שאלות קשות

כמו עלה

New member
שאלות קשות

אני גרושה טרייה ויש לי כמה שאלות: למה יש אנשים רעים בעולם? איך יכול להיות ש/הרע מנצח את הטוב? למה האהבה לא מצליחה לגשר על כל הפערים? מה הגבול בין התפשרות, התמסרות לויתור עצמי? מה עושים עם כל הכאב הענק הזה? אשמח לתשובותיכם תודה

תשובותיי...

למה יש אנשים רעים בעולם? אין טוב ללא רע. איך יכול להיות ש/הרע מנצח את הטוב? רק נראה לנו כאילו הרע מנצח את הטוב. השאלה אם רשע וטוב לו ו"צדיק ורע לו..." היא אחת מהשאלות הקשות בתחום האמונה, מכיוון שע"פ האמונה והדת אנו מאמינים, כי אדם מקבל שכר על מעשים טובים, ועונש על מעשים רעים, לכן כאשר אנו רואים צדיק שמקבל ייסורים או צער, מחלות ולהיפך כאשר אנו רואים רשעים שחיים באושר ובשלווה זה מעורר בנו תחושה של אי צדק, תסכול והתקוממות. לא פעם אנו שומעים על אנשים טובים, קרובים ויקרים שנרצחים ללא עוול בכפם, איננו מבינים את מעשי הקב"ה וחושבים שהמעשה הזה, הוא ללא מחשבה, ללא הגינות וללא צדק. אין לאדם לדרוש את הנהגתו של הקב"ה, ועליו להאמין שכל מה שהוא עושה, הכל הוא לטובה. לפעמים ה' נותן לאדם שפע טוב - עושר,כבוד וכד'... אך לפעמים ה' נותן לאדם שפע המוסווה עלינו כאילו זה לרעתו - צרות עוני וכד'...אל לנו לערער על מעשיו של הקב"ה ולהתערב בחשבונותיו. למה האהבה לא מצליחה לגשר על כל הפערים? האהבה היא רגש שנמצאת אצל כל אחד ואחת. האהבה לבד אינה יכולה להחזיק קשר.כדי שאהבה תוכל להחזיק מעמד בין בני זוג צריך שיהיה תוכן משמעותי לקשר ביניהם. "עם אהבה לא הולכים למכולת" ולא ניתן להתקיים כלל. מעבר לאהבה צריך, שיהיו נקודות משותפות רבות בין בני הזוג. מה הגבול בין התפשרות, התמסרות לויתור עצמי? במבט ראשון נראה לי, שהדברים הנ"ל הם מדרון חלקלק. כאשר אין גבול להתפשרות הדבר מוביל להתמסרות טוטאלית והגרוע ביותר לויתור על ה"אני" העצמי ואיבוד הזהות של האדם.כאשר האדם אינו מציב גבולות ברורים לעצמו הוא מאבד את הזהות העצמית וזו תחילת ההתדרדרות. בדרך כלל, אנשים אינם אוהבים להיות עם אחרים שמאבדים את הזהות העצמית שלהם ומשפילים עצמם כלפי האחר. כדי שיכבדו אותך טוב תעשי אם תכבדי את עצמך קודם. אדם שאינו מכבד את עצמו גם אחרים לא יכבדו אותו וללא כבוד עצמי אף בן זוג לא יכבד אותך. מה עושים עם כל הכאב הענק הזה? מדברים עם כולם על הכאב. רק כך זה ישתחרר לו הכאב ויתעמעם. בכל מקרה אנחנו פה כדי לתת כתף ולעזור.

כמו עלה

New member
תודה

תודה על התשובות העמוקות והמפורטות. נעים לחזור הביתה ולקבל מענה.אפילו קטן. יודעת שאני בתחילת מסע. השאלות רק מתחילות. המשך יבוא לילה טוב

touti

New member
כמו עלה , ערב טוב:)

למה יש אנשים רעים בעולם? כדי להעריך את האנשים הטובים. איך יכול להיות שהרע מנצח את הטוב? הוא לא מנצח. זה רק לעת עתה כי לפום צערא אגרא. למה האהבה לא מצליחה לגשר? כי היא צריכה עזר כנגדו, בסיס נכון, כבוד, הבנה, השקפהוכו'. מה הגבול? כבוד עצמי. מה עושים עם כל הכאב? לא נלחמים בו. כואבים, משתפים חברים ולאט לאט מה שלא עושה השכל יעשה הזמן. ברוכה הבאה ובהצלחה בדרכך החדשה.

כמו עלה

New member
תודה תותי../images/Emo13.gif

תודה רבה. ברוכה הנמצאת. בשביל זה נכנסתי לפורום. לשתף ולהשתתף. בינתיים הבכי לא נגמר. לפעמים יוצא לפעמים לא. אבל מגלים כוחות חדשים. לילה טוב

תשובות לשאלות קשות

אתן לך תשובות שייאזנו את נקודת מבטך למה יש אנשים רעים בעולם? ובכן , יש גם אנשים טובים באמצע הדרך ופגשתי הרבה כאלה במהלך חיי למדתי וצמחתי ממפגשיי איתם , כמובן שיש גם אנשים רעים מהם צריך להתרחק. בעולם אידיאלי היינו רוצים לפגוש רק אנשים טובים , אולם המציאות היא אחרת ויש לנו זכות בחירה ושכל טוב להבחין בינהם. בעצם השאלה שלך אני בטוח שאת מסוגלת להבחין בין רעים וטובים איך יכול להיות ש/הרע מנצח את הטוב? לא בטוח , הרע משאיר את חותמו בצורה שלילית ורוב האנשים השפויים סולדים ממנו , ההיסטוריה מוכיחה זאת. הטוב משפיע עלינו, קל לנו להתחבר אליו ואני מאמין שאנו גם שואפים ונוטים לבחור בו בסופו של דבר. כמאמר הכתוב " ובחרת בחיים". על רע משלמים ביוקר והטוב מתגמל ברוב המקרים לכן איני רואה ניצחון כזה. למה האהבה לא מצליחה לגשר על כל הפערים? אהבה לבדה לא מספיקה מתברר. מדובר גם בשיתוף פעולה, עבודה עצמית ושיפור עצמי מצד שני בני הזוג אהבה היא כח מניע עצום , החיים בזוג מורכבים יותר ואהבה היא רק חלק מהעניין. מה הגבול בין התפשרות, התמסרות לויתור עצמי? שאלה יפה ומורכבת , לדעתי אין גבול או נוסחה כתובה , ניסיון החיים מלמד אותנו את האיזון הנכון, וזה חייב לעבור דרך קשיים , מהמורות ותלאות מה עושים עם כל הכאב הענק הזה? משתדלים להתגבר עליו , ולהיות בשמחה כל הזמן למרות הקושי והכאב זה נשמע בלתי אפשרי אבל כשמתרגלים לראות את הטוב בכל מצב הכאב חולף מהר יותר, ואם לא אז אנחנו פה כדי למלא את החסר.

כמו עלה

New member
זה בדיוק העניין

גמזו לטובה. תודה זה בדיוק העניין. ברורו שפגשתי אנשים טובים. ברוך השם אני מוקפת בהם. העניין שגם ברעים אני רואה את הטוב ולא מבינה למה הם עצמם לא רואים את זה ומתעקשים להחזיק ברע ולא לבחור בטוב. ההיסטוריה פה לא מספיקה. צריך לחוות על בשרי ורק אז להבין. וזה כנראה מה שקורה לי. אמשיך לשאול ולבדוק ולדקדק. שוב תודה

עפ"י האמונה

בכל אדם רע יש טוב , הקב"ה ברא את יצר הרע ויצר הטוב בנפש האדם התפקיד שלנו להילחם ביצר הרע ולנצח אותו. עפ"י האמונה ישנם שלושה סוגי בני אדם: צדיק - יחיד סגולה שהצליח לנצח את יצר הרע , ואין הוא שולט בו לכן נחשב לאדם טהור וקדוש בינוני - אדם שמכיר ביצר הירע ונמצא במאבק תמידי עימו , לעיתים מצליח ולעיתים נכשל אך לעולם לא נכנע רשע - אדם שיצר הרע שולט בו , האגואיזם היא תכליתו. הרעים לא מתעקשים להחזיק ברע , הם לא ברמת מודעות מספיקה ולא עושים את עבודת ה' השאלות שלך נוגעות בנפש האדם , בבריאת העולם ובתכלית קיומנו ויחסינו לבורא עולם. ספרים שלמים נכתבו על הנושאים הללו , וחכמים לאורך כל הדורות התעמקו בנושא. כדאי לך לקרוא את המקורות כדי להבין טוב יותר ולקבל תשובות

גלמור32

New member
התשובות בפנים../images/Emo24.gif

אני גרושה טרייה - ברוכה הבאה למה יש אנשים רעים בעולם? אם לא היו רעים לא היה ניתן להיות טובים איך יכול להיות ש/הרע מנצח את הטוב?הרע לא מנצח את הטוב - אלא רק מתבלת עליו והתוצאה זה היפרדות הרע מהטוב למה האהבה לא מצליחה לגשר על כל הפערים? אהבה היא תבלין אשר צריך תיבלון יום יומי - אך למעשה מעשינו וארחותינו יותר עקביים מהאהבה לכן הם בסוף העולים וגוברים על האהבה עם כל אחד היה דואג רק לתבלן את האהבה ולהפנים את מגרעותיו,אזיי האהבה תנצח מה הגבול בין התפשרות, התמסרות לויתור עצמי? התפשרות זה כאשר הצד השני יודע כי שנית מרצונך.דעתך למען השני. התמסרות- זה ביטול הרצון או הדעה העצמית או הצורך למען האחר, ויתוא עצמי כאשר את מותרת מראש ללא הודעה לצד השני וללא מ"מ אם השני על כך מה עושים עם כל הכאב הענק הזה?הכאב הוא כלי בידינו בכוחינו להעצים אותו או להחליש אותו בידך הבחירה ע"י עיסור ומחשבה על הדברים הלא טובים בחחינו אני מעצמים את הכאב, לכן ככל שתתמקדי בטוב שבעולם במה שיש לנו ומה הדברים הטובים שאת יכולה לעשות למענך תחלישי את הכאב ותעצימי את הרגשתך הטובה אשמח לתשובותיכם תודה

כמו עלה

New member
התשובות תמיד בפנים

תודה. מבינה ומסכימה. לפעמים יותר קל לראות את התשובות באמצעות אחרים. זה עוזר להם לעלות מתוכי ולתפוס מקום חזק יותר מהשאלות. היום היה יום קשה. לילה טוב.

נשמה... יש תשובה אחת לכל השאלות שלך

מעט מן האור מגרש הרבה מן החושך.... תפיצי אור והוא יחזור אליך. תפיצי חשדנות, ותחפשי את הרע באנשים... תמצאי אותו. אין אנשים רעים. יש אנשים שרע להם. זה לא אומר שאת צריכה לאפשר לכל אחד להכנס אל חייך. אבל אם אנחנו מלאים באנרגיות חיוביות - אנחנו נמשוך אל תוך חיינו אנשים עם אנרגיות חיוביות. ולהפך. אם את מסתובבת עם אבל בלב, זה ימשוך אליך בהכרח אנשים שינסו לנצל אותך, אנשים עם אנרגיות שליליות. תחפשי בנט את הסרט "הסוד". חשוב. אל תמשיכי להסתובב בעולם ככה... זה יהיה לך מקום מסוכן לנהוג בו... וזכרי - זה לא אני אמרתי - זה חז"ל : "כמים הפנים לפנים - כן לב האדם ללב האדם".

כמו עלה

New member
צודקת

צודקת, אבל הלוואי וזה היה כל כך פשוט כמו שאת חושבת. באנשים יש הרבה טוב, אבל כמו שאמרת לפעמים מאוד רע להם, וזה יוצא רע מאוד. אנרגיות חיוביות זה לא הכל. צריך גם מודעות ועבודה עצמית ופנימית על המידות והאישיות. אני בתקופת התפקחות מתמימותי, אך באותו הזמן לא מוכנה לוותר על התום והיופי של החיים. עדיין מאמינה בטוב, אך לומדת שצריך לבחון טוב טוב האם הטוב גלוי, מודע ,נרכש אצל האדם, או שהוא מוסתר, לא מודע, נחבא אפילו מהאדם עצמו. הייתי רוצה לשנוא אותו וזהו, אבל החיים הרבה יותר מורכבים, וגם הרגשות. כמו שאמרת שחז"ל אמרו "כמים הפנים לפנים, כן לב האדם לאדם" אך כמו שכתבתי וגם ענו לי החברים בפורום, לא תמיד הלב והאהבה זה מספיק. צריך לבנות הרבה מעבר לכך כדי לממש את האהבה הזו ולהוציאה מהכוח אל הפועל. צתחילה להבין את האימרה : "אין דבר יותר שלם מלב שבור" תודה, נשמה טובה

מתוקה - הרשי לי להבהיר- זה חשוב!

הדבר הכי חשוב בעולם - הכי חשוב לפני הכל - זה לאהוב את עצמך! לשים את עצמך במקום הראשון! אל תבלבלי את זה עם אנוכיות! אנוכיות נובעת מצמצום, משנאה, מהרצון לקחת. אנשים שאוהבים את עצמם, לא מפחדים לתת ומכל הלב. כי הם לא מפחדים שינצלו אותם, הם נותנים נתינה שלמה ללא צפיה לתמורה. אנשים שאוהבים את עצמם לא יהיו בסיטואציה שמנצלים את טוב ליבם, כי הם יודעים לשים גבולות לנתינה שלהם. הם לא נותנים מעבר לכוחות שלהם, והם מרגישים מהר מאוד בחושים הדקים שלהם מתי להגביל את הנתינה ולמי לחלק אותה. אני לא אומרת להיות פריירית. כמו שה' שם גבולות לעולם, שם בעצם גבולות לנתינה שלו בכדי שהעולם יתקיים, כך אנו צריכים ללמוד ממעשיו, להיות כמותו. אדם שאוהב את עצמו קודם כל ידאג לעצמו. כי כתוב - ואהבת לרעך כמוך - הדגש הוא על כמוך. ולסלוח, זה רק מאהבה, זה רק מהבנה שהשני הכאיב לנו כי היה לו רע. זה לא אומר שאנחנו צריכים להמצא בחברת אנשים שגוזלים מאתנו אנרגיות, אנשים כאלו, אנחנו מבינים שהם לא טובים בשבילנו ויש להתרחק מהם. לא רק אנשים, גם סיטואציות, ואפילו חפצים. כתוב הרחק מהרע - אז זה הרחק מהרע - אוי לרשע ואוי לשכנו... אבל לסלוח למי שהכאיב לנו, זה משחרר כל כך הרבה אנרגיות שליליות, זה בשבילנו! זה מאפשר לנו לאהוב את עצמנו בשלמות. כשאת מבינה שמישהו הכאיב לך, או ניצל אותך בגלל דברים הקשורים באופי שלו, ולא בגלל שאת לא מספיק טובה, אז זה נראה אחרת. אם עובדים על זה , זה אפשרי. אבל זה מה זה קשה... זו ממש עבודה.

למעלה