שאלות של מתחילה

ההנOיכה

New member
שאלות של מתחילה

אני ממש לא מזמן התחלתי לסרוג
בנתיים לומדת על חוטים שפרמטי מצעיף ישן :)
ראיתי ברשת שיש הרבה סגנונות סריגה ויש הרבה מושגים של עמודים עיניים ומשולשים
אני חושבת שאני יודעת לעשות את כולם אבל זה ממש מבלבל כל המושגים ומפריע לי כשאני מנסה לסרוג לפ הוראות..
למישהו יש אולי טבלה או משהו שיעשה לי סדר בבלגן..?

עוד משהו..
כשאני מנסה לסרוג מפית עגולה או תחתית עגולה לספל איכשהו זה מיתגלגל לי ובסופו של דבר אני מקבלת כובע...
איך אני מקבלת מפית יפה ועגולה ולא גילגול..?

תודה

ברוכה הבאה !

אני מניחה שאת סורגת במסרגה אחת ( crochet ) ולא בשתי מסרגות, אבל רק נהוג לציין את זה .

לגבי סגנונות הסריגה - יש לי כמה חוברורת שמשתמשות בשמות שונים לאותו דבר, אז אני לא אוכל לעזור לך כאן.

בנוגע לסריגת עיגול ( דבר שהוא קשר כשלעצו ) - הייתי עוקבת בדייקנות אחרי ההוראות, ולא סורגת צפוף מדי, אם את סורגת עם שימוש בחוט או מסרגה שאינם תואמים להוראוות, זה עלול להיות בעייתי, אבל כמו שאמרתי לבחורה בהודעה אחרת, אם את רוצה "אבחנה" מדויקת יותר, אנחנו נצטרך תמונה

ההנOיכה

New member

תודה
אני אכן התחלתי עם מסרגה אחת ומשתמשת בחוטים שפרמתי כך שיכול להיות שזה לא מתאים למסרגה..
בנתיים אין לי תמונה אני רק מנסה כל מיני דברים כשיהיה אשלח.
&nbsp
אילו חוברות יש לך?
מכירה אתר עם הסברים? הוראות כתובות ותמונות ולא סרטונים שמצאתי מלא ולא תמיד אני מצליחה לעקוב..
&nbsp

ממליצה לך על טיול במאמרי הפורום לעניין

תרגום קיצורי סריגה, זה יעזור לך בהבנת השמות של התכים.
אם אינני טועה יש גם קישור בקישורי הפורום לבלוד של דנדוש 50, שעשתה סדר בעניין. הכל נמצא בלשונית "כלים ומידע" שלצד לשונית הפורום, במעלה הדף.
לעניין עיגול שטוח - ברשומה שאצרף יש הסבר בשורות הראשונות ליצירת עיגול שטוח. העיגול מקבל קימור של כובע ברגע שחסרים עיניים, שהרי יש להוסיף עיניים משורה לשורה.
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1346116
&nbsp

למעלה