שאלות של מיכי

מיכי 10

Member
שאלה אשר אולי אין עליה תשובה:

בשנים האחרונות שמעתי פעמים רבות אנשים אומרים "תינוק קטן". זה נשמע נחמד, אך לא ברור לי. הרי ברור שתינוק הוא קטן. ולא התכוונו דווקא לתינוק במשקל נמוך.

מיכי 10

Member
שאלה על סלנג.

אולי כבר שאלתי כאן פעם, והתשובה לא הניחה את דעתי. מדי פעם אני שומעת נשים אומרות "אני בוכָה דמעות". מה זה צריך להיות? מספיק לומר "אני בוכה". האם הן מבקשות להדגיש משהו?

daviduuu

New member
אולי

יש גם ילד גדול או קטן. בכל אופן אולי יש לומר שכשאומרים "תינוק קטן", הכוונה לחזק ולהדגיש את הנושא של הקטנות; משהו בסגנון של "נפלא ומדהים"

מיכי 10

Member
אולי אתה צודק.

ואולי רוצים לומר ולהדגיש בזה שהוא כזה קטן וחמוד. כי באמת נתקלתי בהגדרה זו פעמים רבות. מצד שני, חשבתי שאולי הכוונה שהתינוק צעיר מאד, רק בן כמה ימים או כמה שבועות. לעומת תינוק בן שנה, שנה וחצי, למשל.

daviduuu

New member
לא, אני לא.

נזכרתי ההגדרה של תינוק, יותר ממה שחושבים בזמננו. "תינוק" יכול להיות "ילד". הביטוי תינוקות קטנים מן הסתם מקובל מאוד בימי הביניים שבהם ההגדרה של תינוק הייתה רחבה מאוד. מלבד זאת, כיתבי במנוע החיפוש גוגל: "תינוקות קטנים", וגם משם תלמדי תשובה לשאלתך. שבוע טוב

מיכי 10

Member
מסכימה עם ההסברים שלך.

לא חשבתי בכלל לחפש דבר כזה בגוגל, אבל בעקבות ההצעה שלך חיפשתי. זה לא זה. הנושאים שמובאים שם, אינם עונים לשאלה שלי. תודה, ונראה לי שאסתפק במה שכתבת למעלה.

daviduuu

New member
לכבוד הוא לי.

משום מה "תינוקות של בית רבן" נשמטו מההודעה הקודמת.

daviduuu

New member
ככל הנראה

הכוונה היא "עד כדי דמעות". כן, יש בכי ללא דמעות. מקובל שבכי עם דמעות הוא חזק יותר.

מיכי 10

Member
תודה. על כך

באמת לא חשבתי. האומנם יש בכי ללא דמעות? כן, נזכרתי שאכן יש. אפילו בעצמי חוויתי זאת לא פעם, כאשר נעצבתי מאד מאד אבל התביישתי שיראו, ובכיתי רק בלב. זה, אגב, נורא חונק.

nevuer

New member
ואולי הכוונה היא

להדגיש את עניין הדמעות. במקום "אני מזילה דמעות".

sailor

New member
איך תבדילי למשל בין תינוק בן יומו

לתינוק בן שנה?

מיכי 10

Member
נכון. ואכן, התייחסתי לכך למעלה,

תחת הכותרת "אולי אתה צודק". שמעתי את זה לראשונה לפני שנים אחדות, ממישהו שסיפר שנולד לו "תינוק קטן", והוא לא התכוון למשקל התינוק. ומאז שמעתי התבטאות כזאת עוד פעמים אחדות, וקצת תמהתי.

מוגג

New member
יש גם "ילד צעיר"

בדרכלל מופיע כשרוצים להדגיש את השבריריות של הילד ואת אחריות המבוגרים לשלומו.

מיכי 10

Member
ואילו לי, "תינוק קטן" בכלל לא מפריע,

אלא רק מתמיה. "בן זכר", זה באמת נשמע קצת מגוחך בשימוש יומיומי. אבל אחזור על סיפור שכתבתי כבר איפשהו: בחדר לידה, כשהיו בני משפחה וחברים שואלים מה ילדה מישהי, אמרנו "בן זכר", או "בת נקבה". תחילה זה נאמר בצחוק, אבל בהמשך הבנּו שזה יעיל: אנשים קצת מבולבלים, ולפעמים זוכרים שנולד "משהו" אבל מה? בן? בת?. ואילו כך - 'בן זכר' או 'בת נקבה' - הם קולטים וזוכרים טוב יותר.

למעלה