שאלות של טירונית.. :)

daniela21

New member
שאלות של טירונית.. :)

אני אוהבת לצייר בסגנון מאוד ילדותי ואחד החלומות שלי הוא לאייר ספר ילדים. אני נדהמת כל פעם מחדש, כשאני רואה איך משדרגים ציורים באמצעות תוכנות גרפיקה ממוחשבות והייתי רוצה ללמוד כיצד עושים זאת. אני מצרפת לכם דוג' של מאיירת שהורדתי מהרשת. האם תוכלו לכתוב לי באיזו תוכנה לדעתכם היא השתמשה בצביעה וכו'? כל עצה, סיוע ופירוט יעזור. תודה!

ll191

New member
תראי...

בעיקרון רוב המאיירים עובדים עם פוטושופ שהיא _ה_תוכנה, אבל היא עולה כסף (למרות שיש גם כמה תוכנות מקבילות חינמיות כמו GIMP וכד'). בכל מקרה, נניח ויש לך את התוכנה בצורה חוקית או לא. הצביעה תתבצע בד"כ בעזרת Tablet שזה עט ולוח שמציירים עליו וזה עובר למחשב, אפשר גם לנסות עם עכבר אבל זה לא נוח וטבעי כמו עם הTablet. הצביעה עצמה היא כמו צביעה רגילה, יש לך מברשות, צבעים, את בוחרת מה מתאים לך ומתחילה לצבוע ע"פ אותם עקרונות שהיית צובעת גם אם זה היה על נייר. רק בשפוטושופ יש לך עוד המון כלים שעוזרים לך ובעזרתם את מרחיבה את יכולות הצביעה והאיור שלך. בכל מקרה תמיד כדאי לקרוא מדריכים לפני שמתחילים אז פשוט תחפשי בגוגל: Photoshop Tutorials ואני בטוח שתמצאי הרבה. בהצלחה :)

j i m m y

New member
יש גם את Alias Sketchbook Pro 2

וכמובן גם את ADOBE PAINTER שלפי דעתי הרבה יותר מפוטושופ פרקטית לציור ואיור. כמובן שפוטושופ לא נופלת ממנה מבחינת ביצועים ואפילו עולה עליה, אבל פוטושופ יותר רחבה באפשרויות שהיא מציעה (שלא כולם קשורים לציור) ומשום כך גם הרבה יותר יקרה.

למעלה