שאלות שאלות :)

שאלות שאלות :)

קודם כל שלום לכולם! הרבה זמן לא הייתי פה מפאת חוסר בזמן , יודעים.. חוזרים למסלול הלימודים, לא קל בכלל . שנית כך- מזל שיש לי אותכם שתעזור לי לענות לעצמי על כמה שאלות שאני לא בטוחה לגבי התשובות עליהן .. הרבה ספקות .. אני בטוחה שאתם תאמתו איתי את הדברים - אז ככה. -ניסיתי לשבת עם עצמי על איזה קטע באנגלית שהוא קטע מידע על סגנון הבלוריאס, מה שלא ניסיתי לעשות לא הצלחתי לתרגם אותו בדרך הטובה ביותר.. והתחלתי להסתבך לחלוטין. אז אם יש מישהו שיכול לכתוב פה קטע על סגנון הבלוריאס אני אודה לו מאוד מאוד מאוד מאודדד... כי אני יודעת המון על הבולריאס רק מתקשה עד מאוד לכתוב על זה ושזה ישמע גם 'קריא'. -מישהו יודע על קורסיי פלמנקו שיהיו בחופש חנוכה ( סוף חודש דצמבר תחילת ינואר ) ...? תודה לכם :) עדי.

אהלן עדי

ממש מאמר על בולריה אני לא אכתוב, אבל אנסה לרשום כמה ראשי פרקים (שחלקם אני מאמין לא יהיו חידוש עבורך): בולריה באה מלשון "בדיחה" או "בדיחות הדעת" והיא בעצם המקבילה של סגנון הסקרצו במוסיקה הקלאסית. מדובר אומנם במקצב מסודר ומאורגן אלא שאם בשאר המקצבים לא תמיד יש הקבלה בין הדגש שנוצר באופן טבעי מהמשפט המוסיקלי לבין התבנית המאורגנת 3 6 8 10 12 הרי שבבולריה חוסר ההקבלה הזה ממש מורגש. זה גם מסביר את מהות השם: מדובר בסגנון מאוד קופצני ומלא שינויים קיצביים שנדמה כאילו מהתלים בשומעים. ככל שהבולריה מודרנית יותר, כך השינויים יהיו גדולים יותר. בסגנון "בולריה דה חרס", יש יותר שמירה על המקצב האופייני. הבולריה מן הסתם נחשבת לאחד הסגנונות הקשים יותר לביצוע בכל תחום, נגינה, שירה וריקוד ולעיתים נדמה כי היא יותר בעלת אופי אילתורי. ישנם שתי ספירות (דגשים) עיקריות: 3 6 8 10 12 או 3 7 8 10 12. אפקט קיצבי נוסף שנוצר בבולריה הוא חוסר בהירות לגבי הפעמה ה 12. בכל הקשור לגיטרה בכל אופן, יוצא שהדגש המוסיקלי בליווי מורגש לעיתים קרובות כ 1 והדבר כמובן תורם לתחושת "ההיתול" של הבולריה. לא לחינם אמר אדוננו, מורינו ורבינו, מלך הפלמנקו לעולם ועד-פאקו, שאין מישהו היכול לכנות עצמו נגן פלמנקו בלי שהוא שולט בבולריה. לגבי הסטטוס במחול, אני מאמין שאת בקיאה יותר ממני. מקווה שעזרתי קצת ואשמח אם תשלחי לי את המאמר באנגלית, אולי אחכים ממנו עוד, או שאולי אף תפרסמי אותו בפורום. בהצלחה...

תודה רבה רבה רבה !

עזרת לי מאוד, כתבת בדיוק מה שידעתי באופן מאוד ברור - בדיוק למה שהתכוונתי . באמת! תודה רבה :) אמ.. אני כרגע מחפשת את הקטע באנגלית וקצת איבדתי אותו, אם אמצא אפרסם. תודה שוב, עדי.

lacrimosa666

New member
איףףף

:)) זה רחוק, אבל המורה מגיעה מספרד לפי מה שהבנתי. ספרד יותר רחוקה.

למעלה