שאלות שונות

0 אור 0

New member
שאלות שונות

נכנסתי היום וישר התחלתי לענות, אבל האמת שהמטרה הראשונה שלי היתה להתייעץ אתכם בכמה שאלות. אני מרחיבה כעת את הבית - אפשר לראות בתוכנית המצורפת את החלק הישן (מאד לא מדויק מבחינת כיווני דלתות וחלוקה) ואת החלק החדש שכולל הרחבת הסלון, חדר שינה וחדר עבודה. אנחנו נמצאים עכשיו בשלב של יציקת היסודות - ואני מתחילה לחשוב על העיצובים הסופיים, אז יהיו לי המון שאלות בהמשך

0 אור 0

New member
שאלה ראשונה - מקלחון

המקלחת היא ללא אדנית - רק שיפוע ברצפה. אני מאד אוהבת את המקלחונים השקופים עם דלת נפתחת ומחפשת משהו בסגנון, שיהיה איכותי אבל שלא עולה כמו מרצדס חדשה ... הבעיה היא שבגלל תכנון הקירות לא מתאים לי דגם חזיתי. חשבתי ללכת על הדגם הפינתי המעוגל שיש להרבה חברות, אבל אני לא בטוחה אם זוית העיגול לא מקובעת מדי על מנת לקחת משהו סטנדרטי. מצד שני, יש לי נסיון עבר גרוע מאד עם מתקין מקלחונים שעשה לי עבודה מותאמת במקלחת הישנה - ויש לי מקלחון מגעיל, מתפרק ונופל כל הזמן ומחליד על האמבטיה - ממש לא לעניין. אם מישהו יכול להציע לי הצעות ספציפיות - חברות, או דגם, ומה בכלל לשאול את המוכר/מתקין אשמח מאד ליעוץ.

zk il

New member
מקלחון איכותי

מקלחון איכותי ומחברה רצינית אך ורק מיטרני בצומת בית דגן יש להם מבחר ומענה לכל צורך.

0 אור 0

New member
למי ששאלה קודם על העמוד

תסתכלי בתוכנית שלנו ותראי שבין החלק הישן לחדש נשאר לנו עמוד - בגלל זה ישר הגבתי לשאלה שלך, כי די שברנו את הראש ה לעשות עם זה. בסופו של דבר, זה כנראה יהפוך לדבר הכי מוצלח בכל הבית: בן זוגי עוסק בעיצוב מפלים כתחביב כבר המון שנים - החלטנו שעל העמוד נמקם מפל גדול (משולב עץ ואבן). עוד לא עיצבנו סופית איך הכל יראה - אז אפשרות אחת זה שהמפל יהיה מצד אחד ואורנית טלויזיה מצד שני. אפשרות שניה זה שהמפל בעצם תופס את כל האיזור התחתון ונטלויזיה תלוייה על זרוע למעלה. בכל מקרה הרהיטים לא ישבו כמו שמצויר בשרטוט אלא ליד הקירות.

0 אור 0

New member
שאלה על עיצוב וילונות

שאלה נוספת בקשר לוילונות בחדר השינה. אני כבר כמה ימים מסתובבת באתרים של מעצבי פנים ואתרים של וילונות כדי לחפש רעיונות, ונראה לי שאני מתחילה לקבל כיוון, אבל הייתי רוצה להתייעץ. בחדר השינה יש שני חלונות - חלון גדול יותר בתוך נישה (מדף פנימי) עם 3 כנפיים הזזה, וחלון צר ליד הג'קוזי בפתיחה פנימה. שני החלונות ללא תריסים. הריצוף הוא בקרמיקה בגוון בג'/חום בהיר והרהיטים יהיו בדובדבן כהה - ואני רוצה להכניס משהו בגוון שונה. חשבתי לשים על החלונות וילון רומאי בגוון לבן/שמנת שיאפשר הצללה (אבל יראה רך ועדין), ובחלון הגדול לשים מעל כל הנישה וילון בד כחול חצי שקוף (ציירתי בערך את הרעיון) לפי מה שהבנתי , יש בעיה עם החלון הנפתח, ואז הוילון הרומאי יצטרך להיות יותר גבוה מהחלון עצמו כדי לאפשר פתיחה, וכאן השאלות: 1. חשבתי כדי לתת מגע אחיד - לשים מעל הרומאי גם כותרת מאותו בד כחול - כך שיסתיר את נקודת ההתחלה של הוילון והכל יראה אחיד בגובה. 2. אולי יש רעיון לפתרון אחר להצללה שיכול להיות צמוד לכנף הנפתחת עצמה, ואז לא תהיה בעיה. 3. האם הגיוני אולי להשאיר את החלון הצר בכלל בלי שום וילון - למרות שהחלון השני באותו חדר עם וילונות? אני פתוחה לכל רעיון כרגע, וחוץ מזה אשמח לשמוע על המלצות למקום רכישה, כך שהעסק לא יהיה יותר מדי יקר (בחדרים האחרים אני די מגובשת על צילון מיקדו-קש בחדר עבודה, ולסלון או שבכלל בלי וילון או ורטיקלי) אשמח לשמוע עצותיכם, תודה.

רקמיכל

New member
החלון הצר

הוא כבר קיים או שהוא בתכנון? אם בתכנון - למה כזה שנפתח פנימה? לא עדיף קיפ תריס כלומר, שנפתח למעלה-למטה וגם על ציר אופקי כלפי פנים. זה מאפשר רומאי ללא בעיות. ואם כזה שנפתח פנימה - אני חושבת שעדיף 2 וילונות מאותו סוג בחדר. בחלון הגדול וילון עם 2 חלקים, ובקטן עם חלק אחד. כך זה אצלי בחדר-שינה. וילון רומאי דורש בדים בחוזק מסויים, יותר עבים גסים וחזקים ולא בדי הוילונות העדינים-עדינים, ושילוב של אחד כזה ואחד אחר לא נראה לי. אצלי בסלון יש 2 יציאות לגינה - חלונות ענקיים וגם חלון צר וקטן עם פתיחת קיפ-תריס. לחלונות הגדולים יש וילון מבד שמנת חצי-שקוף עם מרקם פסים, ואת הקופסה של התריס מכסה בד באותו צבע אבל יותר עבה וגס. הכיסוי הוא מתחת לוילון, כך שרואים אותו רק כשהוילון נפתח. לחלון הקטן יש וילון רומאי - מאותו בד של כיסוי התריס. השילוב מדהים!!!

0 אור 0

New member
החלון הצר ועוד שאלות

החלון הצר עוד לא בנוי, אבל בגלל שהוא קרוב לג'קוזי רצינו לאפשר פתיחה מקסימלית כדי לאפשר אוורור מלא של חדר השינה - אבל אני אבדוק עם האדריכל והקבלן את הצעתך. לגבי הוילונות הרומאיים וצילונים יש לי עוד שאלה: האם נכון לשים וילון אחד על כל החלון, או שיותר נכון לשים על כל כנף וילון משלה כך שאפשר להרים מדורג לפי הצורך. ואם זה בכלל אפשרי מבחינה טכנית (מסילה אחת לכולם? או איך?)

רקמיכל

New member
עוד אפשרות לחלון ג'קוזי

יש עוד 2 אפשרויות: 1. חלון כיס, שנפתח לתוך נישה בקיר ומאפשר איוורור מקסימלי. 2. חלון בלי וילון. חלון זכוכית חלבית או מחוספסת-אטומה אפשר גם צבעונית - רק שלא יראו מבחוץ את מי שמתרחץ בפנים... היתרון הוא שלא רואים את האדים של הג'קוזי, ואין צורך לנקות כל שני וחמישי. אפשר כך חלון שנפתח פנימה, לאפשר איוורור מקסימלי. אם נפתח פנימה - תודאי שלא ייווצר מקום מסוכן לראש, כמו חלונות הממד הנוראיים.

0 אור 0

New member
תודה על הפרגון

חשבתי שזה פורום לעיצוב פנים - וקיויתי שיש פה אנשים שיכולים לעזור וליעץ בבעיות שאני מתחבטת בהן. אני באמת רואה שטעיתי.

למעלה