שאלות של חדשה...

chennoam3

New member
שאלות של חדשה...

היי לכם,
הבן שלי בן 3 ולאחרונה קיבלנו את האבחון ומאז טובעת בים של מידע...
בשנה הבאה יישאר בגן רגיל כנראה עם משלבת (ממתינה לאישור). האם מישהי מכירה משלבת מקצועית? ומנחת שילוב מומלצת?
הבנתי שגם מכונים כמו סימני קשר ומכון עידן יכולים לעשות הנחיית שילוב. יש חוות דעת על המכונים האלו בנושא ובכלל בטיפולים (גם רגשיים)?
כיום אנחנו מקבלים ריפוי בעיסוק דרך המכון להתפתחות הילד של מכבי ובהמתנה ארוכה מאד לקלינאית תקשורת. כשבררתי במכבי לגבי טיפול פרטי עם החזרים חלקיים מהקופה אמרו כי ניתן ללכת רק למטפלים שלהם, שלכולם רשימות המתנה ארוכות ובעתיד שעות פנויות באמצע היום (מבחינתי לא ריאלי להביא את הבן שלי לגן באמצע היום....). האם אתן מכירות את ההתנהלות מול מכבי? וקלינאית תקשורת טובה בתחום? שכחתי לציין שאנחנו גרים ברמת השרון.
תודה על העזרה וסליחה על הבלאגן בשאלות, מיצג את הבלאגן בראש

betty28

New member
המלצה על קלינאית מדהימה בעיר שלכם

ד"ר רונית ולגרין.
אנחנו הגענו אליה מעיר אחרת, ובאמצע יום עבודה
והיה שווה.

TikvaBonneh

New member
מנחות שילוב באזור שלך

ענבל בן משה
ליאת דוד
דיטה הוד
הילי סיטון גשר.

לגבי מכבי, אני אבדוק ואחזור אליך יותר מאוחד היום.

yuliyuli1

New member
ממכון עידן אנחנו התאכזבנו מאוד

גם קלינאית התקשורת לדעתנו היתה בינונית מאוד וכל ההתקדמות שהשיג היתה בזכות המשלבות הנהדרות שלנו ולא בזכותה.
בנוסף היא גם הציעה את עצמה כמנחת שילוב וחשבנו שיש לה ניסיון בזה, אבל כנראה שממש לא היה לה מושג במה מדובר.
המשלבות שלנו היו ממש עצבניות על חוסר ההנחיה שלה (ויש להן מספיק ניסיון כדי לדעת מה זו הנחיה באמת).

chennoam3

New member
המשך שאלות

תודה על התגובות!
מי טיפלה בכם במכון עידן? אמרו לי שמי שיכולה לקבל מטופלים חדשים זו סמנתה כץ קלינאית תקשורת וגילי סגל פסיכולוגית. מכירות אותן?
קיבלתי שם של מנחת שילוב - מתי בן זכאי. מישהו מכיר?
למישהו יש ניסיון עם מכון סימני קשר של ד"ר עליזה ויג?
במכבי אנחנו בהמתנה לקלינאית בשם הגר ליכטנפלד, מוכרת?
ושאלה אחרונה... מישהי מכירה משלבת טובה? בדיוק קיבלתי הודעה שאישרו לנו 24 שעות שבועיות.

yuliyuli1

New member
מצטערת, לא מכירה אף אחד מהשמות

הקלינאית שהתאכזבנו ממנה היתה נועה שרגאי.

chennoam3

New member
המשך שאלות

תודה על התגובות!
מי טיפלה בכם במכון עידן? אמרו לי שמי שיכולה לקבל מטופלים חדשים זו סמנתה כץ קלינאית תקשורת וגילי סגל פסיכולוגית. מכירות אותן?
קיבלתי שם של מנחת שילוב - מתי בן זכאי. מישהו מכיר?
למישהו יש ניסיון עם מכון סימני קשר של ד"ר עליזה ויג?
במכבי אנחנו בהמתנה לקלינאית בשם הגר ליכטנפלד, מוכרת?
ושאלה אחרונה... מישהי מכירה משלבת טובה? בדיוק קיבלתי הודעה שאישרו לנו 24 שעות שבועיות.

yuliyuli1

New member
מקומות לחיפוש משלבות

אתם יכולים לפרסם מודעה ולחפש מודעות של משלבות באתרים: אלו"ט, שתיל, בית ליאור ומקום מיוחד.

TikvaBonneh

New member
לגבי טיפולים ממכבי

בדקתי לגבי הזכויות בחוברת של אלו"ט.
כתוב שם:
הוחלט כי קופות החולים מחויבות לתת את הטיפול ללא דחייה.
במידה ובקופות החולים אין איש מקצוע למתן הטיפול בתוך פרק זמן סביר, זכאי ההורה
לפנות למטפל פרטי ולקבל את ההחזר הכספי בגין הטיפול.
עבור כל טיפול שינתן בקופה תגבה השתתפות הורים בסך 25₪.
עבור מטפל פרטי ניתן החזר על סך 155 ₪ בכפוף להצגת קבלה, זאת בתנאי שהמטפל
אושר מראש ע"י קופת החולים.
לייעוץ וטיפול בבעיות מול קופות החולים ניתן לפנות לסניפי מרכז אלו"ט למשפחה.

החוק אומר אבחון תוך 3 חודשים וטיפול תוך 4

מיום הגשת הטפסים למכון התפתחות הילד
האם גם האבחון שלכם היה שם? אם כן, אז זמן המתנה לאבחון חייב להכלל לזמן המתנה לטיפול. ואם תוך 4 חודשים לא נותנים - אז חייבים לאשר פרטי.
אני לא זוכרת - האם רמת השרון שייכת למכון רעננה או השלום (תל אביב)? אם השלום, אז יש להם מרכזת תחום אוטיזם ומזכירה שלה, כדאי לדבר איתן אישית ולא עם שאר המזכירות, כי הן לא כל כך בקיעות הזכויות.

למעלה