שאלות, שאלות, שאלות

שאלות, שאלות, שאלות

רבותי, עוד כמה שעות ניפגש. כל מי שרוצה להעביר שאלות כבר עכשיו, מוזמן. נדמה לי שעם אמא זה יהיה יותר קל אם לפחות חלק מהשאלות כבר יהיו מודפסות, הקצב בו תוכל לתת תגובות אונליין עדיין לא ברור לי. טל

tiger

New member
שלום חברים:

לא ,לא עשיתי לינקים של הפרומו לפורומים השונים כי ברוב המיקרים היו פשוט מוחקים לי את ההודעה.מה שכן אני עכשיו אכנס לפורומים לעזרה הדדית של תפוז ואכניס את הלינק הזה. שלא תבין לא נכון,יכול ליהיות שגם החוסר מקצועיות שלי בתחום מראה כאן את אותותיו.סורי.יאללה עכשיו אני רץ להכניס לינקים לפורומים של תפוז.שם לפחות אני יכול ליהיות בטוח שלא ימחקו לי את ההודעות.ביי בינתיים כמו שאומרים
t אץ רץ טייגר ליסגור את האורווה אחרי שברחו כל הסוסים.סתם אני מקווה שהכל יהיה בסדר.אני מת.ביי

רק אל תתעלף

לי מהריצה... ב IOL, נענע, עלה ירוק, ואצל אמיר שמתי בעצמי. ואתה - המקצועיות שלך לעילא ולעילא, סתם שאלתי בשביל לדעת אם כדאי להיכנס לעוד כמה או לא, העיקר מי שיודע יודע. ביי.טל

יאיר5

New member
שלום לך טל ושלום לאמא שלך.

קודם כל רציתי לומר לאמא שלך שקראתי תמכתבים שלה ואני חושב שאחרי שקראתי תמכתבים האלה בפעם הראשונה בגיל שלושים התחלתי להבין מה ההורים שלי הרגישו.ופעם ראשונה שממש הבנתי שמה שאני וכל מי שהשתמש בסמים השפיע ומשפיע על כולם במיוחד על ההורים ושאין לנו שום זכות להרוס גם להם.תמיד ידעתי את זה אבל אחרי שקראתי מה שכתבת באמת שהבנתי לא שסתם הבנתי אלא הרגשתי את זה ואני חושב שבפעם הראשונה הבנתי כמה כאב זה גורם להורים.תודה לך שעזרת לי להבין את זה. רציתי לשאול אם החלטת להירתם למאבק הזה בסמים? ומה את חושבת על המדיניות של הרשות למלחמה בסמים.על ההתעלמות שלהם. ועל זה שהם לא מוכנים לספק מידה שיכול לעזור לאלה שכבר החליטו לקחת איזה סם? וטל מה שלומך אני מקווה שאתה מרגיש יותר טוב.רציתי לשאול אותך איך אתה מתמודד? ואם יש לך לפעמים מחשבות שאולי היית יכול לעזור לפני שזה קרה ? ועוד שאלה אחרונה לשניכם:אם אתם חושבים שהיה משהו שאפשר לעשות בשביל למנוע תאסון שקרה לכם? אני רוצה לומר שאני משתתף בצערכם הלוואי שלא תדעו צער יותר. ולאמא אני רוצה לומר שאני חושב שאת אישה מאוד אמיצה ומיוחדת ראיתי אותך בטלויזיה ואני חושב שהיית ממלאת תתפקיד של זה שישב מולך הרבה יותר טוב ממנו. יאיר

יאיר5

New member
קפוץ.תמכתבים אתה יכול למצוא

בפוטל בסט שופניג.בפורופ שם יש קישור. תכתובת שלו תבקש מאמיר או שתחפש בהודעות כאן.אני לא זוכר תכתובת. יאיר

אהלן טל, בוקר/ערב טוב לכולם

אז לא רק טייגר מתרגש, גם אני. אני מקווה שהדיון הזה, בנוסף לעניין שלו, יוכל לעזור. מספיק שיהיה אדם אחד שיחשוב פעמיים לפני האקסטזי הבא, דיינו. שהרי נאמר "כל המציל נפש אחת כאילו הציל עולם ומלואו". (לא לדאוג, לא חזרתי בתשובה...). השארתי הודעה על הדיון בפורום עלה ירוק, אני מקווה שגם משם יגיעו לדיון. בפורום של בסט שופינג, טל כבר הקדים אותי... ב-ה-צ-ל-ח-ה ו-
לאירית לטל ולכלכם. ממני, אמיר.

אירית פרנקל היקרה

זאת הזדמנות ראשונה עבורי לפנות אליך באופן ישיר ולא באמצעות טל. אני רוצה להביע שוב את השתתפותי בכאבך הנורא. אני יודע שאין שום דרך בעולם לנחם הורה שאיבד ילד, ובמיוחד כשנסיבות המוות היו כל כך מיותרות. אני מקווה שהאהבה וההזדהות שכולנו, כל כך הרבה אנשים במדינה, חשים כלפיך וכלפי טל, עוזרים ולו במעט. ההרתמות של שניכם למאבק בסמים, בשעה כל כך קשה, פשוט ראויה להערצה. רציתי לשאול אותך מספר שאלות: 1. האם המאבק שנרתמת אליו ממוקד בנושא האקסטזי, או בכל נגע הסמים? 2. מה היא לדעתך הדרך הנכונה להילחם בנגע - מה יכולים לעשות ההורים, מה יכולים לעשות מורים, מדריכים בתנועות נוער, מנהלי מתנ"סים, מה כולנו יכולים וצריכים לעשות כחברה וכפרטים כדי למנוע טרגדיות כאלה בעתיד? בהמון אהבה, אמיר.

תשובה לאמיר

המאבק אליו נירתמתי אינו ממוקד בנושא האקסטזי דווקא אלא בסמים בכלל ובחיפוש ריגושים עולים ביפרט. המילחמה בנגע הסמים היא בעלת מיספר נתיבים 1-חקיקה ומערכת המישפט -עונשי מינימום מרתיעים לסוחרי סמים 2-חינוך מגיל צעיר מאוד לקבלת החלטות 3-אינפורמציה אמיתית ואמינה בנושא הסמים גם אם ניראה שמפחיד לתת אותה עד הסוף.הכוונה לתאר גם את התחושות הטובות הנובעות מהסמים אבל גם הנזקים הצפויים ,הסכנות והאמצעים להקטנת הסכנות. לשאלתך מה יכולים לעשות הגורמים השונים המקיפים את הנוער/הילדים/המבוגרים מן ההורים הייתי מצפה להיתעדכן בנושא ולא ליהיות עיוור ואידיוט מוחלט כפי שאני הייתי,בנוסף היה כדאי שתיהיה פתיחות מקסימלית למרות שהדבר קשה מאוד ואולי מכאיב להורים. (אני טייגר הקלדתי לאירית את ההודעה הנ"ל אז קבלו בהבנה את שגיאות הכתיה המפגרות) t

המשך תשובה לאמיר

מכיוון שבעיית הסמים היא רק חלק מבעייה חברתית רחבה יותר של צורך בחוויות בכל מחיר ואפילו הן פלסטיק יש צורך לברר מאין הצורך הזה נובע. למה יש כל כך הרבה אנשים צעירים שחושבים שרק צריכה של מוצרים וריגושים תמלא בהם את החור השחור של השעמום וחוסר התכלית. בעייה נוספת שאני רואה היא הלגיטימציה בתוך חברת הצעירים לשימוש נרחב בסמים. מורים, מדריכים, מנהלי מתנסים והחברה כולה חייבים לחפש אתגרים אמיתיים שיחליפו את הבחירה בסמים. אולי צריך לגייס אנשים צעירים לפוליטיקה מסוג חדש/ישן שבו אנשים מתגייסים למען החברה שמסביבם ולא מטעמים של תאוות שלטון. אפילו ערכים של התרבות היהודית של אחריות הדדית ונשיאה בעול ביחד. ללא הפקרה של החלשים והכושלים בדרך.

למעלה