שאלות שבב

Benjamin Turner

New member
שאלות שבב

סוף סוף בשעה טובה בּוֹי של הוריי שובב. מספר השבב קצת משונה ובלתי מוכר לי, והנו: 376098100172198. לאחר המספר מופיע באותיות קטנות יותר הכיתוב 2ISR. אשמח אם מישהו יוכל לומר לי אם מדובר בשבב איזו או בשבב טרובן, וכן אם הכיתוב 2ISR מהווה חלק ממספר השבב אם לאו. אה, ואם מישהו יגאל אותי מיסורי ויגלה לי איך מבטאים "טרובן", מה טוב.

RSPA

New member
שבבים - עושים סדר בבלגן

יש שבבים שהם יחודיים לחברה המייצרת אותם, כלומר על פי סטנדרט עצמאי, ויש שבבים שמיוצרים על פי סטנדרט בינלאומי (ISO). טרובן או לצורך הביטוי הנכון TROVAN היא אחת החברות שמייצרת שבבים. הנפוץ ביותר בהקשרה בארץ זה השבב הידוע בכינויו "שבב טרובן" שהוא על פי סטנדרט עצמאי של החברה וכולל 10 ספרות (ואותיות) בקוד שלו. יחד עם זאת, טרובן מייצרת גם שבבים בסטנדרט הבינלאומי (ISO) שלו 15 ספרות בקוד. עד כמה שידוע לי שלוש הספרות הראשונות של הקוד מציינות את הארץ (ובשבב שלכם זה 376). אני לא בטוח לגבי 2ISR שציינת ויתכן ש-ISR מוצג (אולי במקום שונה בטעות) לאחר ששלוש הספרות הראשונות מפוענחות ע"י הקורא. נקודה זו שווה בדיקה נוספת.

Benjamin Turner

New member
רגע, אז כל השבבים בארץ מיוצרים ע"י

טרובן, כאשר חלקם בסטנדרט של טרובן וחלקם בסטנדרט איזו? כי עד כה ידעתי שיש שבבי טרובן ושבבי איזו (והאמת שחשבתי שאלה פשוט שתי חברות שונות). ללוסי יש שבב איזו, ולמיטב הבנתי שבבים אלה אמורים להתחיל ב-985 (אני מניחה שזהו ציון הארץ בקוד אליו התכוונת). איך זה מסתדר עם ה-376 שבתחילת השבב של בוי? כפי שכתבת (פחות או יותר), השאלה אם בחיפוש במאגרים יש להוסיף את ה2ISR אם לאו, ואם התוספת הזו בכלל מפוענחת ע"י הקורא. אם יש למישהו תשובה, אשמח לקבלה.

RSPA

New member
לא

השבבים מיוצרים ע"י מספר חברות. ומה שביקשתי לומר זה שבדר"כ משייכים את שבבי ISO לחברה מסוימת אחת ומציבים מולה את שבבי טרובן ה"רגילים". למשל יש חברה בשם דאטה מרס שמייצרת שבבי ISO. אבל גם טרובן מייצרים ISO. בקשר לקידומת הארץ (985) את צודקת ולכן כל ענין ה-2ISR לא ברור לי. אם תגלי משהו חדש ונוסף אשמח לשמוע.

goongoon

New member
השבב הוא של חברת דאטה מרס

וה- 2ISR אינו חלק מספרור השבב. זה שבב המיוצר תחת תקן איזו, כמו עוד שבבים של כמה יצרנים שמשווקים בארץ. איזו זה תקן בינלאומי ולא שם של יצרן. אני משערת שה- ISR הוא תחילית של ISRAEL ואין לי מושג מה שמשמעותו של המספר המקדים לו (2). לכלבים שלי יש את השבב הזה, וקיבלנו כמה מדבקות עם מספר השבב ולכל מדבקה של אותו שבב - מספר מקדים שונה. התחילית של שבבי דאטה מרס היא 376 והסוף הוא אינדבדואלי לכל שבב ושבב.

Benjamin Turner

New member
לעזאזל, דיברתי עכשיו עם המרפאה של

ד"ר פוגל והם אומרים שזה שבב ששייך לאלון כימיקלים. נאמר לי ע"י גורם אחר שמדובר בשבב בלתי ניתן לאיתור במאגרים. מה עושים?

goongoon

New member
לאיזה מאגרים הכוונה?

בטח למאגרים של פוגל וטרובן.. במשרד החלקאות, אם מעדכנים אותו, כמו את כולם, ניתן לאתר אותו. השבבים של הכלבים שלי, לעת עתה מעודכנים שנמכרו למועצה אזורית עמק לוד. אבל זה בגלל שהאתר מעודכן באיטיות ולא בגלל מקורו של השבב. הרי היבואן הוא יבואן מורשה מטעמם משרד החקלאות.

Benjamin Turner

New member
טוב, נקווה שמאגר משרד החקלאות

והמאגר של פטנט יספיקו במקרה הצורך (חס וחלילה טפו טפו טפו touch wood). למרבה המזל, הוטרינר שלי טורח לעדכן את השבבים (לפחות כך נהג עם שבבה של לוסי). בכל זאת מרגיז שפתאום נתקענו עם מין שבב תמוה שכזה.

goongoon

New member
ברזילי היבואן של טרובן

ופוגל היבואן של שבב אחר - יש להם מאגר פרטי משל עצמם, כל אחד עם שבבי היבוא שלו. ליבואן של דאטה מארס, אין ככל הנראה מאגר, לפי המשתמע. זה כל ההבדל. ולא הבנתי למה השבב תמוה. לי מספיק שהוא נקרא על ידי קורא שבבים אוניברסלי, מעודכן במשרד החקלאות אפילו חלקית. הוטרינר הרשותי, שלו נמכרו השבבים והוא המחסן והמשבב, מכיר אותנו, ואם יראה את הכלב או ישמע תיאור שלו ידע למי לפנות. שלא נזדקק לזה.

Benjamin Turner

New member
כאמור, מקורות יודעי דבר מסרו לי כי

בעייתי מאוד לאתר בעלים על פי השבבים הללו. במקרה שלך לפחות מעודכן האיזור וזה אכן מספיק במאגר משרד החקלאות-במקרה שלי גם זה לא (נקווה שיתעדכן בעתיד הקרוב). אגב, האם אצל כל וטרינר יש קורא שבבים אוניברסלי? הנחתי שהיות ורוב השבבים הם שבבי טרובן או איזו של פוגל, אלה גם רוב הקוראים. בהחלט שלא נזדקק לזה

goongoon

New member
שוב את מתבלבלת ../images/Emo8.gif

יש רק שני קוראי שבבים: קורא שבבי טרובן, וקורא שבבי איזו, איזו של כל היבואנים שהוא זה הקרוי קורא אוניברסלי. האוניברסלי קורא שבבים של: פוגל, אלון כימיקלים של דאטה מרס, כל איזו שיש. בטח אותם מקורות יודעי דבר
אומרים זאת כי השבב מעודכן רק במאגר אחד, זה של משרד החקלאות, ולא במאגרי היבואנים. אין לי הסבר אחר.

Benjamin Turner

New member
אני לא מתבלבלת, אלא פשוט לא מבינה

בשבבים דבר וחצי דבר
תודה על ההסברים ועל הסבלנות.

Benjamin Turner

New member
תקין לחלוטין, זה שבב איזו כשל לוסי

לא מופיע במאגר משרד החקלאות אולם מצוין שם כי נמכר לד"ר עזרא שהרבני ב9/6/05. מומלץ לבקש ממנו לעדכן את פרטיך במאגר וכן להוסיף את הגברת למאגר של ד"ר פוגל (קישור בקטגורית הקישורים של הפורום) ואם בא לך להשקיע 40 ש"ח פעם בשנתיים, אז גם למאגר של פטנט.

ROCKandROLL

New member
איך ידעת שהוטרינר של זה ד"ר עזרא?

חחחחח תתחילי להדליף מידע

גלרו

New member
הבעיה היא עם המאגר של אלון כימיקלים

עקרונית, אם מספר השבב מופיע ברשומות של מאגר השבבים של משרד החקלאות, הרי שזה לא משנה מי היצרן. הבעיה היא שלא כל השבבים רשומים במאגר של משרד החקלאות ואין אפשרות להוסיף אותם עצמאית לשם אלא רק דרך הוטרינר העירוני. יש עיריות שאינן מעבירות את הפרטים באופן שוטף (או בכלל) למשרד החקלאות ויש עיריות אחרות שאצלן רשימות הכלבים והשבבים לא ממש מסודרות (השבב של הכלב שלנו, למשל, כבר שנתיים(!!) לא מעודכן ע"י העירייה...) . ליבואני שבבים כמו טרובן ופוגל יש בנוסף מאגרי שבבים משלהם שניתן לחפש בהם פרטים. אצל "אלון כימיקלים" אין, למיטב ידיעתי, מאגר מסודר כזה. מנסיוני, קרה שנמצא כלב שמספר השבב שלו לא הופיע במאגר של משרד החקלאות, ואצל יצרנית השבב דווקא הופיעו פרטים שסייעו לאיתור (לאיזה וטרינר נמכר השבב או אפילו המשפחה שעל שמה רשום השבב). בדיקת שבבים של "אלון כימיקלים" יעילה פחות, לפחות לגבי שבבים שנקנו מהם בעבר והרישום לא היה כה מסודר (בלשון המעטה). ייתכן ולשבבים שהם מוכרים כיום יש תהליך רישום קפדני יותר, אינני יודעת. לסיכום - וודא שפרטי השבב הועברו לוטרינר העירוני ושהם יועברו למאגר של משרד החקלאות (אתה יכול להתקשר למשרד החקלאות עוד חודש-חודשיים ולשאול אם מספר השבב אכן מופיע) ואז פחות חשוב מי היצרן.

רֵעוּת

New member
לא הבנתי

מהכרות עם המאגר של ד"ר פוגל והמאגר של טרובן מי שדואג לוודא את עידכון הפרטים הם הבעלים של הכלב. ז"א שכל עוד הבעלים אחראי אין בעייה. באלון כימיכלים זה שונה? מה ההבדל? ושאלה אחרת, איך בכל זאת מגיעים למאגר של אלון כימיכלים? כדי לברר פרטים וכדי לעדכן פרטים. (מודה ומתוודה, עוד לא בדקתי בדפי זהב, אז אם זה דרך טלפון שנמצא שם, אל תטרחי לענות אני כבר אמצא
)

למעלה