שאלות-קרטה

מושMוש

New member
שאלות-קרטה

אני שואל כאן כמה שאלות מכיוון שאני שוקל להתחיל ללמוד קראטה (לאחר ניסיון באמנות לחימה אחרת שלא כל כך התחברתי): 1. יש כל כך הרבה סגנונות קראטה. אפשר להפנות אותי לקישור בו אקרא קצת על כל סגנון שאדע מה מתאים לי. (כעקרון אני מחפש סגנון פחות "ליניארי" במידת האפשר עם כמה שיותר תנועות עגולות בתוך הקראטה,שימוש בכלי נשק חובה) 2. מקווה שלא אעליב אף אחד אך ברצוני לשאול האם נכון או לא כי חשוב לי מאוד לדעת: חברי אמר לי שלאחר כמה שנים של לימוד מגיעים לאיזושהיא רמה של בשלות שממנה צריך להחליט על לימוד אמנות לחימה אחרת משלימה לקרטה - האם נכון? הוא נתן לי דוגמא של שמות של כמה מסטרים גדולים בארץ שעברו מקרטה לאמנויות לחימה אחרות. האם הקרטה באיזשהוא שלב ימוצה ואז אצטרך לבחור משהו אחר או שאוכל להתמיד בו שנים רבות וכל אימון למצוא משהו חדש ? 3. אני רחוק מלהכיר את המושגים הללו אבל באיזשהוא רמה יש שימוש בצ'י? איזושהיא פילוסופיה לחיים? 4. האם הקרטה יעיל ברחוב (כמובן לא הסיבה שאלך ללמוד קרטה ואין לי בעיה ללמוד קרטה גם אם התשובה שלילית בהנחה שיש ערך מוסף אחר) חשוב לי לדעת לאור כל מיני דברים שקראתי כאן על כך שאמנות X "קורעת" את אמנות Y וכו'? אוכל להרגיש "בטוח" במציאות הכל כך אלימה כיום (לא ארחיב אבל בעל כורחי הרגשתי כמה חשוב להגן על עצמך). 5. לידע כללי - הדרגות הגבוהות של הקרטה (דאנים) הם על סמך מבחנים, ותק, ניסיון הדרכה ? עד לאיזה דאן ניתן להתקדם? 6. עוד דברים שכדאי לי לדעת על קרטה ואולי איני יודע ?

תשובות - לפי מיטב ידיעתי

שהיא לא כזו רבה, כי אני לא מתחום הקרטה: 1. גוג'ו ריו (סגנון קשה-רך) הוא סגנון קרטה שמאופיין יותר בתנועות עגולות מאשר שאר הסגנונות (שוטוקאן, קיוקושין, שיטו ריו). 2. זה תלוי בך. בעיקרון ככל שתתמיד באמנות לחימה כלשהי, תראה כמה יש לך עוד מה ללמוד בה עצמה. מעבר לכך, עולם אמנויות הלחימה גדול ורחב, ויש המון מה ללמוד - רק תבחר. לדעתי לאחר מס' שנים של לימוד אמנות לחימה מסויימת, אתה תראה לבד מה הכיוון שלך, ואם אתה מעוניין "להשלים חומר" בשיטות אחרות. אני מכיר אנשי קרטה שעוסקים רק בזה ונהנים מאוד מכך, וכן אנשי קרטה ששילבו בעבודתם אייקידו (שילוב די פופולרי אצל אנשי קרטה), ג'ו-ג'יטסו (יפני וברזילאי), טאי צ'י, קרב מגע, איגרוף תאילנדי, ג'ודו ועוד. שילובים כאלה קיימים גם אצל אנשים שעוסקים באמנויות לחימה אחרות, לאו דווקא קרטה. 3. יש. 4. כל אמנות לחימה שתלמד אמורה לתת לך יכולת הגנה עצמית, מי לאחר מס' חודשים ומי לאחר מס' שנים. בשורה התחתונה אתה תקבל יכולת לחימה והגנה עצמית אם רק תרצה בכך.

שכחתי להוסיף לגבי כלי נשק

בגוג'ו ריו יש שימוש בכלי נשק. אצל שאר הסגנונות, זה תלוי במורה.

Kenshinkan

New member
גם בריוקיו קנפו קובוג'וצו

קובוג'וצו=תרגול כלי נשק (לא תרגום מילולי). תשובה מפורטת בפורום השכן. בעז

מושMוש

New member
האם הגו'ג'ו ריו הוא סגנון הקראטה

הרך-קשה היחידי מבין סגנונות הקרטה וכיצד מתבטאת ה"רכות" בסגנון (במה היא שונה מסגנון קשה בלבד) ?

garey

New member
מושMוש סיגנון עבודתו של הני סקס

אשר קיבל דאן 9 בענף זה , ג'רי תודה

jason wassiman

New member
karate

karate styles is a very big word and hard to define because we are living in a world with no definitions and yet with define karate as a style and teach it on the way that we presume that it was handed out some two hundred years ago. karate came from southern kung fu styles to the island of Okinawa. and every city had it`s own style such as gojuryu and uechiryu that came from city of Naha or the shorynryu that came from Shurei ,shitoryu that mix them and tomariryu that doesn`t two exist anymore today. moust of karate styles came from those traditional styles such as shotokan that came from the shoryn and kyiokoshyn that works a lot on full contact fight and sequence of blows,wadoryu that combines yoshinryu ju jitsu. goju people say is much short on the movments very flowding round movment style. it`s a great style to start on my opinion any marital arts a lot of selfdefence focus you can find in. today styles are an "engineered" styles that mix and are put from servel and different katas from styles with sometimes elements from aikido or jujitsu. every style can give you selfdefence abilities it dependes about the way the teacher theaches and on and how much you practice. and gojuryu is not soft or hard every style can be hard,fast,firm,soft which summes up about who is doing the style. p.s there is a lot always a nice discussions in the traditional word of what are the characteristics of there style. the up coming question that goes from the modern marital arts side is why is the style is actualy the style? is it because of the name,the katas,the characteristics and matirial in it? if i`ll take groups and teach them the same style but the katas in a diffrent order ,one from the start to the end and other from the end to the start. some teachers for example in goju ryu teach pinan katas in order to their claim to give the students an understanding\sensation of hardness\stiffness. if people will teach it from the start or will put it in randomly it can change a lot. i have no idea if the students will do a very diffent style from what they teach because of the order changing of the katas but can surly be that they and people from outside would belive that they see a diffrent style.

יש עוד משהוא

כן כפי שמה אני יודע וגם אני שייך למועדון כאן באשדוד תחת הדרכה של סאנסאי גדי בן זימרה הוא מלמד קארטה "פול קונטק" B.S.K. פרוש בושידו ,סמבו קאראטה . זה עירבוב שלם של כול הסיגנות אומנות לחימה מי הג'ודו עד ג'וג'יטסו . אינני יודע אם יש משהוא דומה במרכז זה נתון לבירור אני חושב שידידי רן יכול לעזור לך בכוון הכתובות אני מאחל לך הרבה "קיף" קבל הטוב שבעולם סבא אריה

למעלה