שאלות של מתחילה

ניצן 29

New member
שאלות של מתחילה

או יותר נכון מגששת. אנחנו חושבים לבנות בית. אני בנתיים מנסה לבדוק את העלויות ויש לי כמה שאלות. מדובר על רכישת משבצת בהרחבה של מושב, איך עובד המיסוי על בית כזה (אני מדברת על מס רכישה) 1. האם משלמים לפי שווי המגרש או על כל הבית? ואם על כל הבית מי קובע את שוויו? 2. מה אני אמורה לבדוק לפני רכישת מגרש כזה(חוץ מתב"ע , וזכויות בניה)? 3. מה העלויות של בניית בית די סטנדרטי על קומה אחת בגודל 160 מ"ר בהנחה שהבניה תתבצע על ידי קבלן (אנחנו נקבע תקציב לכל סעיף ונבחר והוא יבצע את הבניה עצמה). תודה רבה

מס רכישה מחושב לפי שווי המכירה (5% ממנה)

הבדיקות מתחלקות לפן משפטי ופן אדריכלי. הפן המשפטי, ע"י עו"ד, בודק בעלות חוקית של המוכר ויוצר מנגנון להעברה הדדית, מסודרת ומאובטחת של הבעלות והכספים. הפן האדריכלי, שלומר את האמת לא תמיד מתקיים לפני הרכישה, יבחן את הפרמטרים שהזכרת אל מול הפרוגרמה ואת היכולת לממש את החלום המסוים שלכם במגרש הנתון.

faisel

New member
עלויות 160 מ"ר

שלום, גם אנחנו בטרם התחלנו לבנות ניסינו להעריך עלויות בקרב אלו שכבר בונים או בנו בעבר. ניסינו לדלות מחירים לפי מ"ר וכיו"ב כדי לנסות ולהבין מול מה אנחנו עומדים. אני חייב להודות שרוב האנשים פשוט התקשו לתת לנו את עלויות הבניה אם עקב חוסר יכולת לעקוב אחר ההוצאות ואם בגלל כל מיני עלויות שלדעתם היו ספציפיות. בזמנו קצת כעסנו על בונים שלא שיתפו אותנו בעלויות הבניה ועל כך שאנחנו לא מצליחים לאמוד את העלויות הבניה הצפויות עבורנו. כיום שאנחנו כחודשיים-שלושה לקראת סוף הבניה אני יכול להבין מהיכן מגיע הקושי לדבר על העלויות (אגב, משום מה, אנשים שבונים מוסרים מחירים נמוכים ממה שבפועל עלה להם בכדי לשכנע עצמם ואחרים שהבניה שלהם הייתה רציונלית ומשתלמת ושהם הצליחו להפחית המון עלויות - מן הונאה עצמית כזאת) לאור כל מה שכתבתי עד כה, אשמח לשתפך בעלויות הבניה שלנו אנחנו לקראת סיום בנית בית 160 מ"ר קומה אחת עם גג רעפים. לעת עתה אם לא יהיו הפתעות בלתי צפויות, אנו עומדים על עלות מוערכת של 650,000 ש"ח כולל שכרו של המפקח. כמובן לא כולל אגרות, מינהל, פיתוח תשתיות וכו. בניה נטו אני מודע לכך, על פי קריאה בפורום שמחירי הבניה מאוד יתייקרו לאחרונה (התחלנו בחודש דצמבר האחרון), כך שיש להוסיף על עלויות אלה אחוז מסויים של ההתייקרות. אולי גם את התייקרות בעלי המקצוע בהתאם לביקוש בשוק. אנו בונים עם מפקח בניה וללא קבלן מפתח בהצלחה

למעלה