שאלות של מתחילה

שאלות של מתחילה

היי,

בעברי רקמתי הרבה בתור ילדה ועכשיו נורא רציתי להכין איזו תמונה רקומה.
העניין הוא שאני רוצה לרקום תמונה של ילדה ולשלב בד של השמלה וגם לשיער בתוך הרקמה.
אשמח אם מישהי תוכל להסביר לי כיצד מוסיפים את הבד - האם מדביקים, או תופרים עם מכונה או ידנית?

בנוגע למחטים - אם איזה מחט (סוג או גודל) כדי לרקום, אם אני רוצה לשהתמש בחוטים של DMC או VOG.?
וגם, על איזה בד מומלץ לרקום (רוצה לבן, אוף וויט) ואיפה בירושלים ניתן לקנות.

תודה!

ברוכה הבאה

בכלל לא שאלות של מתחילה, לפחות לא מבחינתי.
יש שאלות שאני מתלבטת יחד איתך

רעיון חמוד לשלב בד ושיער ברקמה. אני חושבת שכל טכניקה שכתבת מתאימה להוספה על בד הרקמה. יש לי הרגשה שמשתמשים בשלושתם, כל אחד לפי הנוחיות שלו.
מכונת תפירה תלוי בשליטה שלך במכונה.
ידני מתאים בעקרון יהיה יותר גס ולפעמים ראיתי שתופרים בדרך הזו כדי להדגיש את קווי ההצמדה ועושים את החיבור בתך שמיכה.
להדביק אפשר גם, התוצאה תהיה מעט נוקשה, השאלה אם מתאים לך.
מחטים, תלוי בחוטים ועובי הבד.
לרקמת איקסים שהבד מוחרר משתמשים במחט קטומה, גודל 22 או 24.
לרקמה על בד צפוף יותר, רקמה חופשית חייבים מחט עם חוד.
חוטי DMC נחשבים לחוטים האיכותיים ביותר שיש. חוטי VOG פחות מומלצים אם בכלל עוד מביאים אותם לארץ.
בד שוב תלוי איזו רקמה את רוצה לרקום. בד צפוף יציב ונעים למגע לרקמה "רגילה". בד עם חוטי שתי וערב ברורים לרקמת איקסים.
לגבי חנויות בירושלים......שם אני ממש לא מכירה.
מקווה שיוסיפו על מה שכתבתי.
נשמע ממש כיף מה שאת מתכננת

lubaco

New member
הוספת אפליקציה לריקמה

בוקר טוב,
לפני הרבה שנים רקמתי דוגמא כזו על טישרט של הבת שלי, כל הריקמה באמצעות מכונת תפירה
את קווי המתאר של השימלה חיברתי בתך - X צפוף (במכונה) בצבע זהה לבד של השמלה.

לגבי השערות, אם אני זוכרת נכון היה גם כובע שמתחתיו הנחתי מספר חוטי צמר ותפרתי ביחד (כך שהשערות ביצבצו מתחת לכובע)
אם לדוגמא שלך אין כובע , אפשר להניח שורה של חוטי צמר על הראש ולחבר במרכז בתך מכונה.

אני אנסה למצוא את החולצה בבויידם ולצלם אותה עבורך.

בברכה

אמאדובה

New member
שלום לך

אני מתכננת כבר הרבה זמן לעשות משהו דומה
יש לי כמה דוגמאות שראיתי ברשת, אחפש יותר מאוחר ואקשר לך (מצאתי עכשיו את זו: http://shinyhappyworld.bigcartel.com/product/snow-s-coming-embroidery-pattern-pdf
אבל יש גם כמה של ילדות חמודות...)

את יכולה להדביק או לתפור את הבד, בעיניי לתפור ידנית אפילו בתפרים שרואים (כמו בדוגמא שקישרתי) יכול להיות יפה.
אני חושבת שלמה שאת מתארת יתאים בד כותנה.בירושלים יש חנות בשם "בד רץ" בתלפיות עם המון סוגי בדים. לא רחוק משם יש את "הכל לפנאי" שבה אני קונה חוטים, יש שם גם מעט בדים אבל לא מצאתי שם בד מוצלח לרקמה עד עכשיו (מלבד בד אידה לרקמת איקסים - אבל זה לא מתאים למה שאת רוצה).
בהצלחה! שתפי אותנו בתהליך

lubaco

New member
מצאתי

סליחה שזה קצת דהוי וסמרטוטי (עבר כמה כביסות בחיים שלו)

בהצלחה

lubaco

New member
תודה

הרקמה על חולצת טריקו פשוטה.
יש לי עוד כמה שמלות רקומות שהשארתי למזכרת.

למעלה