שאלות קטנות ונצל"שים

Hinamori

New member
גם בעברית זה סקיב.../images/Emo58.gifל8

[דמבו XDDD עכשיו דמיינתי אותו מעופף עם אוזני פיל T_T] אה, וצריך לציין גם שדוג' כל הזמן מנסה להתווכח איתה אבל היא מעלה טיעונים דיי הגיוניים [רק לא מבחינת האופי של דמבלדור] וזה דיי משתיק אותו.

שירה 94

New member
אוווף לא ענו לי אז אני שואלת שוב...

יש איזה משהו אלקטרוני או משהו כזה שאתם יושבים וקוראים איתו את הספר השביעי..כאילו משהו יותר נוח מימלון?

שירה 94

New member
חח זה בקטע שמאלפוי מלשין על הארי

שהוא היה בהוגסמיד. ואז סנייפ אומר לו שבדיוק כמו אבא שלו גם הוא לא הקשיב לכללים והיה חוצפן והערות גלשו ממנו...הארי פוטר והאסיר מאזקבאן..עמ' 291 עלבונו של סנייפ..חחח אבל אני מוכנה לשים ספוילר..

שירה 94

New member
חחח אפילו לא התחלתי לקרוא את השביעי..

אני גרועה באנגלית וגם עכשיו זה השבוע שחל בו 9 באב אז אסור לי לקנות עד יום רביעי.. לא ונורא

ToryMaster

New member
בבילון, בבילון

במקרה הכי גרוע, זה מה שאשתמש בו, מזל שהכיסא שלי נוח. ומזל שאני גם לא צריכה מילון. לעניינינו, יש הרבה מילוניות, מזכיר מחשב כף יד, רק שזה לא, לדעתי עדיין ניתן למצוא כאלו בחנויות כתיבה ושות'. חוצמזה, יש את הקוויקשנרי שהזכירו כאן כמה פעמים, זה כמו עט ממש עבה [מכירה את הארטליינים השמנים? דומה לזה] שאת מפעילה, מעבירה מעל המילה, ואם היא קימת במילון - קוויקשנרי יזהה אותה. זה קצת מציק עד שלומדים איך להזיז אותו ככה שהוא יקלוט, אבל למיטב זכרוני אפשר גם להקליד ידנית. השאלה כמה את מוכנה להוציא..., במקרה הכי גרוע, זה מה שאשתמש בו, מזל שהכיסא שלי נוח. ומזל שאני גם לא צריכה מילון. לעניינינו, יש הרבה מילוניות, מזכיר מחשב כף יד, רק שזה לא, לדעתי עדיין ניתן למצוא כאלו בחנויות כתיבה ושות'. חוצמזה, יש את הקוויקשנרי שהזכירו כאן כמה פעמים, זה כמו עט ממש עבה [מכירה את הארטליינים השמנים? דומה לזה] שאת מפעילה, מעבירה מעל המילה, ואם היא קימת במילון - קוויקשנרי יזהה אותה. זה קצת מציק עד שלומדים איך להזיז אותו ככה שהוא יקלוט, אבל למיטב זכרוני אפשר גם להקליד ידנית. השאלה כמה את מוכנה להוציא...

yrnkrn

New member
מישהו מחיפה רוצה את הספר בחצי מחיר?

מהדורה אמריקאית, נקראה פעם אחת, מצב מצוין, 100 ש"ח. הסיבה למכירה היא שהזמנתי בסטימצקי את המהדורה הבריטית למבוגרים (עם הקמע) שממנה יש לי את ששת הספרים הקודמים והביאו במקומה את המהדורה לילדים (עם הציור). זה אחרי שבדקתי איתם פעמיים שאכן הם מביאים את הגרסה הבריטית למבוגרים ואמרו לי חד משמעית שזה כך.

שירה 94

New member
לך תדרוש שיביאו לך את של המבוגרים..

ותדרוש שיחזירו לך חצי מהכסף ואם יצא ספר שמיני אתה תקבל אותו ראשון.. חחח אתה ממש יכול להרוויח מזה..

Snejanna

New member
כמה שאלות - פרק 1 ו-2 ../images/Emo58.gif

לגבי פרק 1 : לא הבנתי משהו בפרק ראשון, קראתי באנגלית ואח"כ את התרגום בעברית ועדיין לא הבנתי את זה. למה כשוולדמורט אמר לזנב-תולע שהוא אמר לו לדאוג שהאסיר שלהם יהיה בשקט, (וזה בכלל זנב-תולע השמיע קולות לא האסיר) זנע-תולע הלך מהחדר? הרי האסיר שזו בעצם אסירה..והיא נמצאת איתם באותו חדר רק שהיא באוויר... או שמדובר באסיר אחר?? לגבי פרק 2: לא הבנתי את הקטע שהארי מדממם. איך הוא נפצע? ומה הוא עשה עם הדימום? ומה הוא שלח להרמיוני?! אה.. ומה קשור אח של דמבלבור לעזים? אף פעם לא הבנתי את הקשר...

LemonLimeLilach

New member
לגבי פרק 2

הארי נחתך כשהוא התחיל לסדר את התיק והוא נחתך משבר מהמראה שסיריוס נתן לו. הוא הלך לשטוף את הפצע, ואז הוא הפיל כוס עם תה קר שהיתה ליד הדלת. לא זוכר מה הוא שלח להרמיוני, אבל כבר הופיע מזמן שאברפורת אח של דמבלדור ביצע כשפים מגונים עם עזים.

Ronis13

New member
קניתי את הספר! ../images/Emo9.gif

סטימצקי עדיין מוכרים ב-139, אני גר ברחובות ובכל רחובות לא היה את הספר, חוץ מסניף בקצה העיר של סטימצקי שהיו שם עותקים בודדים. קניתי את הגירסה האמריקאית (איך שהבנתי, הבריטית היא למזמינים מראש?).

Gummy Bears

New member
תתחדשי!

ואני קניתי את הבריטית בלי הזמנה מראש, זה לא מאוד קשור. קריאה מהנה.D:

Ronis13

New member
יותר נכון "תתחדש"

אבל כנראה שבסניף של סטימצקי שהייתי, הוא למזמינים מראש בלבד. אגב, הכתב והרווח בין השורות נוח לקריאה כמו באמריקאית? או מעצבן כמו בקודם (השישי בבריטית)?

שירה 94

New member
זה בטח יישמע ממש מפגר

אבל אני מחפשת מישהו שיסכים להשאיל לי את הספר או למכור לי אותו בפחות כסף..זה לא משתלם אבל אולי למישהו זה לא יהיה כ"כ אכפת...

מרישה

New member
גרסה בריטית vs אמריקאית

האם השפה בגרסה הבריטית הרבה יותר קשה?

Gummy Bears

New member
לא הרבה יותר.

פשוט יש ביטויים שונים, מילים שמאוייתות אחרת וכ'ו. ובכללי, זה ההבדל שבין אנגלית אמריקאית מדוברת לאנגלית בריטית. תחשבי במה את שולטת יותר טוב (ותחשבי גם איזו כריכה יותר מוצאת חן בעינייך, גם זה חשוב
) ולכי על זה!

מרישה

New member
תודה

קניתי את הבריטית.. אם כבר אז כבר... למרות שדי מבאס שאין ציורים...

למעלה