שאלות קצת דחופות

babalush1

New member
שאלות קצת דחופות

שלום לכולם, רציתי לדעת האם שיטת ה- NLP מומלצת באימון אישי? היו שאמרו לי להתרחק מהשיטה הזאת כיוון שהיא מסוכנת ונוגעת בתת מודע. בנוסף, לגבי אימון אישי- האם מומלץ לעסוק בדמיון מודרך או שעדיף ללכת לאימון ללא דמיון מודרך? אשמח מאוד לתשובות מהירות בנושא... תודה רבה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
הרחבות לאימון

יקירה, אני לא עוסקת בNLP, ומשתמשת קצת בדימיון מודרך. אך אני מכירה רבים וטובים שעוסקים בשתי השיטות ומוצאים אותן מועילות מאוד. אני מניחה שכמו כל דבר, זה בעיקר תלוי במאמן שאיתו את עובדת. אם הוא איש מקצוע טוב אשר למד באופן מסודר ומשתמש בכלים שבידו באופן אחראי הרי שאין מניעה להשתמש בשיטות אילו. מי שאינו איש מקצוע יכול להזיק במקרה הרע ולא להועיל במקרה הטוב, עם שיטות אילו וגם בלעדיהן.

babalush1

New member
תודה רבה

האם ה- NLP לא מסוכן אם הוא נוגע בתת מודע? כשחיפשתי חומר בינטרנט על השיטה מצאתי באותו העמוד מש גם חומר על טיפול בהיפנוזה. האם יש לי ממה לחשוש????

תלתלית3

New member
אני אישית משלבת בין שני התחומים

אימון יותר ניתן לכמת ולמדוד. NLP יותר עובד לעומק דרך תת המודע. שניהם מומלצים, וככל שתרחיב את סל הכלים שלך מה טוב :) תתנסה, תחווה ואז תוכל להחליט. בהצלחה טליה

N.L.P. דימיון מודרך ואימון

אני משלבת בין הכלים האלו. לעיתים, אני עובדת יותר עם כלי אימון ולעיתים יותר עם N.L.P ודימיון מודרך. תלוי מה המטרה של המתאמן / מונחה. יש מטרות שיותר מתאים להשגתן כלי אחד ולאחרות - כלי אחר. הכלים הנוספים יכולים לעזור במצבים שונים. לדוגמה - היה לי בעבר מתאמן, שמסיבות שונות לא רציתי להשתמש איתו בכלי N.L.P., אך כאשר ראיתי שהמתאמן נתקע אינו מצליח לעקוף מחסום שהיה לו - השתמשתי בכלי של N.L.P. והיה מדהים פריצת הדרך שנוצרה והתחילה התקדמות משמעותית מאד. גם כלי הדימיון המודרך הינו כלי יעיל שעוזר לחזק את האימון. דוגמה אחת לשימוש - תארי לך שאת מחליטה על מטרה ובעזרת דימיון מודרך את רואה את עצמך לאחר השגת המטרה, את ההנאה כאשר את שם, איך את נראת, איך את נשמעת, איך הסביבה שלך מגיבה וכו' - זה מוסיף מאד למוטיבציה. כמובן, כמו שענבל ציינה - חשוב מאד שהמאמן יהיה איש מקצוע טוב בשני התחומים וידע מתי מתאים להשתמש בכל כלי. בהצלחה.

Edna Maimon

New member
NLP

אין לי מושג מי אמר לך להזהר מ-NLP. אך אני יכולה לנחש שהוא לא למד NLP. אני רק רוצה לספר לך שאני מנחה בשיטה זו, והשינויים שאנשים עוברים הם מהירים, ולאורך זמן. נכון שבשיטת NLP עובדים עם התת מודע. יחד עם זאת, גם את עובדת עם התת מודע שלך. רק שאת לא מודעת לזה. כולנו עובדים עם התת מודע שלנו. לדוגמה, אדם שנוהג הרבה זמן, הוא לא חושב במודע כיצד לנהוג. זה יוצא לו באופן אוטומטי. איך זה? זה התת מודע שנוהג. למעשה, כל דבר שאנו עושים באופן אוטומטי, זה בא מהתת מודע. מה שעושים ב-NLP, לומדים כיצד תת המודע עובד, ואז אנחנו יודעים לנתב אותו לטובתנו. משתמשים בו כדי לקדם את עצמנו ולחזק אותנו. בהנחיות NLP שאני עושה, אני מלמדת את המונחה להשתמש בתת המודע שלו בדרך אפקטיבית. ותאמיני לי שזה כיף אדיר. כשתעברי את זה, את תאמרי לעצמך: "איך לא חשבתי על זה קודם". בהצלחה :)

babalush1

New member
תודה רבה

על כל התשובות והעזרה.... מקווה לתהליך פורה ומשמעותי...

Edna Maimon

New member
תודה באדי

אשמח לענות על שאלות הקשורות ל NLP. זה תחום מדהים וקסום. שוב תודה:)

יודה ב

New member
שאלות על NLP

כל דבר שעשוי לסייע לך טוב באימון. וככל שלמאמן יש יותר כלים ויכולת ליישם אותם, כך יותר טוב. לגבי האזהרה שקיבלת על ה-NLP: כשמישהו אומר לי משפט כזה, אני שואל אותו: למה אתה מתכוון כשאתה אומר לי שזה נוגע בתת מודע? ואשאל גם אותך, כששמעת את השאלה, מה בדיוק הפחיד אותך באפשרות הזו? אני רק יכול לומר לך מניסיוני עם ה-NLP, שאי אפשר לגעת בתת המודע ולו מכיוון שאין מקום כזה. מה שכן אפשר לעבוד עם התת מודע (ששם מאוכסנת מערכת ההפעלה שלנו) כדי לשנות דברים שמביאים אותנו למקומות לא טובים.

למעלה