שאלות של מתחילה

איילתי

New member
שאלות של מתחילה

אחרי שנים החלטתי להתמודד עם מחסום הריצה.
יש לי מאמן מזה חודשיים שהצליח לגרום לי להתחיל לרוץ.
באימונים האחרונים הגענו ל- 5.5 ק״מ מתוכם כשלושה וחצי ק״מ של ריצה מצטברת. הקטע הארוך ביותר היה קילומטר שמבחינתי זה הישג המאה!
העניין הוא שגליתי שאני בהריון
מה עושים עם הריצה?! אני ממש רוצה להמשיך אבל כבר בשני האימונים האחרונים הרגשתי מאמץ מעבר לרגיל וגם הדופק הראה כך.
אשמח להמלצות, זה במקביל להתייעצות עם רופא הנשים

הרבה תודה

melon

New member
לא יודעת לענות

יש כאן יותר מנוסות ממני - אבל חייבת לברך מכל הלב - מזל טוב !

מזל טוב!

הריון זאת עבודה קשה! את יכולה להמשיך לרוץ אבל באיזי. אם קשה לך או רע לך, תעברי להליכה. אני רצתי 1-2 קמ בשליש השני ועד חודש שמיני - ולפני זה הייתי רצה 1-2 שעות... בשליש הראשון בקושי יצאתי מהבית מרוב בחילה.

קודם כל מזל טוב

דבר שני, היות והקשר שלי לספורט התחיל הרבה אחרי שסיימתי את פרק ההריונות והלידות של חיי אין לי תובנות והמלצות אישיות אבל...
מכיוון שיש לך מאמן הדבר הראשון שהייתי עושה זה לשאול אותו, לשתף אותו, להתייעץ ולקבל.
וחוץ מזה, אולי זה דווקא הדבר שלא הייתי רוצה לשמוע, אני הייתי "מורידה הילוך" כל כך מעט פעמים אנחנו בהריון בחיינו לעומת חיים שלמים שאפשר לעסוק בהם בספורט - עשי קודם כל מה שהגוף שלך מרגיש טוב איתו בלי להלחם על מטרה כלשהי, אותה תמיד תוכלי להשיג מאוחר יותר.

וכמו שפתחתי אסיים בקודם כל מזל טוב!!!

ברור שצריך להתייעץ עם הרופא ועם המאמן שלך

בהנחה שהרופא מבין משהו בספורט והמאמן מבין משהו בהריון...
בעבר היה נהוג כלל אצבע שלא להעלות דופק למעל 140 פעימות בדקה.הכלל התגמש בעיקר בכל הקשור לספורטאיות מאומנות יותר.
מכיוון שאת ספורטאית חדשה אני חושבת שלא יזיק להגביל את עצמך לטווח דופק זה.
הכלל החשוב השני הוא לא להעלות יותר מידי את טמפרטורת הגוף (וזאת מכיוון שחום יתר עלול להזיק לעובר).
מכיוון שאנחנו בשלהי הקיץ ועדיין חם, שימי לב שאת לא מרגישה "בוערת". הזעה זה בסדר...
לרוב בתקופת ההריון לא נצפה לשיפור ביכולת הספורטיבית. בשלבים הראשונים ניתן לשמר הישגים ואח"כ לרוב תהיה נסיגה.
מעטות ויחידות סגולה ממשיכות בפעילות אינטנסיבית עד סוף ההריון. הרוב מורידות לא מעט הילוכים. עם זאת- חשוב להמשיך להיות פעילה. אם לא לרוץ, אז ללכת. ניתן לבצע גם מעט תרגילי כח בהתנגדות נמוכה . כך יקל עליך לשמור עך כושר בסיסי , ואחרי הלידה תוכלי לחזור ולהתקדם.
כדאי מאד לבחור מאמן בעל ידע, ורצוי גם ניסיון באימון נשים הרות.
בהסטורית הפורום יש לא מעט דיונים על ספורט והריון. שווה לך לחפש אותם וללמוד מנסיונן של אחרות.

מזל טוב!

איילתי

New member
תודה ועדכון

אחרי אימון בוקר שבמהלכו כמעט מסרתי את נשמתי לבורא
התקשרתי לרופא נשים שבישר לי שאוכל בשלב זה להתאמן בהליכה מהירה עם בקבוק מים צמוד ובתנאי שלא אעבור את דופק 130. כמובן שדופק כזה לא ריאלי לאימוני הריצה עבור מתחילה שכמוני.
חייבת לציין לזכותו של רופא הנשים שהוא ממש דחף שאבצע פעילות גופנית לפני ההריון.

אז בלב מאד מאד כבד אני ככל הנראה אצטרך לוותר על המאמן המדהים שלי. רק שמישהי לא תגנוב לי אותו....

תודה לכן בכל מקרה וחג שמח

לאה361

New member
מזל טוב

אכן חשוב מאוד להיות צמוד לרופא נשים ולהתייעץ איתו לגבי ריצות כי זה עלול להיות מסוכן
וגם אם את רצה תמיד תקחי איתך מים.

אני בהיריון שלי היה לי קל תחילה לרוץ,לא מרחקים ארוכים אבל הייתי רצה 2 קילומטר עם הפסקה.בחודש שלישי כבר הורדתי לכמה מאות מטרים בודדים ובחודש רביעי אחרי שכבר הרגשתי כאבים ובהמלצת הרופא הפסקתי,גם אני עברתי להליכה קלה בשביל לשמור על הכושר

למעלה