שאלות של מתחילה

שאלות של מתחילה

אני עובדת כרגע במקביל על שתי שמיכות טלאים, הראשונות שלי ויש לי כמה שאלות של מתחילה. שמיכה אחת מיועדת להיות בעצם משטח החתלה ותונח על שידת החתלה.הטלאים הם טלאים מרובעים, כולם שווים זה לזה, 10 על 10. שאלה עקרונית: כשאני מחברת בין הטלאים יש צורך בתפר חיזוק בתחילת וסיום כל חיבור (להסיע את המחט הלוך ושוב)? חשבתי שאולי אין צורך בגלל שגם ככה זה תפרים םנימיים אבל בנתיים אני כן עושה והייתי שמחה לוותר על זה אם אין צורך. שאלת המילוי: יש לי מילוי אקרילן במשטח שנקנה בעצם כחומר למילוי פילטרים של אקווריומים. השאלה היא כמה שכבות יש צורך לעשות כדי שיהיה מספיק עובי ורכות: ולזה מתחברת שאלה נוספת בקשר לתיפורים: חשבתי לעשות פשוט על כל ריבוע איקס. כך שבסופו של דבר האיקסים יחצו את כל הטלאים. השאלה שעלתה לי האם כל התיפורים לא יימעכו יותר מדי את המילוי ולשמיכה לא יהיה שום עובי ובעצם לא תוכל לשמש כמשטח החתלה. מה אתן אומרות? אני רוצה לעשות את האיקסים כי לדעתי זה מוסיף הרבה לצורה ולגימור. שאלות על השמיכה השנייה אני אשאל בהמשך. (היא כבר מחוברת כולה, ריבועים בגדלים שונים שעל כולם יש גם אפליקציה)

justmom

New member
אם את תופרת במכונה

אין צורך בתפירה אחורה וקדימה לחיזוק - התפר של המכונה מספיק חזק (ותופרי את הריבועים זה לזה עד הסוף ממש, כולל ה-seam allowance). כשמחברים את השורות זו לזו, הקו הארוך של התפר לאורך כל השורה "נועל" יחד את סיומי החוטים בחיבורים הקצרים יותר. אל תדאגי, זה לא יתפרק. מילוי - לא יודעת אם הייתי סומכת על חומר שהייעוד המקורי שלו אחר וכל כך שונה מהשימוש של שמיכה/משטח החתלה. אישית הייתי מעדיפה מילוי שמלכתחילה נועד לשמיכה (אין לי מושג איך האקרילן שלך יחזיק מעמד בכביסות, ומשטחי החתלה מעצם טבעם נוטים להתלכלך ולהזדקק לכביסה). נראה לי שהעובי המקסימלי (מה שבאנגלית קוראים high loft 9 יתאים לזה, או לחילופין אפשר להשתמש בשכבה כפולה של מילוי בעובי סטנדרטי. לגבי האיקסים - חבל לעשות עבודה כפולה. תפרי תחילה את כל הטלאים למשטח. את יכולה להקלת העבודה לסמן בסימון חלש בעיפרון קווים אלכסוניים שיחצו את כל הריבועים ויצטלבו במרכזם - מין רשת, על כל השמיכה. הכיני את ה"סנדביץ'" של חלק עליון, מילוי וגב העבודה, חברי בסיכות ביטחון במרווחים לא גדולים ואז תפרי בקווים ארוכים, במקום לתפור כל ריבוע בנפרד, שאז גם יש "זנבות" חוטים על העבודה וגם זה הרבה פחות אחיד. זה לא ייתן לשמיכה מראה מעוך - להפך, זה יחזיק יחד את כל השכבו וייתן לזה מראה של "גימור", כמו שבשמיכות טלאים בעבודת יד התיפורים נותנים לשמיכה את הטקסטורה ויש להם ערך מוסף מעבר לחיזוק השכבות יחד כדי שהמילוי לא יזוז.

תודה

לא חשבתי לתפור כל ריבוע בנפרד. הריבועים כבר מחוברים אחד לשני לפי שורות בקשר לאקרילן זה אקרילן לבידוד שנראה לי רבות וטובות משתמשות בו. מי שלקחתי ממנו את האקרילן קנה אותו לצורך הפילטרים אבל כבר מלאתי איתו כריות. עדיין נראה לך שישי בעיה? לא יודעת אם זה אוזכר פה אבל זה כמו האקרילן שרמת ישי (בלבן?)

justmom

New member
אין לי מושג - אני משתמשת רק במילויי כותנה

שמיוצרים מראש לשמיכות. אני לא מכירה את האקרילן של רמת ישי, אבל עקרונית, גם אם הייתי משתמשת במילוי סינתטי נראה לי שהייתי מעדיפה משטח אחיד שיוצר מלכלתחילה לשמיכות.

ayala26

New member
כל מוצר שמיועד לבוא במגע עם עור של תינוק

כדאי ליצור מחומרים טבעיים כמו כותנה 100% ולא סינטטים כדי למנוע אלרגיות.

תודה על התשובות

בנתיים עוד לא הגעתי לשלב של המילוי ואני עוד אתלבט בעניין. סיימתי היום את כל החיבורים למשטח החתלה והנה הוא במלוא פארו לפניכן יחד עם הפישולים הקטנים בצמתים שמחברים בין הטלאים.

והשמיכה

השמיכה על בסיס שמיכה שהופיעה בחוברת של טילדה. לקחה לי המון זמן כי על כל ריבוע (למעט שניים) יש גם אפליקציה.

justmom

New member
ממש יפה - במיוחד האפליקציות.

למניעת הפישולים, יש טריק שקצת עוזר. לוקחים את השורה הראשונה ומגהצים את כל ה-seam allowances (עודפי הבד שמעבר לתפר) לצד אחד, נניח ימינה מהתפר האנכי שמחבר כל 2 טלאים. לוקחים את השורה הבאה, שאת רוצה לחבר, ומגהצים את כל העודפים שמאלה ביחס לתפר האנכי. עכשיו מניחםי ימין אל ימין, כשכל קו תפר מותאם למקבילה שלו בשורה הקודמת. ה-seam allowances שמגוהצות לצדדים נגדיים יוצרות מין "נעילה" שדי מבטיחה שהפינה תצא מדויקת. ליתר ביטחון אפשר לתקוע את סיכת החיזוק בדיוק בתפר האנכי, ותופרים. ממשיכים כך עם כל השורות.

למעלה