שאלות שאלות

lizard

New member
שאלות שאלות ../images/Emo13.gif

1. מה עושים כשבעת סיוע למצב מצוקה מתברר שהכושר שייט שלנו לא יכול להכיל את כל הניצולים ? 2. עם מדחף שמאלי, איזו גישת דופן נעשה ? 3. במידה ויש מאחורינו כ"ש ללא שליטה במצב של משיג ועובר,מי מפנה למי. 4. במידה ונקרע מעלן חלוץ ברוח קדמית מה עושים. 5. מה הנוהל (ע"פ מנהל הספנות) לכניסה לארץ,הכוונה לנוהל קשר. 6. מה עושים בעת שיש שריפה בבלידג´. 7. אתה גורר ספינה על ברווז בצד ימין. בעת כניסה למרינה אתה שובר 90 מעלות שמאלה. מה הסכנה ? 8. יש לך הדחף ימני,אתה משלב אחורה,יש רוח 15 קשר מצד ימין, מה קורה לספינה ? תודה
מיכה

עקרבנון

New member
תשובות, לפחות חלקי,

1. בשביל זה יש מיידי רילי, אתה מזעיק סיוע נוסף, ונשאר "לטפל" גם בניצולים שנותרו במים. (בכל מקרה נשאר במקום עד שיטופלו כל הניצולים וזאת כי כ"ש שעדיין צף יותר קל לאתר) 2. גישת דופן ימין כך שבשילוב אחורה המדחף יקרב ירכתיים למזח 3.ע"פ החוק כל מי שמשיג ועובר חייב לפנות, במציאות "השתגעת"?? איך הוא יפנה? 4.נקרע מעלן? לא נורא בקידמית "יותר נח" כי לפחות החלוץ נופל על הסיפון לדעתי השאלה היא לגבי וונטה ואז צריך מיידית לעבור לגבית. 5.הנוהל מופיע בהוראות מספ"ן, מ50 מייל האזנה לערוץ 16, 25 מייל IMOT מול רדיו חיפה, החל מ12 מייל מהירו מקס´ 15 קשר, האזנה ב16 כל הזמן ומענה לחה"י ע"פ קריאה. 6.שריפה בבילג´ היא בדרך כלל שריפת דלק ע"פ מים, כיבוי במטף אבקה או גז (מה שכבר כמעט ואין) בשום פנים ואופן לא הצפה ולא ע"י מים כי הדלק שצף "יעלה" וימשיך לבעור 7. הסכנה היא שיהיה לך הגוי יתר כלומר כ"ש שלך ישבור פתאום חד מאד שמאלה סכנה נוספת היא מה יעשה חבל הגרירה, יכול לשבור ולקרוע את הריילינג לפגוע בדברים וחפצים. 8.המדחף לוקח שמאלה את הירכתיים והרוח ימינה את החרטום. הירכתיים יכנסו חזק לרוח.

lizardie

New member
תודה

מיכה הקליד אותם כי ביקשתי אותו.. ואם יש לי עוד כאלה? (יש לי מבחן בימאות ביום שלישי)

עקרבנון

New member
אין בעיה, ואם זה לבחינה אז לגבי.

ללא שליטה שמסיג ועובר הוא חייב לפנות ונכון לגבי כל מסיג ועובר! תתעלם מהמציאות, רק החוק קובע בעת הבחינה!

arye9

New member
גם במציאות כלי שייט ללא שליטה

בגלל בעיות בהגה, חייב לפנות דרך לכלי שייט שאותו הוא מסיג ועובר. ומעשה שהיה כך היה. הפלגנו באניה ישנה, ומכונת ההגה התקלקלה. חיברנו את לוח ההגה בעזרת ווירים אל שני ווינצ´ים (חשמליים כמובן), הקצין עמד בגשר ליד המצפן וכוון אותנו בעזרת הידים למשוך או לשחרר. הסיפור נמשך כיומיים. לנו לא היתה בעיה מי מפנה כילא הסגנו אף אחד, אותה אוניה בקושי זזה גם בשיא כושרה. בהצלחה במבחן!!! אריה

עקרבנון

New member
פינוי דרך של מסיג ועובר.

לא חייב להיות דוקא ע"י הגוי, כך שאם יש בעיית הגוי ניתן להוריד מהירות ולא "לעקוף" וגם זה פינוי דרך, ונכון שהחוק מחייב, וצריך לנהוג ע"פ החוק, אבל בא ניקח מקרה תאורטי שהסבירות שיתרחש ממש נמוכה, - אתה שט במורד נהר עם הנע לאחור עמ"נ לבלום מהירות יחסית לזרם לצורך גישה או מסיבה אחרת, ממעלה הנהר נסחף כ"ש אחר ללא מנוע פועל ללא הגוי (הוא במהירות של הזרם), ללא עוגן, עכשיו איך בדיוק הוא יפנה? אמנם אם תהיה "תאונה" הוא יהיה האשם, אבל גם בים עובד הפתגם "אל תהיה צודק,- תהיה חכם" וזה נכון גם לשאר פנויי הדרך בין כ"ש גדולים ויאכטות

arye9

New member
כלי השייט שנסחף בנהר ללא מנוע

אינו עושה דרכו במים​
איפה כתוב שכלי שייט שאינו עושה דרכו במים חייב לפנות דרך?

soso_sami

New member
עכשיו צריך לחזור להגדרות

מה זה בדיוק משיג ועובר מה זה בדיוק ללא שליטה שני כ"ש בדרכם לנמל במפרץ חיפה. הכלי שמאחור מהיר יותר - על מנת לפנות דרך הוא משלב לאחור בכדי להאט ולפנות הצידה. בעת השילוב לאחור מתברר שזה לא מספיק וניתנת פקודת הגה אולם ההגה לא מגיב. כעת כבר ברור שישנה בעיה וישנה סכנה ונוצר גם קשר אלחוטי. כ"ש המהיר מזדרז להעלות טורים על מנת לבלום אולם זה רק מאיץ את תנועתו קדימה. הקפטן מבין שההצמדות נותקו וכעת הוא "תקוע" בקדימה ולכן נותן הוראה למינימום טורים. עכשיו כבר לגמרי ברור שהוא ללא שליטה תקוע במצב קדימה ללא שליטה בהגאים - ואיך יפנה דרך???? מקרה שקרה באמת. מקרה אחר שקרה בנמל הקישון עת יצאה ספינה "סרף 1" נדמה לי היה שמה, נפילת מתחים כללית בספינה הביאה למצב של הגה מלא שמאלה, מנועים למהירות שיוט. והנה כ"ש ללא שליטה - איך יפנה דרך???? הכלי הזה לא רק שלא פינה דרך הוא פינה רציף שלם והטביע כמה וכמה יכטות שהיו קשורות אליו. אז בואו ניזכר בשאלה ונחשובה איך כ"ש שהוא באמת, באמת ללא שליטה, ובאמת משיג ועובר, יפנה דרך?

arye9

New member
טוב אז ככה

הבעיה אינה איך למנוע התנגשות ברגע האחרון, אלא מי אשם בהתנגשות: וכאן כמובן תקנה 13, עקיפה וכו´ וכו´ ומה הייתי צריך לעשות בכדי למנוע את המצב שבו לא אוכל לפנות: תקנה 6 כל כלי שייט יתנהל בכל עת במהירות בטוחה וכו´ וכו´ תקנה 7 כל כלי שייט ישתמש .... כדי לקבוע אם קיימת סכנת התנגשות תקנה 8 כל פעולה שנוקטים ..... ללא היסוס, במועד מוקדם וכראוי לימאות טובה. תקנה 16 כל כלי שייט הנדרש לפנות דרך.... בקשר לסיפור בקישון, נראה לי שזה לא עניין של חוקי דרך, אלא בית המשפט צריך לקבוע וכנראה שקבע מה הסיפור ולמה ננגה נתקע

soso_sami

New member
אריה לא מתאים לך....

הבעיה היא לא איך למנוע התנגשות אלא מי אשם????? וואוו!!!!!! פחד!!! תפליג בבקשה עם דגל גדול מתנופף שאני אדע לזהות אותך ולא להתקרב...:) בואו נפריד בין חוקים יבשים בבחינה למציאות העגומה בים. אני לא יודע מה איתך אבל אם אני רואה מאחורי כ"ש מתקרב ואורות ללא שליטה על התורן שלא - וואלה אני מסתלק משם, ומהר.

arye9

New member
מצטער, הניסוח המטומטם

כמובן שלא התכוונתי באופן שהתקנות הן בכדי לקבוע מי אשם, התיחסתי למקרה שאתה הצגתה (שאותה ראיתי בתור הבעיה). כלי שייט החייב לפנות דרך, במקרה זה המסיג ועובר, חייב היה לנקוט באמצעים מקדימים בכדי להמנע מהמצב שאליו נכנס. הוא נקלע למצב שאין לו ברירה ובזה עבר על התקנות שהצגתי בתשובה. בקשר למה שכתבתה שאתה מסתלק, אני בטוח שאתה נזהר לא רק מאורות ללא שליטה לפי תקנה 17 (ב) זו חובתך. אל תברח ממני
אריה

lizardie

New member
../images/Emo51.gif לכולם על הסבלנות ...

יש לי עוד שאלות...
אבל אל תצחקו עליי אם הן נאיביות - אני לומדת לבד למבחן, ולא יודעת איפה עוד לשאול... * 996 מיליבר זה נורא נמוך? מה הלחץ "הנורמלי"? 1013 (1 אטמוספירה)? (הכוונה בגובה הים פחות או יותר) * אתה מפליג מחיפה לת.א., לפתע פרצה סערה צפונית מערבית שהעלתה גלים 4-5 מ´. מה תעשה? תניע מנוע ותפליג מול הגלים? תחזור חזרה לחיפה? תזרוק עוגן צף בירכתיים? או שתמשיך במהירות למרינה הרצליה? (נראה לי האחרון, אבל אם אני לפני אמצע הדרך? ) ***תודה על התשובות בכל מקרה***

עקרבנון

New member
שוב קצת תשובות,

לגבי הלחצים מה שכתבת נכון, 995 אכן נמוך וככה"נ צפויה או כבר יש סערה. לגבי כלל השאלות של פרצה סערה ......... ואתה נמצא ב...., במבחן רוצים שתמיד תמשיכי למעגן שהוא ממוקם כך שאת מפליגה עם הגלים בירכתיים, לא דופן לגלים ולא מול, כל השאר תלוי במעגנים שהם נותנים לך (במבחן העיוני זה אמריקאי והאפשרויות קבועות) אם שאלה כזו נשאלת במעשי ע"י הבוחן, אז, בסערה לא נכנסים להרצליה, יש שם מכשול חול שבים גלי בטוח מתישבים עליו, לחדרה ניתן להכנס בתאום ודווח על מצב קשה

למעלה