שאלות שאלות

SOF1010

New member
שאלות שאלות

טוב... אז אני בשלב בחיי שאני צריכה כבר להחליט פחות או יותר מה הכיוון שלי תכף משתחררת מהצבא. אני נורא נורא אוהבת כל מה שקשור באמנות - לכתוב, לצייר, לצלם, לנגן, לראות ציורים, לשמוע מוזיקה, לקרוא וכו' וכו' אני חושבת שזה התחום שהייתי רוצה לעסוק בו בעתיד אבל אני יודעת שלא תמיד יש פרנסה במקצוע... כי זה מקצוע חופשי בדיוק כמו שיש המוני עורכי דין לדוגמא שהם מובטלים. אבל בציור זה נשמע לי אפילו יותר קשה כי רק עם הפרסום באה ההכנסה שתכניס לך גם אוכל למקרר בעיקביות. בכל מקרה, לא רק הפרנסה חשובה לי שהרי אני לא הולכת ללמוד איזה מחשבים או משהו כזה אלא מנסה להתפשר על משהו שמעניין ומספק וגם מביא כסף (לא מצפה להיות מליונרית חח) השאלות העיקריות שלי הן - יש כאלה שאתם מכירים (או מתוך היגיון) שמשלבים נגיד אמנות של ספרות וציור? או כל מיני שילובים דומים כולם מתחום האמנות... או לחילופין, נגיד תקשורת וציור? או נגיד הוראה/משפטים יחד עם ציור? כתיבה? אבל שבשני התחומים הולך להם רק שאחד הוא המקצוע המפרנס והשני הוא בתור תחביב אבל תחביב רציני שהתלבשו עליו כמו שצריך... אני ממש מקווה שהבנתם אותי חחח. עוד משהו - מישהו מכיר מקום ללמוד בו ציור? לאו דווקא לסטודנטים. סתם מקום שאפשר להעשיר את הידע.. תודה.

coach miriam

New member
אם את מחפשת לימודים אוניברסיטאים

שמשלבים ציור עם עוד מקצוע אז יש את אוניברסיטת חיפה שיש בה גם מגמה לאמנות מעשית ....תלמידה שלי לשעבר חלמדה שם לימודי המזרח הרחוק ואמנות היום היא בסין ממשיכה עם מיור סיני וקליגרפיה ומלמדת ילדים סינים אנגלית. נראה לי שיש הרבה אפשרויות לשילוב ...זה תלוי בהעדפות שלך....יש כאלה שלומדים ציור (אמנות) עם הוראה ועושים תואר בהוראת אמנות למשל במדרשה בבית ברל ואולי גם במכללה בתל חי.יש מקצועות שידרשו ממך כל כך הרבה מבחינת השקעה שלא בטוח שתוכלי להקדיש גם לאמנות - משפטים או פסיכולוגיה. באשר ללימוד ציור יש הרבה מאוד מקומות את רק צריכה לפתוח באינטרנט... יש אתר שנקרא חוג...נסי לרשום בגוגל "חוג ציור" או "לימודי ציור"

infatuation

New member
תמיד יש גם את מקצועות העיצוב

אני למשל החלטתי על עיצוב פנים. יש איור שזה בהחלט מתקשר עם ספרות... עיצוב תעשייתי למי שיותר אוהב לעסוק בתלת מימדיות ולא חסרים מקצועות כאלו... יכולה להכנס לאתרים של מכללות לעיצוב ואמנות כמו שנקר, בצלאל והמכון הטכנולוגי בחולון (מקבץ קטן מעוד המון מקומות) ולראות מהן האופציות שלך.

אסף 212

New member
מאמנות לא תוכלי להתפרנס

לכי ללמוד עיצוב אם זה העולם שאת אוהבת

coach miriam

New member
תשובה חוזרת ../images/Emo13.gif

קראתי מה שכתבו לך ונראה לי שכל אחד נתן לך עצה בכיוון שהוא עצמו בחר. אני חושבת שלאדם מוכשר האפשרויות תמיד פתוחות בכל מיני כיוונים וזה תלוי מה את מעדיפה. אני בטוחה שכל האנשים כאן בפורום הם מוכשרים בכל מיני תחומים. מה שאני רוצה ליעץ לך זה - אל תלכי על יותר מדי - "תפסת מרובה , לא תפסת." אם את באמת מחפשת קריירה בכיוון מסויים קחי את הזמן לבחור אבל אבל בצעי בחירה והשקיעי בה את כל מה שיש לך ואל תצטערי על מה שאת לא עושה . אם יש משהו אחר הוא כבר ידחף לפני האף שלך בכל מקרה. בהצלחה

למעלה