שאלות של מתחילה

נולומו

New member
שאלות של מתחילה

הי,כמה שאלות לי: 1.על"מ שהבעל יעשה בדיקת זרע, איזה רופא צריך לתת לו הפנייה ? ובנוסף, איפה נעשות בדיקות כאלו ? 2.בדיקות גנטיות: כיוון שאני אשכנזיה מלאה ובעלי חצי , הבנתי שאני צריכה לעשות את כל הבדיקות. איפה המכונים בהם חברי מכבי יכולים לעשות את הבדיקות האלו ? הקופה מממנת חלק מהתשלום ? אני צריכה לעשות את כל הבדיקות או שחלק מהן עושה הבעל ?

נשואה 28

New member
שלום, נולומו, וברוכה הבאה...../images/Emo141.gif

קודם כל ברוכה הבאה ל-
החמים שלנו... ומקווה שלא תשארי כאן הרבה זמן
. בנוסף אוכל לענות לך על שאלה מס' 1. רופא הנשים שלך יכול לתת לו את הטופס לבדיקה. זה אפילו לא טופס, הפנייה פשוטה והוא צריך ליצור קשר עם ביה"ח הקרוב שמבצע בדיקה זו ולתאם מולם. אנחנו מאיזור המרכז, אז עשינו באיכלוב, אבל אני יודעת שגם באסף-הרופא ניתן לעשות, ואפילו רופא-הנשים שלי ממליץ עליו יותר...אין לי מושג למה
בכל מקרה, אני לא חברת מכבי, אז לא אוכל לענות על שאלה מס' 2, אבל שיהיה לכם המון הצלחה

nooona

New member
לגבי מכבי

א. לא צריך הפניה ב. בלי קשר לקופה - האישה עושה את כל הבדיקות הנחוצות למעט טי-זקס שעושה הגבר וזו גם הבדיקה היחידה שהיא בחינם. גם לזה לא צריך הפניה וזו בדיקה שמתבצעת פעם בשבוע בערך (תלוי במקום), לדוגמה ברמב"ם ותל השומר. ג. אני עשיתי בדיקות גנטיות בבי"ח רוטשילד בחיפה (נדמה לי ששם יש אפילו בדיקה נוספת על הבדיקות שהוזכרו כאן) ופשוט התקשרתי ותאמתי תור. אח"כ ראיתי שגם באחת ממרפאות מכבי בחיפה רשמו שהם מתחילים לעשות בדיקות גנטיות אז את יכולה לברר במקום מגוריך אם זה קיים. ד. אם אני לא טועה הבדיקות עלו לי כ 1400 וקיבלתי החזר של 500 ...

מוריייי

New member
היי, בקשר לשאלה השניה

אני יודעת שבקופת חולים מכבי שבגבעתים (שלוחה 7) ניתן להזמין תור לבדיקות הגנטיות ולבצע אצלהם בקופה, הם עצמם לא נותנים לך יעוץ גנטי אלא רק מבצעים את הבדיקות שאותם את מעוניינת לעשות. במידה ויש לי מגן זהב אז תקבלי גם הנחה, לדוגמא, אני צריכה לעשות רק את בדיקת הX שביר, המחיר המלא של הבדיקה הזו הוא 300 ש"ח במכבי המחיר לבעלי מגן זהב הוא 150 ש"ח.

גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום לקראת הריון במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!

למעלה