שאלות של חדשים

vrlaw

New member
שאלות של חדשים

לבן שלנו בן 4 יש צליאק הביופסה עוד שבוע אבל לאור בדיקות הדם מדובר ב99.9 האם כדי שכל הבית יעבור לטפריט נטול? האם צריך לבשל בכלים מיוחדים או שמספיק שטיפה טובה? האם כדאי לקנות אופה לחם? או לאפות לבד בתנור? המלצות לחנויות באיזור מרכז. יש עוד המון שאלות אבל נקרא את הפורום ובאתר של העמותה בטח כבר שאלו לפנינו ובטח כבר מישהו נתן תשובה או עיצה חכמה. תודה

פומיקיז

New member
ברוכים הבאים..

קדם כל לחכות לביופסיה ולא לשנות תזונה עד אחרי.. לעבור על דפי הפורום ועל כל הנספחים, תמצאו הרבה תשובות, מתכונים, רופאים, חנויות, מסעדות וכד' בעיני הכי חשוב זה להבין מעבר להתארגנות של הבית (אין צורך הכרחי שכולם יעברו לנ"ג) זה ההתארגנות מול הגן - אחרי! שתקבלו תשובה ודאית, להכין דף ברור ולדבר עם הצוות. לאט לאט, אתם תהיו בעניינים מהר מאוד (אם צריך..) בהצלחה |תפילה| שירי

vrlaw

New member
תודה על התמיכה ומספר שאלות

א. הבנו ואנחנו לא משנים את התזונה עד לביופסה. (דרך אגב בשניידר) ובכל זאת מספר שאלות. האם המשמעות של כלים נ"ג הוא כלים שמבשלים בהם רק נ"ג או פשוט כלים רחוצים היטב לדוגמה המחבט הרגיל של הבית אבל כאשר עושים שניצלים אזי הראשונים הם נ"ג והשאר רגילים? באותו מישקל האם צריך (סכום צלחת) יחודיים או שהרגילים מהארון היום יומי מספיקים (בהנחה שהם רחוצים (-:. ומה הייתם קונים ראשון מיקסר טוב או אופה לחם אען לנו את שניהם..(-:

נילוס11

New member
בשום אופן לא לקנות על ההתחלה

אופה לחם,כי לרוב הוא ישאר אחרי תקופה קצרה ללא שימוש קודם תתחילו לאפות לחם בתנור רגיל,תראו איך אתם מתמודדים עם ברפייה ואיך הוא אוכל את זה.(תקנו מיקסר ידני פשוט ורגיל להתחלה. בשביל לערבב את העיסה לא חייבים מיקסר הכי יקר,אבל אולי זו הזדמנות לשדרג או לקנות למטבח מיקסר טוב ויקר יותר. בהצלחה.

לא מסכימה עם נילוס.

קנו אופה לחם על ההתחלה. אני לא העזתי לאפות לחם בתנור ועד שלא רכשנו אופה לחם, לא אפיתי לחם בבית. מאז שקניתי- הוא עובד ללא הפסקה.

פומיקיז

New member
לטעמי אין צורך בכלים "מיוחדים" אלה

בכלים שטופים היטב. הקפדה על כפית שמוציאה ממרח לצלחת ולא סכין שנכנסת לתוך הממרח ועוד טיפים שלאט לאט תצברו..

אני דווקא מעדיפה

שתהיה לי תבנית משלי לעוגות (אולי כי התבניות שאני הכי אוהבת הן מסיליקון ותמיד נראה שנשאר משהו...). וכמובן חשוב טוסטר נפרד...

moria007

New member
אין צורך בכלים נפרדים

אבל חשוב להקפיד שבשעת הארוחה לא מעבירים פירורים ושלא יווצר "זיהום משני". כלומר, הכפית/מזלג/סכין של חולה הצליאק היא רק שלו בארוחה זו, והוא לא משתמש בכלים שיכולים להיות עליהם פירורי גלוטן. כמו כן, נגמרו הימים של לנגב חומוס מהכלי הגדול, כי אז אתם משאירים שביל של פירורי לחם/פיתה בחומוס, וכך יכול להיווצר זיהום משני... כמו כן, אסור לבשל פסטה ללא גלוטן יחד עם פסטה רגילה וגם לא באותם מים בסיר. אבל לא צריך סיר מיוחד נטול גלוטן. אם אתם מכינים שניצלים אז כמו שאמרת, קודם השניצל נטול הגלוטן ורק אח"כ הרגיל, או להחליף שמן (כן לשטוף את המחבת). זה הרעיון הכללי, אבל ממש אין צורך להפרדת כלים תמידית. בהצלחה!!!

tzaraf

New member
ממש אין צורך שכל הבית יעבור לנ"ג

ואין צורך להשתמש בכלים נפרדים, מלבד טוסטרים וכאלה. מומלץ ליצור קשר עם עמותת הצליאק לקבל תשובות, והרבה מידע שהתאסף

irose1

New member
לחדשים

לחדשים שלום ראשית וזה הבנתי שאתם כבר יודעים לא להפסיק את הגלוטן לפני הביופסיה.דרך אגב הצוות בשניידר ידוע כאמין ואדיב כך שהבדיקה ודאי תעבור לו בקלות. שאלתם על ההסתגלות לאחר האבחון. זה תלוי בכם ובמספר הנפשות במשפחה. אצלינו לדוגמה גילו צליאק לביתי בגיל שנה וחצי ולאחיה התאום ושאר האחים לא. אנחנו אוכלים רגיל ורק הצליאקית היא נטולת גלוטן .לדעתי היא נהנתה מהפריבילגיה של להיות מיוחדת מה שהכי חשוב זה לשמור על כלים נקיים( שולחן ללא פרורים ),ולהקצות לו פינה במטבח או במזווה השייך רק לו. אופה לחם גם אני מצטרפת לדעה שלא כדאי בהתחלה יש היום אפשרות לקנות לחם ולחמניות ובכלל תנסו בהתחלה לאפות לפי מגוון המרשמים שבפורומים השונים. וכמו כן רצוי להצטרף לעמותה. בהצלחה.

26mm

New member
לחדשים שלום

שמי יעל ואני אם לשני ילדים עם צליאק (בת 16 ובן 5) ואשמח מאוד לעזור בעצות ובמתכונים. אתם יכולים לפנות אלי במייל [email protected]

למעלה