שאלות צביעת עץ

ו א ג ו ס

New member
שאלות צביעת עץ

שלום שלום...

1. האם אפשר לצבוע עץ בצבע קיר? או בצבע "אקריל" שמוכרים בחנויות ציור והובי (יש לי טיובה מלאה)?
2. הבנתי שיש חומר שמאפשר להוריד שאריות לכה וצבע מעץ ללא שיוף (עבודה מאוסה), מה עלי לבקש בטמבוריות?..
3. אם אני צובעת עץ שצבוע בצבע/לכה כהה בצבע פריימר לבן, האם בכל זאת אני חייבת לשייף/להסיר את השאריות הכהות או שהפריימר בעל יכולת כיסוי טובה מספיק?
4. איך אני סותמת חריצים אורכיים ברגל של שולחן?
5. מה הפתרון הקל ביותר לפלטה של שולחן - לא מעץ אלא בטח סיבית או משהו כזה (שולחן אוכל של הום סנטר שנוסר, ולכן אין קנט בצד אחד), שהיה בחוץ וחלקו העליון כבר כולו חריצים . האם עדיף להדביק מעל טפט (דמוי עץ למשל), או לנסות לצבוע או לקנות ריבוע כזה של פורמייקה או דומה מעל (איפה קונים)?
6. מה הדרך הטובה ביותר להחיות ספסל איקאה שהיה במרפסת (צבע ליבנה הם קוראים לזה), ודהה קצת? האם אפשר לצבוע ישר צבע שמן עץ עליו?

תודה מראש...

yuvaleitan

New member
החיפוי גמור

החלקה וטפט, או צביעה אטומה בכמה (וכמה) שכבות.

ו א ג ו ס

New member
2. הכסא המשופשף קצת

שממש רוצה להיות בצבע לבן, שמנת, פיסטוק ירקרק או תכלת בהיר.
בניגוד לפלטה, הוא יש לו רגלים שמבאס לשפשף
ו...חשבתי שאחרי שיקבל על עצמו גוון יפה ובהיר, להדביק עליו מפיות (דקומפאז' אומרים??..) כאלו עם ורדים אדמדמים...ומעל כמובן לכה

yuvaleitan

New member
שום בעיה

ליטוש ידני קל - חובה. שוב, לא להסיר, רק לחספס. פוליאור מגוון.
ניתן ליישם פריימר מתאים (הידרו לזור של יעקובי, למשל), ואחריו פוליאור על בסיס מים. קצת מייקר, אבל הרבה יותר נעים לעבוד.
לכה, אחרי הדקורציה, על אותו בסיס של הפוליאור (מים למים, טרפנטין לטרפנטין).
אני צבעתי כך עד היום 11 כסאות. 5 בתכלת בהיר, 2 בירקרק תפוחי, 2 לבן שמנת, 2 בורוד עתיק. מחכה לי עוד כסא הנקה, ועוד כסא שאשתי הביאה. הכל עם פוליאור ע"ב טרפנטין, אחרי שיוף קל ידני (בלי פריימר). לא יישמתי מפיות עם ורדים, אבל לחדר של הבת זה רעיון נחמד, תודה.

ו א ג ו ס

New member
יובל-אתה תותח!

בסוף בחנות לקחתי כמו שאמרת פוליאור, פנינה או משהו כזה, אבל לא היה על בסיס מים. רק מט- טרפנטין. ולא היה התכלת הבהיר שכתבת, או הירוק התפוחי או הורוד העתיק....רציתי לפחות אחד מהם באותו ירקרק תפוחי או פיסטוקי...
בכל מקרה, לא היה על בסיס מים, ואני תוהה אם זה פשוט זול יותר, קשה יותר לעבודה, מה?...ולמה אין בחנות את צבעים מגוונים יותר, האם בשביל ירוק פיסטוק הייתי צריכה לכתת רגלי לבית טמבור....?
בחנות דווקא אמרו שלא צריך פריימר לפוליאור טרפנטין, בדיוק כמו שכתבת.

ועל הדרך שאלת טפט לפלטת השולחן- איזה סוג? צריך עבה?

ואחרון חביב...כתבת שאפשר צבע קיר על עץ?.....באמת?..מה צריך להתקיים בשביל זה, אחרי פריימר? ישר על עץ אם הוא בהיר?...מה ההבדל בין צבע קיר ועץ?

yuvaleitan

New member
חן חן

פוליאור ניתן לגוון בחנויות שיש להן מכונת גיוון, שזה רובן. את פותחת מניפת גבנים, עושה עם האצבע "זה!" והמוכר מגוון את הבסיס המתאים. מתנצל, לא ציינתי, הייתי בטוח שזה ידוע. עוונתי פשעתי.
לא יותר קשה לעבוד עם פוליאור טרפנטין, צורת העבודה והיישום טיפםה שונות. להיפך, איתו ניתן ליישם שכבות עבות יותר (על משטח אופקי, שלא יהיו טפטופים). מצד שני, ניקוי הסביבה והכלים עם טרפנטין (ולא מיים וסבון).

טפט - רצוי עבה, כמובן. זה יותר השטח המקצועי של זוגתי. אבל זה שולחן של או לזרוק או טפט דק - הייתי הולך על דק.

קיר על על עץ חשוף (או שנצבע קודם על בסיס מים בלבד!) - לחלחי את העץ ותני לו להתייבש. לטשי קלות את הסיבים שהתרוממו. צבעי עם צבע אקרילי (סופרקיל 200 - נפלא, כל אקרילי אחר - גם הולך). אחרי ייבוש מלא לטשי בעדינות עם נייר עדין - 220 או 320, נקי מאבק, ומאוד רצוי לגמור עם לכה שקופה על בסיס מים. הגימור יהיה מט או מט משי, בהתאם ללכה.
ההבדל בין צבע אקרילי לעץ וצבע אקרילי לקיר (בהנחה ששניהם ע"ב מיים), הוא אופי הנשא והתחליב, ריכוז הפיגמנט, חומרי הייבוש והפילמור, קשיות הפולימר אחרי הייבוש. סינית? לא נורא.....
עץ בהיר או כהה - לא משנה. תקבלי כיסוי מלא אחרי שתיים או שלוש שכבות. גג 4.
על עץ חדש לא צריך פריימר. על עץ שלא ברור במה היה צבוע (וסביר שעל בסיס טרפנטין), כן כדאי פריימר שמתאים לצבעים ע"ב מיים, לפני האקריליק.
נקעתי את הקמיצה....

ו א ג ו ס

New member
3 ואחרון-ספסל איקאה

עץ ליבנה, שכבר בטח ירד רוב הלכה. פה ושם כתמים אפרפרים על העץ
רוצה הספסל הזה להיות:
1. אף הוא לבן או שמנת,

2. או לחילופין להשאר בגוון עץ טבעי

אז מה עושים איתו אם הוא יחליט להיות (1) או (2)?

yuvaleitan

New member
תשובות

1. כן
2. "מסיר צבע". עבודה עם כפפות, רצוי מאוד גם עם משקפיים, במקום מאוורר, להצמד להוראות. "אוסמו" של טמבור למשל
3. לא חייבת להסיר. ליטוש ידני קל, ניקוי, פריימר, צבע.
4. שפכטל עץ 2000 / שפכטל אמריקאי / קלסימו / פרופילה / wood-filler
5. מהתמונה לא ברור אם זנ פורניר או מלמין, בכל מקרה - ז"ל. ליטוש ליישור, מילוי כנ"ל של החריצים, צביעה / טפט / לוח חדש. אל תתעסקי עם פורמייקה או פורניר.
6. לא צבע ליבנה - העץ עצמו הוא ליבנה, הגימור לכה שקופה. שוב - קצת ליטוש, צביעה בצבע אטום על בסיס טרפנטין (פוליאור למשל). אם את רוצה להשאיר את הגימור שקוף, תאלצי לעבוד קצת וללטש לעומק, ואז ליישם לכה שקופה (ורנית). אם מיועד להשאר בחוץ, הייתי ממליץ אכן ללטש יסודי, ממש עד העץ (עם איקאה זה לא קשה, הגימור דק), ולהספיג במוצר שנקרא "מגן עץ". אחרי שמתייבש לחלוטין, ליישם לכה.
זה בקצרה. מקווה שעוזר
יובל

הערות נוספות

1. צבע אקריליק- זה צבע על בסיס מים וצבע על בסיס מים זו אחת האפשרויות לצביעה על עץ.
בעניין זה ובהתאם כמובן לתדירות השימוש, חבל לקנות טיובה בחנות הובי, עדיף קופסא בחנות צבע, יותר זול.
2. בעניין המסיר צבע ענו לך אז מוסיפה רק שתגני על עורך ועינייך ותעבדי בחלל מאוורר.
3. כל שכבה שאת שמה,חוץ מהשכבה העליונה, טוב יהיה אם תתני שיוף קל, זה רק יעזור לך להגיע לגימור אחיד יותר.
4. תלוי בחריצים, עומקם ואם הם משפיעים על יציבות הכיסא-תביאי תמונה.
5.לא סובלת פתרונות כאלו.
6.צבע ליבנה זו לא הגדרה לשום דבר.אם עדיין תוהה בעניין, ממליצה על ניסוח מחדש:)

ובלי קשר לשאלות-
בתמונה של הכיסא יש לך שם כתם שמן כתוצאה מהנחת כף יד על נקודה אחת בכיסא שוב ושוב, אם את שמה פריימר, מילא, אם לא, טפלי בו או שיהפוך לכתם צבע לא מזוהה.
היה עוד משהו, אבל שכחתי.

ו א ג ו ס

New member
אוף, לא הולך לי

אני כזאת קלולס

התחלתי עם הכסאות ופחית של פוליאור אטום על בסיס טרפנטין, ומברשת. שייפתי קלות עם נייר שיוף (גיליתי שיש עליו מספר אם זה עוזר -p150), והתחלתי ישירות עם הצבע. אוף. שלוש שכבות של צבע על כסא אחד ומרחוק הוא נראה לבן ("פנינה"), טיפה יותר מקרוב רואים פסים ורקע כהה. על כסא שני שהיה פחות משופשף מהשמש 2 שכבות והוא ממש לא נראה צבוע
יכול להיות שיש מברשת מיוחדת לצבע עץ? אני מורחת צבע ורק במקום שבו הנחתי הרבה צבע מהקופסא נראה ממש אטום, בשניה שאני מתחילה למרוח זה נראה זוועה. כאילו אני מורידה את הצבע ולא צובעת...
בתמונה רואים את משטח הכסא אחרי 2 שכבות- אחת אמש ואחת הבוקר. כמה שכבות אמורים ליישם על כסא אחד?
הרסתי לי את מעט היצירתיות שבי...

knappertsbusch

New member
עוד כמה שכבות והכול יהיה בסדר, אל דאגה

יש לוודא כמובן שהשכבה הקודמת יבשה לני שממשיכים לשכבה הבאה.

yulevi

New member
אפשרות נוספת

לצבוע שכבה בצבע יסוד לבן, ומעל 2 שכבות לפחות של הפוליאור

למעלה