4-5 חודשים) כי הוא עלול לפגוע ברירית הרחם. בהצלחה!

סביון1

New member
שלום יולי וברוכה הבאה

האמת, הסיפור שלך קצת מוזר בעיני. את מספרת שיש לך ילד בן חמש (שהגיע לעולם בלי טיפולים, אני מבינה?) ובתוך שנה ורבע הרית פעמיים, והפלת. אני אמנם לא רופאה אבל אילו הייתי במקום הרופא שלך נראה לי שהייתי מנסה לברר את בעית ההפלות ולא לרוץ לטיפולי פריון. הוא אומר שאין הריון אבל היו שני הריונות תוך שנה ורבע! לעניות דעתי - חכי קצת עם האיקקלומין ובמקום זה תלחצי על הרופא שיתן לך כמה שיותר בדיקות של בירורי הפלות. בעקרון מתחילים בבדיקות אלה רק אחרי 3 הפלות רצופות אבל עם קצת לחץ, אני לפחות קיבלתי בדיקות אחרי 2 הפלות בלבד (אני גם במכבי). עכשיו לגבי הבדיקות: בעקרון, כמו שכתבו לך כאן, אחד הגורמים הכי נפוצים להפלות חוזרות בעיתוי שתיארת הוא בעית קרישיות יתר. חוץ מזה נדמה לי ששווה לעשות גם בדיקת העמסת סוכר. חוץ מזה יש בדיקה גנטית שנקראת קריוטיפ (או בדיקת דם לכרומוזומים). זו בדיקה יקרה אבל תנסי - אולי תקבלי בכל זאת. אחרון ולא כל כך חביב - יש בעיה של פיתוח נוגדנים לדם הבעל שלפעמים גורמת להפלות חוזרות. הנושא הזה נחקר בעיקר במרפאת הפלות חוזרות בתל השומר. ממליצה לך לעשות חיפוש בפורום על נושא הפלות חוזרות כדי לקבל עוד מידע. חוץ מזה לעניות דעתי להתחיל עם 2 כדורי איקקלומין ליום זה קצת מוגזם. יתכן שזה לא ידגדג לך בכלל אבל יתכן גם שתפתחי ציסטה, וחבל. סביון

יולי 154

New member
תודה לכולן ועוד פרטים

תודה על כל התשובות. אכן כמו שכולן אמרו לי, עשיתי כבר בירור של הפלות חוזרות. הרופא שלי נתן לי בדיקות קרישיות יתר אחרי 2 הפלות, למרות שאכן בדרך כלל זה אחרי 3 הפלות. מצאו אצלי MTHFR הומוזיגוט. התייעצתי עם ד"ר קופרמינץ שחקר עם פרופ' אלדור את הנושא והוא המליץ לי לקחת חומצה פולית כל החיים (5 מ"ג) וכמו כן, בגלל סיפור משפחתי של אירוע מוחי קל לאבא ומחלת לב לאבא שלי, המליץ על זריקות קלקסן לבטן כשאהיה בהריון, החל משק הריון. כעת אני מתלבטת אם אולי לא לקחת איקאקלומין החודש, לעשות רק את הבדיקות, כי כפי שאמרו לי, נכנסתי כמה פעמים להריון ללא טיפול, ולקוות שלא אגיע לדילמה הזו בחודש הבא. שכחתי לציין שאני בת 36.

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. למען האמת לא כל כך ברור לי לשם מה עליך לעבור טיפולי פוריות. לפי מה שאת מספרת הבעיה שלך היא לא להכנס להריון אלא לשמור עליו, ועל פניו נראה כי סיבת ההפלות נתגלתה. לכן סביר להניח שבקרוב תהרי שוב בצורה טבעית רק שהפעם בעזרת קלקסן כנראה תצליחי למנוע הפלה נוספת. אין שום מניעה לעשות את הבדיקות ויתכן שבהן יתגלו עוד נתונים- כמו למשל מורפולוגיה גרועה של תאי הזרע שלפעמים מרמזת על סיכוי להפלות. אבל קשה לי לראות סיבה למתן איקקלומין, יש ביוץ ויש הריונות, כל מה שהאיקקלומין יכול לעשות במקרה שלך זה להעלות את מספר הביציות, כלומר סיכון להריון רב עוברי שבכלל לא בטוח שיפתור משהו. האם הרופא שלך הוא מומחה פוריות? מועדים לשמחה נועם

פּוֹנְג

New member
הי יולי.

בדיקת זרע, אני לא יודעת איפה עושים אבל צריך להיות ב"צום" עד כמה שאני זוכרת לפחות שלושה ימים לשפני הבדיקה. (צום כמובן זה אומר לא לקיים יחסים או לגמור , צום נו...
) פרופיל הורמונלי את בהחלט יכולה לעשות גם ביום הרביעי. צריך לפחות שלוש שעות ערות לפני הבדיקה. US, אני הייתי עושה ביום חמישי ומדווחת לרופא את התוצאות, עדיף לדעת לפני מה קורה ואם יש לך שם כבר זקיקים יפים אז "לשבור את הצום ההוא"
בנוגע לכדורים, אז זה בעיקר תלוי בלחץ שלך. כי למעשה צודק הרופא, יש לך מחזורים סדירים וביוץ אבל אין הריון, אז כל עוד לא ניתנה תוצאת בדיקת הזרע (זה לוקח כמה זמן) הוא מציע להתחיל לקדם עיינים בלי קשר, כי אם את לא תקחי כדורים אז בעצם לא עשית שום דבר 'חדש'. אבל אם באמת את לא ממהרת, אז חכי עם הכדורים עוד חודש, אולי בכלל הבעיה היא לא אצלך אז באמת חבל לקחת סתם כדורים. בהצלחה רבה.

סנונית 1

New member
היי יולי ../images/Emo24.gif

החלטתי לקבל את פנייך
אז את הפרופיל ההורמונלי צריך לעשות ביום השלישי למחזור וכן במכבי אפשר גם ביום שישי רק צריך לתאם. גם בעלי עשה את בדיקת הזרע ברמת מרפה - התנזרות ארוכה רצוייה אבל אם אתם לא יכולים אז שלושה ימים קודם לא לעשות כלום. בכל נושא הפוריות לפחות על פי ידיעתי מקבלים לבדיקות גם בשישי ושבת. שיהיה בהצלחה מתוקה.

למעלה