שאלות... שאלות...

gal2gal

New member
שאלות... שאלות...

שלום לכולם, החלטנו להכנס להריון! היינו אצל הגניקולוג שלי והוא אמר שיש לי בעייה בשחלות וכנראה אצטרך טיפול הורמונלי, הוא ביסס את אמרתו זו על תוצאות בדיקות הדם שהיו בידיו: PROLACTIN 1002 17OH-PROGESTERONE 22.35 וכן על תוצאות אולטרסאונד שהראו שיש לי בשתי השחלות מבנה PCO (אשמח לקבל פירוט מה התוצאות האלה אומרות כי לגניקולוג שלי לא היה ממש כח להסביר) הוא אמר שצריך לפנות למרפאה לפריון אז רציתי לדעת האם יש למישהי פרטים על מרפאה שכזו באזור ר"ג? האם יש רופא ממולץ? אני מתעתדת לעבור תהליך הזרעה כנראה בתל השומר, האם מרפאת הפוריות שם מומלצת? אני שייכת לקופ"ח כללית תודה מראש גל

האם הבדיקה בוצעה אחרי 2-3 שעות

בהן היית ערה ? אם לא - תוצאת הפרולקטין אינה מהימנה ואסור להתייחס אליה !! אם כן - הפרולקטין גבוה, אבל בעזרת כדורים ניתן להתגבר על הבעיה. לגבי הפרוגסטרון - באיזה יום של המחזור בוצעה הבדיקה ? לגבי מבנה PCOS יש הסברים רבים בטאגליינס - מציעה שתחפשי. בקצרה לגבי תסמונת PCOS : תסמונת זאת הינה סיבה שכיחה לחוסר ביוץ. יש מספר גדול של מאפיינים. העיקריים - - מבנה שחלות מיוחד שבו יש ריבוי זקיקים קטנים וציסטות - עודף יצור של הורמונים אנדרוגנים [של זכרים] - LH הגבוה עד פי 3 מרמת ה FSH - עמידות יתר לאינסולין - עודף משקל - שיעור יתר - אקנה לגבי ר"ג ותל השומר - לא מכירה בהצלחה !!!!!

נועם@בת

New member
כבר הזרעה???

בהסבר שלך חסרים פרטים. האם יש לך וסת סדירה? באיזה יום למחזור נעשתה הבדיקה? מה עם יתר התוצאות? FSH, LH? כמה זמן לפני הבדיקה התעוררת? אם פחות משעתים שלוש אז בדיקת הפרולקטין לא מהימנה. באיזה יום עשו את בדיקת הUS? האם עשיתם בדיקת זרע? סליחה על מבול השאלות, אבל בלי המידע הזה התושבות שלנו יהיו שוות בערך כמו ההסברים של הרופא שלך
. בכל מקרה, תמיד כדאי למצוא רופא שיש לו כוח וסבלנות לענות
. נועם

gal2gal

New member
תשובות חלקיות...

קודם כל תודה לשתיכן על מהירות התגובה, ובכן, הייתי ערה בסביבות השעתיים לפני בדיקת הפרולקטין (קצת פחות) הבדיקה נעשתה ביום החמישי של המחזור (הרופא לא ציין בפני שצריך להיות יום מיוחד). מה גם שהמחזור שלי לא סדיר (ומעולם לא היה) מגיע כל חודשיים-שלושה. פעם חשבתי שזה בגלל שהייתה לי בעיית משקל (הייתי בתת משקל כל ילדותי ומרבית שנות בגרותי) אבל בשנתיים האחרונות ברוך השם עליתי (10 ק"ג) לגבי כל מה שקשור לזרע עדיין לא עשינו כלום, נאמר לי קודם "לטפל" בבעיית הפוריות ואח"כ (או במקביל) לפתוח תיק בבנק הזרע. אם יש המלצות לגבי מרפאות פוריות ו/או רופאים באזור ר"ג אשמח לשמוע וגם המלצות על תה"ש ו/או בלינסון (עדיפות לתה"ש)

נועם@בת

New member
אהה... הבנתי ../images/Emo3.gif

מה לעשות כשאני קוראת "אנחנו" אני בדרך כלל חושבת על גבר ואשה ולא על שתי נשים
. בכולופן, אם המחזור לא סדיר והוסת מגיעה פעם בחודשיים שלושה, ברור שיש הפרעה בביוץ. מבנה שחלות פוליציסטי הוא מבנה שמראה על הרבה זקיקים. יש צורך במעקב זקיקים, כלומר בדיקות אולטרסאונד כל כמה ימים. כדי לדעת אם זה רק מבנה פוליציסטי, או באמת שחלות פוליציסטיות. על שחלות פוליציסטיות תוכלי לקרוא בקישורי הפורום (בשורה הכחולה למעלה). במידה והשחלות אכן פוליציסטיות, פירוש הדבר שקשה לך לבייץ. סביר שתתחילי עם איקקלומין שזה כדור שמאפשר הסדרת הביוץ. בכל מקרה תתאמי מראש את ענין בנק הזרע כדי לא לרוץ ביום הביוץ לחפש איפה יש מנת זרע פנויה. בהצלחה נועם

gal2gal

New member
כמה זמן

מצטערת שלא הבהרתי שמדובר בשתי נשים - לי זה היה ברור כשמש
כמה זמן אמור תהליך לקחת בממוצע? (אני מתארת לעצמי שאצל כל אחת זה אחרת) הכוונה היא האם צריך לקחת כדורים תקופה מסוימת או לקבל זריקות תקופה מסוימת לפני שתכלס מנסים להרות או שכל חודש מנסים מחדש? סליחה על הבורות.... אני חדשה בקטע

Otisco 12

New member
בהצלחה../images/Emo140.gif

הי גלגל, המון בהצלחה בהחלטה החדשה. הלוואי, הלוואי, הלוואי!! היה אפשר לענות על השאלה "כמה זמן". אני הייתי מוכנה לעבור את הטיפולים בשלווה יחסית
אם היו מבטיחים לי שעוד ככה וככה שנים אני יהיה אמא. אבל מבטיחים על באמת
. בעיקרון, פחות או יותר במחזורים של חודש, מתחילים אם הכדורים כמה מחזורים (3-6 ~), ואם זה לו עובד אז ממשיכים לזריקות. וכל חודש מחדש מחכים לבדיקת הדם המיוחלת. אבל הגוף לא תמיד יודע שהוא צריך להתנהג יפה ובמחזוריות קבועה, אז לפעמים זה לוקח יותר זמן (לי נעלם המחזור, עוד לפני שהתחלתי לקחת כדורים, עכשיו אני מחכה לו שיועיל בטובו להגיע). בקיצור, מקווה שתעברו לפורום הריון במהרה!

gal2gal

New member
תודה רבה וכמובן...

שנשמח לראות אותך איתנו בפורום הריון

נועם@בת

New member
שבועיים

האיקקלומין גורם להיפופיזה להפריש הורמוני ביוץ. את האיקקלומין מתחילים לקחת ביום ה3-5 למחזור. אחרי 5 ימים בערך עושים אולטרסאונד וגינלי כדי לראות אם התפתח זקיק מוביל. ואם רירית הרחם מתפתחת בצורה תקינה. במידה ויש זקיק מוביל והרירית עבה דיה (מעל 6 מ"מ), מאתרים את תאריך הביוץ, או מתזמנים אותו על ידי זריקת כוריגון, ועוברים הזרעה. הביוץ מתרחש בממוצע ביום ה17-18. כמובן שכל אחת מגיבה אחרת, ותמיד קיים החשש שהמינון ההתחלתי שקיבלת לא יעבוד. מאחר ואת מקבלת תרומת זרע את יכולה להיות מטופלת רק במרכז רפואי מוכר (ולא אצל "סתם" רופא בקליניקה). אני מניחה שפרטים מדוייקים יותר והמלצות תקבלי בפורום חד הוריות מבחירה. בהצלחה נועם

gal2gal

New member
ומה עושה מי (מלאת שאלות כרימון)

שהמחזור שלה לא סדיר ומגיע רק כל חודשיים שלושה? האם צריכה לחכות עד שיגיע או שיש פתרון אחר, למיטב הבנתי לקיחת גלולות מסדירה את המחזור אך מנטרלת אפשרות לכניסה להריון. ושוב אלף התנצלויות על השאלות שאולי נראות לכן סתומות

נועם@בת

New member
במקרה כזה עודים בדיקת דם לפרופיל

הורמונלי, על פי התוצאות אפשר לדעת באיזה שלב של המחזור את נמצאת. גם US יכול לתת מידע. אם כבר התחילו להתפתח זקיקים והתפתחה רירית מקבלים כדורי ארגסט, שזה פרוגסטרון. הפרוגסטרון משנה את הרירית באותה מידה שביוץ משנה אותה. אחרי כמה ימים של ארגסט מפסיקים, מה שגורם לרירית להתחיל להתפרק- כלומר מקבלים וסת. אם את בשלב ההתחלתי של המחזור ורמות ההורמונים עוד לא עלו, אפשר להתחיל עם האיקקלומין. אל תתנצלי על השאלות אם לא תשאלי הדברים עלולים להראות מסתורים מפחידים וקשים לעיכול. (מצד שני אם תקבלי תשבות זה יכול להראות קשה לעיכול לא פחות
). בנתיים את יכולה להציץ קצת בשאלות הנפוצות, במאמרים ובקישוריםם כדי לקבל תמונה רחבה יותר. בכל מקרה, זהירות, אל תקראי דברים לא רלוונטים כדי לא להבהל
. נועם

gal2gal

New member
תודה על היחס החמים והתשובות המהירות

אחרי שצברתי אינפורמציה, אחכה לאיבחון של הרופא ממרפאת הפוריות. (ואז בטח שוב אציף פה את הפורום...) לילה טוב

למעלה