שאלות של ילד

ה ל ל

New member
שאלות של ילד

בני בן ה- 6 ,ילד חכם ונבון מאוד. לאחרונה הוא שואל שאלות בקשר למוות. הוא אומר לי שהוא לא רוצה להיות גדול כי אז יהיה זקן וימות והוא לא רוצה למות. או שהוא לא רוצה שאנחנו נמות וגם אחיו. אז נכון שבגן הם לומדים על רחל המשוררת והגננת ציינה שרחל חלתה במחלה ונפטרה. וכשכל ילד התבקש לשאול את הוריו כיצד נבחר שמו סיפרתי שהוא נקרא על שם סבא רבא שאינו בחיים. אבל השאלות בנוגע למוות היו קיימות עוד קודם ורק לאחרונה הן התעצמו. אני מוצאת את עצמי לעיתים חסרת תשובות. מצד אחד אני מנסה לרכך את הנושא ומצד שני לא הייתי רוצה לשקר לו בעיניין. אני שואלת האם זה טבעי שילד בגילו מתעניין בנושא? ואיך אני צריכה להגיב? מה לומר לו?

גרא.

New member
הלל,בנוסף לקישור שאובספיכית הביאה,

רוצה להוסיף כמה מילים.ההתענינות של ילדים בגיל 6 בנושא המוות,היא שכיחה ביותר,טבעית,וכל הילדים, לעיתים כבר בגיל 5 מתענינים בנושא הזה.מכאן,שאין צורך להכנס לדאגה כלשהיא, הוא אפילו מעבר לכך.יש צורך להסביר לילד/ה המתעניין,עד כמה שהבנתו משגת, את האמת,שעקרונותיה הן שלושה: המוות הוא סופי, הוא קורה לכל אחד (בדרך כלל לאנשים זקנים מאד),והוא בלתי הפיך. כלומר, אדם שמת, אינו יכול לחזור שוב לחיים.תפיסת המוות בעיני המגזר הדתי בהכללה גורפת, היא שונה. אבל מאחר ולא התייחסת לכך. לא נגעתי בזה. מאד ממליץ לקרוא את ספריה של פרופ' שרה סמילנסקי תפיסת המוות בעיני ילדים קטנים.שני ספרים, האחד עד גיל 6, השני מגיל 6 .

ה ל ל

New member
גרא ואובספסיכית תודה

כתבתי תגובה לאובספסיכית אך בטעות שלחתי מסר. כפי שציינת הסברתי לבני שהמוות מתרחש לרוב כאשר אדם מזדקן,וכיוון שהוא מבין זאת אמר לי שאינו רוצה להזדקן וברצונו להשאר לעולם ילד. לא הבנתי את הערתך לגבי התפיסה בעולם הדתי. אם כוונתך באמונתי הרי שאנחנו חילוניים. שוב תודה.

למעלה