שאלות של מתחילה - בלט :)

Shani59

New member
שאלות של מתחילה - בלט :)

שלום לכולם, אני בת 20 והחלטתי שאני רוצה להתחיל לרקוד בלט קלאסי.
אין לי שום ידע או ניסיון בתחום, מה גם שאינני גמישה כלל. המליצו לי על סטודיו "נעים" בת"א. לאלו שמכירים - האם הוא מתאים למישהי כמוני, שאין לה נסיון כלל?
האם מישהו מכיר סטודיו שבאמת באמת מתאים למתחילה? שאלה נוספת, יש לי חברה שרוקדת הרבה שנים, והיא טוענת שבשביל להגיע לבלט קלאסי כדאי שאתחיל עם חוג כמו ג'אז ע"מ שאתנסה. האם יש קשר בין השניים, או שאני יכולה להתחיל ללא רקע בסגנון רקוד? תודה לכל העונים

Sorcerer59

New member
בלט

היי שני, דבר ראשון - ברכות! עשית בחירה חכמה. לא חייבים להיות גמישים כדי להתחיל לרקוד בלט. למעשה לא צריכים להיות רזים, נמוכים, גבוהים או להיראות טוב בטוטו. טוב, נו, להיראות טוב בטוטו זה לא מזיק... :) אבל ברצינות - כל אחד יכול לרקוד בלט, בכל גיל. מניסיון של שיעור אחד, סטודיו "נעים" באמת מציע שיעורים מאוד בסיסיים למתחילים. עוד מקומות ששווה לך לבדוק, הם ענת אקרמן שמלמדת בבית הספר לאומנויות אריסון בת"א (גילוי נאות: היא מורה שלי), ביכורי העתים, סטודיו לידיה פיינגרש ברמת אביב (תבקשי להשתלב בשיעור של הילית) ומחולה, ואלה רק חלק מהמקומות. לטעמי, החברה שלך טועה. כמי שרקד גם וגם - אלה שני סגנונות מאוד מאוד שונים במהותם. הקצב אחר, השפה התנועתית שונה לחלוטין, הדרישות אחרות. בלט זה בלט, ג'אז זה ג'אז. ואת יכולה להתחיל בלי רקע בכלל. כל מה שאת צריכה זו מורה טוב (או מורה טובה, כמובן). זה לא קל (בהתחלה), אבל זו האמנות הכי יפה שיש. בהצלחה! ואה, כן, שכחתי לציין את הרקע שלי - אני בימים אלה "חוגג" עשור של לימודי בלט.

Shani59

New member
:)

קודם כל - תודה רבה! עזרת לי מאוד ונתת לי המון מוטיבציה שנית, מזל טוב
ניסיתי לחפש מידע על ענת אקרמן וללא הצלחה, איפה היא מלמדת?

2troubled

New member
class it up....

גמישות זה אובר רייטד,מה גם שזה דבר נרכש-ככה שאין לך מה לחשוש יש כל כך הרבה בלהיות רקדן שממש לא קשור לכמה אתה גמיש. אם את מחפשת בשביל הכיף והניסיון,כמעט בכל סטודיו יש שיעורי בלט קלאסי מסווג לפי רמות,תתחילי ותראי איך את מתקדמת, אם את מחפשת מסגרת רצינית יותר,אז לפחות בתור התחלה,אני הייתי מתחילה לקחת שיעורים איפה שאפשר על מנת להכיר את העניין אם תרצי פירוט של מסגרות יותר רציניות-just ask מצטרפת לדברים ולהמלצות של המגיב מעליי-בזכותו אני מסיימת עכשיו שנה שנייה במסלול לרקדנים באחד מבתי הספר המקצועיים בארץ וזה כשלא ידעתי שיט בבלט קלאסי.היום אני במקום אחר.. בכיף. תהני ורק שתדעי,שבלט קלאסי נמצא בפרטים הקטנים(בדיוק כמו אלוהים-איזה צירוף מקרים,הא?
)אז כשאת מחליטה-תחליטי ותיכנסי בזה כי הרבה פעמים זה מרגיש כאילו את עובדת כל כך חזק וכל כך הרבה על דברים שנראים חסרי משמעות(רק נראים)ולא מתקדמת לשומקום וממש חשוב להתמיד,לא משנה מה,וההתקדמות תגיע.

שלום לך../images/Emo140.gif

ניתן לרקוד בכל גיל. וגם להתחיל בכל גיל,בפרט עכשיו כשיש כל כך הרבה מקומות ריקוד לבוגרים. אני מעל גיל 35 ורוקדת בלט קלאסי.אמנם התחלתי בנעוריי,אבל כן,אין גיל לריקוד. לרקוד בלט זה כיף אחד גדול וחבל שתפסידי אותו רק בגלל הגיל. אני למשל לא האמנתי שאני אמשיך לרקוד גם בגיל כזה,אבל כן,ומתכוונת להמשיך לרקוד כל ימי חיי. פשוט כיף.
אז זה שיהיה לך עידוד. בקשר לגמישות ויכולות גופניות. את זה בהחלט ניתן לשפר. אמנם לא כמו בגיל צעיר יותר,אך עם עבודה נכונה גם זאת ניתן לשפר. מה שהייתי ממליצה, בנוסף ללקיחת שיעורים זה לעבוד עם מאמנת כושר אישית שתתן לך תרגילים לשיפור הגמישות וכוח השרירים. בכל אופן,ברוכה הבאה לעולמו הנפלא של הריקוד.

תיקון קטן וקישור

לרקוד ידעתי שארקוד כל החיים. אז אולי לא בלהקה.אך ידעתי והאמנתי שלעד ארקוד. אבל כן,קורותיי ומלחמותיי בקשר לריקוד גם תרמו לכך. שאז הבנתי עד כמה אני אוהבת לרקוד ושאני בהחלט מתכוונת לרקוד כל ימי חיי. מצאתי קישור לשיעור בלט בגיל בוגר.ויש ,וזה רק מראה את מה שאמרתי,שאין גיל לריקוד.

MDMG

New member
להתחיל בלט - רק אצל ענת

מורה מדהימה להתחיל אצלה בלט - אווירה נעימה, ומאד לא עוינת (להבדיל ממקומות רבים אחרים) כיף חיים! (גילוי נאות, שלא בלי גאווה - גם אני לומד והתחלתי אצלה לפני קרוב לחמש שנים)

word of silence

New member
כנסי

אני גם התחלתי לא מזמן לרקוד בלט. רקדתי פרטי אצל ענת אקרמן והיא מעולה! לצערי הפסקתי מקשיים כלכליים אבל שווה לברר איפה היא מלמדת.. אני רוקדת כרגע בסטודיו פיור והוא מעולה! מורים טובים, הרגשה טובה, שיעורים שבאמת מתאימים לבסיס וזה אפילו לא כל כך יקר.. ממולץ בחום!

למעלה