שאלות של חדשה פה

שאלות של חדשה פה

איך מקבלים את עצמנו? זאת אומרת, איך לא מפסיקים לחיות בגלל היותנו שמנים? איך מוצאים זוגיות? איפה מוצאים אנשים שרואים אותך לפי מי שאתה ולא לפי הקילוגרמים? אני אשה יפה, אסתטית, מצליחה, אינטלגנטית, ותמיד מוסיפה "אבל שמנה" והורסת לעצמי את הרצף. איך מתנתקים מזה?

echoraz

New member
פשוט בלי אבל

תתארי את עצמך כמו שתיארת את עצמך, אבל אל תגידי "אבל שמנה". קודם כל זה מראה שאת לא שלמה עם העובדה שאת שמנה ואת חושבת שזו תכונה שלילית שהיא מנוגדת לכל הדברים החיוביים שאת אומרת על עצמך. איך מקבלים את עצמך? קודם כל לא בהכרח מקבלים את מה שלא אוהבים בעצמנו, אבל אם החלטת לקבל את העובדה שאת שמנה אז את פשוט צריכה להתחיל לראות בעובדה שאת שמנה, מאפיין נוסף שלך. השאלה היא עד כמה זה מפריע לך...ועד כמה את רוצה באמת לאהוב את עצמך שמנה... בכל מקרה, ה"אבל שמנה", כשאת אומרת כשאת מתחילה הכרות עם מישהו, מראה שאת לא שלמה עם עצמך....וביננו אם הבן אדם לא אוהב נשים שמנות....אז כנראה שאתם לא מתאימים מהבחינה הזאת וכדאי לדעת את זה בהתחלה מאשר אחרי שיש כבר הרבה שיחות וציפיות. חוץ מזה שאני חושבת באופן אישי שחוסר ביטחון עצמי הוא הרבה יותר גרוע מלהיות שמנה... ונראה לי שגברים שרואים מישהי שמנה שמרגישה טוב עם הגוף שלה, מרגישה נשית, שופעת וסקסית היא הרבה יותר מושכת מאישה כוסית שחושבת שהיא לא מושכת ולא משדרת טיפת מיניות. הכי חשוב במקום "אבל", שימי "ו....". בהצלחה!!

הרבה שאלות

ולכולן יש הרבה יותר מתשובה אחת, כל משתתף/ת פה מצא או בדרך למצוא את התשובות שלו/ה. בתור התחלה הייתי עונה לך על כולן - להישאר כאן בפורום, לקרוא תגובות ולהשתתף, בעיקר עם עיניים פקוחות לראות ולשמוע. איך מקבלים את עצמנו - זה לא קורה בבת אחת, למעשה זה לא "קורה" - זה נבנה, בהשקעה גדולה של עבודת מודעות עצמית. איך לא מפסיקים לחיות בגלל היותנו שמנים? פשוט לא מפסיקים, זה דורש אומץ ממש כמו שבכלל דרוש אומץ לחיות, אולי אנחנו חווים את עצמנו שונים מאחרים אבל כל אדדם חווה קשיים והתמודדויות וכמו שכל אדם אחר (ואמיץ) בוחר לפעול למען עצמו - כך גם בחורה שמנה יכולה. בעניין הזה אגב אני די בטוחה שחלק מהעבודה את כבר מבצעת ממילא עם עצם העובדה שציינת עצמך "מצליחה". איך מוצאים זוגיות? דרך החיים מוצאים זוגיות, יש כאלה שימצאו אותה ברחוב, במקום בילוי, באתר הכרויות, במפגשי חברים, הרבה מאוד בחורות כאן נמצאות בזוגיות. איפה מוצאים אנשים ש.... ? הם בכל מקום, למעשה רב האנשים מתייחסים לכל המכלול שהוא את, אנשים שמוטרדים ממשקל גופם (גם רזים) או אנשים שמוטרדים מהמראה החיצוני שלהם - הם אלה שיתייחסו למשקלך, ואפשר פשוט לשנות את פרופורציית ההתייחסות אליהם. מה שבטוח שכל עוד את מתייחסת אל עצמך כ"אבל שמנה" ולא "ושמנה" את משדרת החוצה מיקוד התייחסות במשקל וזה גורר לרב שמיעה סלקטיבית של האנשים מבחוץ. יש הרבה מה לעשות, תבחרי באומץ ובעבודה המאומצת והשאר כבר ייבנה אח"כ.

תחשבי על זה...

אנשים שאת אוהבת ואוהבים אותך, החברות הקרובות ביותר, הידידי נפש, הם מדברים איתך על ההשמנה? הם בקשר איתך כמשהוא שסובב על הנושא הזה של ההשמנה? הם איתך ב-ג-ל-ל שאת אדם אסתטי, מצליח, אינטלגנטי בלי שם קשר למבנה הגוף שלך אני כבר לפחות שנתיים הפסקתי להיות שמנה, לפחות חיצונית, אני כבר לא בחורה עצומה כמו שהייתי למרות שרוב ה"הצלחה" הזאת תלוייה בזה שאני מאוד גבוהה אז אף אחד לא מנחש שאני עוברת את המאה במשקל. המחשבה שלי השתנתה משמעותית, אני לא בחורה ממורמרת שנפגעת מכול שטות או אפילו הערה לגבי המשקל שלי עדינה ככל שתהיה ובוטה ככל שתהיה, אני לא מסתובבת במקומות וחושבת איך אנשים מסתכלים עלי בגלל הגודל שלי או שבטח צוחקים עלי מאחורי הגב ניראה לי אבל הכי חשוב, אני לא מתביישת יותר לאוכל בפומבי. זה שינוי אדיר לכול הדעות אני יודעת, העיניין הוא זה שאני מסתכלת במראה אני עדיין רואה בחורה בגודל עצום שקשה לה לעלות את המדרגות של הבית שקשה לה לרוץ וכל מי שיהיה איתה בעתיד יסתכל באיזשהו אופן על המשקל שלה. מודה, אם אני מתכתבת עם מישהו בצאט אני אומרת שאני שמנה, או שאם הוא שואל אותי על המראה שלי אני ישר מתגוננת, רושמת את הגובהה שלי ואחרכך רושמת "שמנמנה" ומחכה כמה שניות ומסתכלת על המסך כדי ליראות שהוא לא סגר את החלון. אני אולי לא הבחורה הנכונת ליעץ לך, אני יכולה להגיד לך שחוסר הביטחון הזה נישאר והמון זמן, גם עם עושים עם זה משהו, צריכים לעשות עבודה פנימית רצינית בשביל לצאת מזה. מבחינה של הגברים אני יכולה להגיד שתמיד תוכלי למצוא גברים שאוהבים בנות גדולות, השאלה איך את תרגישי עם זה? אם את תצליחי לקבל ולהבין שהוא לא רוצה שתשתני, את זה שהוא אוהב את הגוף שלך ואוהב אותך ואת כולך בלי לשנות דבר (ואימא שלי ככה עם אבא שלי אז לפחות זה לא משהוא שאני אומרת מנסיון החיים הדל שלי). בהצלחה ומקווה שעזרתי

למעלה