שאלות שחיטה

• פותח הנושא kwil
  • פורסם בתאריך

kwil

New member
שאלות שחיטה

למה השוחטים מברכים בשם ומלכות אשר קידשנו וציוונו על השחיטה, מה המקור לציווי?

האם נניח פרה בתעשיית החלב שנשחטה בשחיטה כשרה, אין שום בעיה הלכתית לאוכלה אם היתה שרויה בצער רוב ככל חייה עד דקות לאחר ששוסף גרונה? ולמה?

האם שוחט שמתעסק עם הגידים שניות לאחר השחיטה בעצם מטריף את הבהמה?

תודה.

זה הכל?

אמצא לך עוד 20 שאלות שיובילו אותך למטרה אליה אתה שואף = צמחונות..

הנושא מוצא לחלוטין בעבר ואבקש לא להוסיף.

kwil

New member
לא צריך שתמצא לי 20 שאלות

ולא צריך להיות חד הבנה כדי להגיע למסקנה שהגעת.

לא היתה לי שום כוונה לבוא להתריס, להשתלח, להתגרות, להיכנס לוויכוח או מה שלא יהיה.
היתה לי כוונה לדעת יותר על ההלכה שאני משתדל ללכת בדרכה ולדעת יותר על הקשר ע"י השאלות שעלו לי כבר לאחרונה, וזה מאוד מעניין אותי.

תשובתך לא ראויה ופוגעת.

צודק

הוא גם פנה אליי במסר אישי ואמר שזו לא הכוונה שלו, אבל מהשאלות היה נדמה בוודאות שכן ,היה טוב לו היה מקדים ואומר שאין לו כוונה זרה כי הפורום הופך מיום ליום לבמה של דיונים לא קשורים ומאבד את זהותו ומטרתו.

אי אפשר לצפות משואל תמים

שידע שיום לפניו היו כאן שאלות שנועדו למטרות זרות.
אנחנו צריכים לזכור שהשואלים לרוב אינם מצויים בפורום כמו המשתתפים הקבועים.

הכלל הוא שאם יש ספק אז אין ספק ודנים את השואל לכף זכות.

נסיון לתשובות

1. זאת ברכה על המצווה.
אנחנו מברכים על המצוות מדאורייתא ומדרבנן, בה במידה יכולת לשאול על ברכת נר של חנוכה או ברכת נטילת ידיים.
מקור הציווי לרוב הברכות הוא מחז"ל.

2. למה שיהיה אסור?
גם אם נניח שקנית בהמה שעברה צעב"ח, העובדה שמי שהתעלל בה ביצע עבירה אינה אוסרת הנאה מהבהמה.

3. לא הבנתי את ההנחה שבבסיס השאלה.

תגובה

אני חושב שאחרי שהרב בחר לא לענות , עדיף יותר לא לענות גם כי אם הוא הבין שאין צורך אז מי אנחנו, וגם מצד הפגיעה בכבודו.

[ואם כבר הגבתי אז השואל שאל מה המקור לציווי השחיטה ולא מה המקור לברכה, והמקור הוא "כאשר ציוויתך"-מכאן למדנו שהלכות שחיטה נמסרו למשה רבנו בסיני].

בבקשה

1.
(4) רמב"ם יד החזקה הלכות שחיטה פרק א
(א) מצות עשה שישחוט מי שירצה לאכול בשר בהמה חיה ועוף ואחר כך יאכל שנאמר וזבחת מבקרך ומצאנך ונאמר בבכור בעל מום אך כאשר יאכל את הצבי ואת האיל הא למדת שחיה כבהמה לענין שחיטה ובעוף הוא אומר אשר יצוד ציד חיה או עוף וגו' ושפך את דמו מלמד ששפיכת דם העוף כשפיכת דם החיה:
(ב) והלכות שחיטה בכולן אחת הן לפיכך השוחט בהמה או חיה או עוף מברך תחלה אקב"ו על השחיטה....
2.
גם אם נאמר שאכן חייתה בצער - הרי עכשיו הונח לה ולמה שתאסר?
3.
יתכן שכן - ואם אתה מתכוון לסרטון שהופץ בארה"ב - שם הפרה כבר לא הייתה בחיים...

למעלה