שאלות של טירון

orend123

New member
שאלות של טירון

שלום לכולם,

סיימתי לאחרונה קורס כוכב שני בצפון וחשבתי לרדת לאילת.

הבנתי שכדי לשכור ציוד ולצאת לבד (עם בן זוג כמובן) אפשרי רק למי שביצע 20 צלילות? זאת אומרת שה12 של הקורס לא מספיקות בכלל? גם כשיוצאים עם בן זוג שיש לו מעל 20 צלילות?
הפיתרון להבנתי היא צלילה מודרכת בלבד?

וכמו כן מישהו יודע מה המחירים במרינה דיוורס בערך? קיבלתי הרבה המלצות על המועדון הזה אבל לא מוצא מחירון בניגוד לשאר המועדונים שכן מפרסמים.

האם שכירת ציוד ליום כוללת הכל כולל המיכל? על דחיסה נוספת משלמים בנוסף?
וכאשר משלמים על צלילה מודרכת? או דיל של 2 ביום מקבלים דחיסה חינם?

תודה.

מתני8

New member
תשובה של טירון :)

אתה יכול לצלול ביחד עם עוד צולל כוכב שני כמוך לא חובה צלילה מודרכת.

השכרת ציוד ליום מלא לדעתי כוללת שני מיכלים (לא ברציפות, אתה משתמש באחד מחזיר אותו ומקבל עוד אחד ^^). לדעתי על המיכל ה"שלישי" אתה תצטרך לשלם אקסטרה (אתה כבר שם בכל מקרה ולדעתי ההפרש במחיר לא יהרוג אותך).

מחירים של השכרת ציוד אין לי שמץ, מן הסתם לכיוון 150-200 ש"ח ליום של 3 צלילות (אולי יעלה קצת יותר?)

באשר למודרכת/לא מודרכת. לצולל שרק התחיל את דרכו עכשיו אני ממליץ בחום כן לעשות מודרכת! למה? אתה שומע תדריכים, לומד את הדרך לאתרי צלילה, לפעמים המודרכת היא במקום שצריך הסעה אליו מהמועדון אחרת בינינו לא היית הולך לשם :)

אתה צובר נסיון תחת סוג מסויים של השגחה שהוא לא מדריך צלילה צמוד כמו בקורס. לדעתי אם אתה יורד לאילת תקדיש את היום הראשון לצלילות מודרכות ומשם תמשיך. עדיף כך מאשר לגלות באמצע צלילה שאתה לא זוכר משהו/לא יודע את הדרך וכד'. בפרט אם זו הפעם הראשונה באילת.

מתן.

נ.ב. באשר למחיר מן הסתם צלילה מודרכת תעלה יותר - אבל אל תהיה ישראלי שמחפש הכי זול ובסוף לא יודע לצלול כי רצית לחסוך קצת כדי לא לשלם על מודרכת... אפשר לחשוב שמישהו מאיתנו התחיל את דרכו בצלילה אחרת :)

orend123

New member
באמת תודה על התשובה

אתה בטוח בקשר לקטע של ה12 צלילות? לא חובה 20 לפני שיוצאים לצלילות לא מודרכות?

ספוקי

New member
תשובות:

1. תקנת ה-20 בוטלה זה מכבר והחולפה ע"י תקנת ה-12. כלומר כוכב שני עם 12 צלילות לא חייב לעשות כלל מודרכות.
אתה יכול למצוא בן זוג, לשכור ציוד ולרדת לצלילות עצמאיות.
לרוב השכרת ציוד ליום מלא כולל גם 2 דחיסות נוספות, כך שסה"כ באותו מחיר אתה יכול לעשות 3 צלילות באותו היום. לעומת זאת, כאשר לוקחים מודרכות המחיר כולל ציוד (ומיכל) לצלילה הבודדת-מודרכת בלבד. בחלק מהמועדונים מאפשרים להוסיף סכום מסויים ולקבל את הציוד לשאר היום, צריך לבדוק את זה פרטנית מול המועדון מה זה בדיוק כולל. לבירור מחירים אתה יכול לפתוח את קובץ המועדונים שנמצא בקישורי הפורום, להרים טלפון למספר מועדונים (כן, גם למרינה דייברס שקיבלת עליו המלצות) ולקבל מידע מדוייק ועדכני לגבי המחירים.

לגבי מודרכת כן / לא, ובניגוד למתן, אני חושב שאם תמצא בן זוג מנוסה ותרד איתו לסופ"ש של צלילות - אתה תקבל ערך מוסף גבוה יותר מאשר לרדת למודרכות. צולל מנוסה שיצלול איתך כל הסופ"ש יוכל לתת לך טיפים וכיוונים הרבה יותר טוב (לדעתי) ממדריך מזדמן במועדון. הצלילות יהיו לרוב ארוכות יותר (בתלות בצריכת האוויר שלך) ותוכלו אח"כ במהלך כל הנסיעה חזרה צפונה לנתח את הצלילות ולקבל חיזוקים חיוביים וכד'....
כמובן שאם זה לא אפשרי, עדיף לקחת מודרכת מאשר לרדת עם צולל לא-מנוסה ששניכם לא מכירים את האתרים ותנאי הצלילה.

YULI9

New member
יש לי בבית מחירון של מרינה דיוורס

אם זה עדיין אקטואלי תכתוב מה אתה מחפש ומחר כשאגיע הביתה אעתיק לך מחירים.
למיטב זיכרוני יש אפשרות לשכור ציוד ליום שלם עם דחיסות חופשי.
מי שסיים קורס כוכב שני יכול לצלול עם בן זוג מכוכב שני ומעלה.
המלצה שלי, תצא לצלילה עצמאית רק אם יש לך בן זוג עם הרבה ניסיון (הרבה מעבר ל20 צלילות) שאתה סומך עליו , אם לא אל תסתכן, קח כמה צלילות מודרכות או תצטרף לצלילות קבוצתיות עד שתצבור קצת ניסיון משלך.

YULI9

New member
מחירים

ציוד מלא ליום שלם כולל מילוי אוויר חופשי 150 שח'
כנ"ל לחצי יום 100 שח'
צלילה מודרכת ציוד מלא 100 שח'
2 צלילות 195
3 -280
4- 360

כתבתי דוגמאות שחשבתי שיהיו רלוונטיות, אם יש עוד משהו תשאל.

למעלה