שאלות שיש

• פותח הנושא mazy
  • פורסם בתאריך

mazy

New member
שאלות שיש ../images/Emo53.gif

כמה שאלות לי בנושא שיש למטבח: 1. מהו העובי המומלץ לשיש במטבח??? יש כזה או שזה עניין של טעם..? 2. הגימור של השיש, בקצה- מה עושים כדי שלא תהייה נזילת מים לרצפה? ישר בקצה הכי יפה (לטעמי) אבל מה עם נזילות למיניהן לכיוון הארונות/ריצפה? 3. אני מעוניינת לעלות עם השיש מעט לכיוון הקיר ורק מעל לחפות באריחים. האם זה עשוי לייקר מאד את העניין? 4. השיש שאנחנו צריכים צורתו "ר" . יש מצב לבקש מאיש השיש את השיש בחתיכה אחת ללא חיתוך והדבקה??? תודה למגיבים
.

תשובות שיש

זה עניין של טעם. אני לדוגמא הולך על דק (2 ס"מ) ללא שן בצה למניעת נזילות. לעומת זאת ב "אי" אני עושה 5 ס"מ חיפוי הקיר בשיש מייקר ע"פ מטראז'... המבאס זה שנקודת החיבור ביניהם תוברת לכלוך אם העבודה לא מספיק טובה. הטוב ביותר למטרה זאת הוא הקוריאן והחומר השני שבהיי טאצ' עובדים איתו ואז אין נקודת חיבור, ממש נראה כמו יחידה אחת למה שיש? תעשי אבן קיסר.

fireman

New member
משטח למטבח

1. בד"כ עובי הפלטה למשטח עבודה במטבח הוא 2 ס"מ. בחזית ניתן להתקין קנט כפול או קנטים שונים המקנים לו מראה עבה יותר. 2. אם המטבח אצלך בבית מתוכנן להיות מטבח "עובד" ולא כזה שמיועד לראותו בלבד אני הייתי מציע שלא לוותר על מעצור מים ובאותה הזדמנות גם לתת למשטח מראה עבה יותר. 3. נהוג לבצע תוספת של קנט בצד הצמוד לקיר בכל מקרה, בד"כ מדובר בקנט של 2-3 ס"מ שמעליו מתחילים להדביק קרמיקה, אם נפשך חפצה ביותר מזה, הדבר ניתן, בתשלום כמובן, הייקור לדעתי לא משמעותי אם מדובר בתוספת של 10 ס"מ נניח....אם את מתכננת לעלות בגובה של 30-40 ס"מ זה עלול לייקר את המחיר באופן משמעותי. 4. זה תלוי מאוד באורך של כל אחת מהפאות....אם זה נכנס בפלטה זה אפשרי.... בד"כ זה לא אפשרי אלא אם המטבח קטן. נקודת החיבור בד"כ היא באזור הכיור או הכיריים שם במילא צריך "לייצר" פתח במשטח כך שנקודת החיבור היא מינימליסטית. מה שאת צריכה לדרוש ולהקפיד שיבוצע זה לאוו דווקא נושא החיבורים במינימום האפשרי (למרות שגם זה חשוב) אלא שכל המשטחים ייחתכו מאותה הפלטה, מה שימנע הבדלי גוונים מסויימים. לצורך העניין גם בקיסר ניתן להבחין בהבדלים בין פלטה לפלטה, מי שלא מאמין מוזמן אליי הביתה לראות. המשטחים אצלי בבית לצערי נדרשו בחיתוך משתי פלטות וחדי העין יוכלו להבחין בהבדלים קלים בין המשטח שעל המטבח לבין המשטח על השולחן למשל. גודל הפלטה שמגיעה מהיצרן היא מוגבלת ואין מה לעשות.

של אבן קיסר

הגודל הוא 3X1.4 מטר של הגרניטים והטבעיים קצת יותר ולפעמים קצת פחות תלוי בגוש ותלוי במחצבה

mazy

New member
תודה רבה לעונים ../images/Emo140.gif

התכוונתי למשטח עבודה למטבח, לאו דווקא משיש, אלא יותר בכיוון של אבן קיסר, אבל זה לא משנה. יש לי התלבטות לא קטנה בקשר למעצור המים... זה לא יפה לדעתי (כשיש מעצור) אבל יותר פרקטי במטבח "עובד"...ושלי עובד שעות נוספות..
. בכל התצוגות זה נראה כזה יפההה, בלי מעצור כמובן. תודה על התגובות, ושבת שלום, מזי.

מתרגלים

לשני המצבים זא מתרגלים לחוסר היופי שבמעצור (יש מעצור "צופציק" שהוא קטנטן ולא מאסיבי ומיושן) וגם מתרגלים לא לעבוד עם הרבה מים, אני כבר סיגלתי אינסטינקט של עבודה עם מים וסמרטוט בהיכון לכיוון הקנט השאלה היא מה יותר חשוב לכם ועם מה תהיו שלמים, כי לאחר שהקנט יורכב הדרך היחידה להחליפו היא להחליף את כל השיש

mazy

New member
תודה, טליה

אני אצטרך לראות את המעצור הקטנטן ואז אוכל להחליט אם זה מכוער ומגושם מידי או נסבל. מה שיש לי בדירה הנוכחית מזעזע..
והבטחתי לעצמי שכל עוד זה בשליטתי, לא יהיה כזה דבר מזעזע בדירה החדשה שלנו.

ליcות

New member
אם דודה שלי התרגלה בלי מעצור

והיא אחת ששורצת במטבח וחולת ניקיון, אז כנראה שזה באמת עניין של הרגל. אני מוותרת עליו, זה לא רק עניין של יופי, הלכלוך שמצטבר בפינות של המעצור זה משהו שקשה לנקות וזה די דוחה.

צימעס

New member
לא רק הרגל

אני לא גיליתי איך רוחצים כלים בלי מעצור ובלי להרטב. לא, מגבת מטבח פרושה על השיש אינה פתרון די טוב. גם לא חלוק. ונניח שאני גיליתי - אורחים שרוחצים כלים (משהו שקורה הרבה מאוד אם יש בבית תינוקות) לא יודעים איך. גם לא גיליתי איך שומרים על ארונות המטבח כשכל הזמן נוזלים עליהם מים. חיינו שש שנים בלי קאנט. בבית שאבנה יהיה קאנט בלי שום ספק.

ליcות

New member
האורחים שלך נשמעים לי אחלה ../images/Emo13.gif

יש לי בבית 2 תינוקות אבל שום אורח לא מתנדב לרחוץ לי כלים
. אני התלבטתי הרבה זמן בנושא הזה, ורב האנשים אמרו לי שזה לא נורא.. אני מקווה שלא אתבדה כי ממש לא בא לי קאנט
.

טלטוש

New member
גם אני לא מסתדרת בלי קאנט

כשרוחצים כלים המון מיים מותזים לכל מקום, אני אישית לא אוהבת לראות אותם על הרצפה (טיפה אחת על הרצפה שלי, וכל הבית מלא נקודות שחורות). לכשנגיע לשלב הזה, אני רוצה רק קאנט. לשמור על הניקיון שלו יותר קל מאשר לשמור על הניקיון של הרצפה בבית כולו.

אין שום סיבה לפחד מנזילות בשעת העבודה

על השיש לכוון הארונות , לנגב זו לא בעיה והחומרים של דלתות הארונות מסוגלים לקבל רטיבות אצלי השיש מעוגל בקצה כבר 15 שנה , פשוט לבקש שיעשו אף מים בחלק התחתון של השיש אם את רוצה לעלות עם השיש גם בקיר , יש לבצע את הכל עם שיש ולא לערבב חומרים , אם יש לך ארונות עליונים זה לא יוצא הרבה שיש . בדרך כלל אי אפשר לבצע צורת ר ' ללא הדבקה הפתרון הוא לבצע הנמכה של המטבח באיזור של הפינה , רק כך לא יהיו הדבקות של שיש

למעלה