שאלות שאלות

שאלות שאלות

שלום לכולם... שוב, אני נהנת מהפורום, מההודעות והתשובות, מאוד כיף ומעניין... גם היום יש לי כמה שאלות : ) הפעם קאנטר. 1. מהו קאונטר קאנטר? (שהליד ברגליים האחוריות והקידמיות שונה..?) 2. איך מחליפים ליד בזמן הקאנטר? כלומר מה הפעולות (רגליים ומושכות) שמבוצעות במהלך החלפת ליד, נגיד כשעושים שמנייה. 3. והאם הפעולה של שינוי ליד בקאנטר טובה גם בשביל לעלות ליד נכון בסוסה שנוהגת לעלות רק על ליד ימין, גם כשהיא במעגל שמאלה? או שהעלת ליד (מהליכה/טרוט) שונה לחלוטין משינוי ליד בזמן קאנטר? ועוד שאלה שלא קשורה 4. בטח רובכם מכירים את הסרט "הסייח השחור" או כמו שנקרא באנגלית "BLACK BEAUTY"... מישהו יודע מהו סוג הסוס שבסרט? ערבי?

rafells

New member
1. לא

קאונטר קנטר זה תרגיל של קנטר הפוך. כשהרגליים שונות זה נקרא "דיסיונייטד"

מה זה קנטר הפוך?

מה זה קנטר הפוך? פשוט ליד שונה מכיוון המעגל? נניח ליד ימין במעגל שמאל? ובשביל מה דבר כזה טוב? בשביל שהסוס נניח לא יתרגל לעלות תמיד לקנטר נכון, אלא לפי דרישה?

rafells

New member
כן

רק שלרכב קנטר הפוך במעגל זה קשה מאד לסוס. בדרך כלל רוכבים את זה מסביב למגרש. זה טוב כדי לפתח שיווי משקל וגם כדי ללמד את הסוס להקשיב לרגליים ככה שבהמשך קל יותר ללמד אותו להחליף רגליים בקנטר

Sajaa

New member
מקווה שעזרתי!

עד כמה שאני יודעת קנטר הפוך הוא אינו טוב ברכיבה ולא סתם קוראים לו קנטר הפוך אלא בגלל שהסוס אינו עובר לקנטר ברגל הנכונה למשל שהוא עושה קנטר ימין - כלומר בכיוון ימין והוא מתחיל את הקנטר עם רגל שמאל! ובדרך כלל ,בתחרות נגיד לא יבקשו ממך לעשות קנטר הפוך בגלל שזה יוריד לך נקודות בצורה משמעותית ואולי כשמאמנים סוס צריך להראות לו שליטה מצד המאמן , אבל בעיקרון את לא צריכה לעשות קנטר הפוך!

dixie chick

New member
לא נכון...

יש בטאגליינס שרשורים על מקצבי הסוסים ומה סדר תנועת הרגליים במקצבים השונים אחרי שתקראי את זה אני מאמינה שתביני בדיוק למה אני מתכוונת אבל בקצרה: הרגל המתחילה את הצעד בליד ימין היא רגל שמאל (האחורית ולא הקדמית) והוא נקרא ליד ימין על שם הרגל האחרונה שפוגעת בקרקע שהיא ימין קדמית, ככה שזאת הרגל האחרונה, לא הראשונה. בתחרויות יכולים לבקש קאונטר קאנטר או קאנטר בניגוד לפניה מסויימת, למשל בטרייל קלאס.

Sajaa

New member
לא ידעתי

בסדר , פשוט בתחרות האחרונה שהשתתפתי בה אמרו פשוט לעשות קנטר ועשיתי קנטר הפוך ובגלל זה הורידו לי המון נקודות והגעתי למקום האחרון אבל תודה שתיקנת אותי!

dixie chick

New member
או קרוס קאנטר

(כשהרגליים האחוריות בליד מסויים והקדמיות בליד מסויים...)

סדר בבלאגן../images/Emo107.gif

1. קאונטר קאנטר- "קאנטר הפוך", הסוס מוביל עם הרגל הקדמית החיצונית במקום עם הרגל הקדמית הפנימית. ישנו מצב נוסף בקאנטר שבו הסוס כאילו מוביל עם הרגל הקדמית הנכונה, אבל הוא הפוך עם הרגליים האחוריות, קוראים לזה דיסיונייטד קאנטר. הכוונה היא שבמקום שהסוס ידרוך ככה: רגל חיצונית אחורית, רגל חיצונית קידמית+רגל פנימית אחורית, רגל פנימית קידמית, הסוס דורך ככה: רגל פנימית אחורית, רגל פנימית חיצונית+רגל אחורית חיצונית, רגל פנימית קידמית. 2. קשה להסביר דרך האינטרנט, חוץ מזה שיש החלפת רגליים פשוטה והחלפת רגליים באוויר. בהחלפת רגליים פשוטה מעבירים את הסוס לכמה צעדי טרוט (או הליכה, ברמות יותר גבוהות) ואז חוזרים לקאנטר בליד השני. הבקשה להחלפת רגל באוויר דומה לבקשה ליציאה לקאנטר, רק הפעם לכיוון הנגדי, וזה קצת יותר מסובך ממה שזה נשמע. בכל מקרה, אל תנסי אף פעם ללמוד רכיבה דרך האינטרנט. 3. בקשר לסוסה שמתעקשת על ליד ימין- תנסי להוציא אותה לקאנטר שמאל כשהיא בפינה, בכיפוף פנימה. אם צד שמאל שלה חלש, קשה לי להאמין שהיא יכולה בכלל לעשות החלפת רגליים. 4. לא בטוחה, לא רוצה להגיד סתם.

תודה

אה, תודה, עכשיו הכל ברור כשמש : ) ברור לי שלא לומדים דרך האינטרנט, ואין צורך לציין את זה כל פעם מחדש, ברור שמלקרוא ספרים, לראות סרטים ולקבל אינפורמציה באינטרנט או בפורום, לא לומדים לרכב על סוסים. לרגע לא חשבתי אחרת. ואת הניסיון כל אחד מאיתנו רוכש בחווה עם הסוסים ולא פה. אבל זה מאוד מעניין אותי, גם לקרוא ולראות בשביל להבין יותר לעומק, ולהבין שאלות שעולות לי, או שאני שומעת מאנשים,,, ואין את מי לשאול. תודה, ונשתמע.

אה, ותיקון קטן...../images/Emo13.gif../images/Emo107.gif

התרגום העברי של "בלאק ביוטי" זה "הקסם השחור". "הסייח השחור" הוא תרגום של "Young Balck Satllion", שזה בכלל סרט אחר.

למעלה