שאלות צבא וכאלה

diamaNt8

New member
שאלה לגבי הממר"ם

שלום לכולם, אני חדש פה ויש לי בעיה שאני מקווה שתוכלו לעזור לי בה: אני בקרוב בן 17 ועוד מעט יהיה לי הצו ראשון לצבא עכשיו אני מאוד רוצה ללכת לממר"ם כי שמעתי שהיא יחידת מחשבים בכירה ואני מאוד מתעניין במחשבים אך הבעיה היא שיש לי פרופיל 97 ולפי מה שהבנתי זה לא אפשרי לגשת למיונים אם יש לך פרופיל של קרבי. רציתי לדעת אם זה נכון ואם יש לי באמת פרופיל 97 אין לי סיכוי להיות בממר"ם או אולי ביחידת מחשבים אחרת אם קיימת כזאת בצה"ל? תודה!

Miss Death

New member
אוף אולי תוכלו לעזור לי במש'ו

שאלתי בפורום של קולנוע ובתיכונסתים או שמיניסטים וגם במתגייסים ולא ידעו לענות לי. אני לומדת במגמת תקשורת ויש אצלנו כיתה יג' (מקווים שגם יד') בכל אופן הציעו לי להמשיך אבל אני לא יודעת כי המורים הסבירו וכל זה אבל הם אולי אמרו דברים בשביל שאני אמשיך ואני רוצה לקבל מידע יותר מוסמך למשל אם אני אצטרך לחתום קבע או מש'ו כזה או אם אני יעשה רק יג' מי יבטיח לי שבצבא יקבלו אותי ליחידת הסרטה וכל מיני שאלות כאלה שאין לי את מי לשאול אז אולי אתם יכולים לעזור לי או להפנות אותי למש'ו שיודע על זה?? בבקשהההההההה....

lions queen

New member
../images/Emo23.gifאוקיי והוא אמר שאתה

יכול לבקש להגיע על מכסת קרביים אם אתה לא בן יחיד..

Infin1ty

New member
איך אתה יודע מה הפרופיל שלך

אם עוד לא הלכת לצו ראשון? ממר"ם גם תלוי בקב"א.

diamaNt8

New member
בתגובה אליך

אני לא בן יחיד, יש לך מושג אולי את מי אני יכול לשאול כדי לברר כאילו יש מספר טלפון שבו אפשר לברר דברים כאלה?

diamaNt8

New member
המשך

אני לא הייתי שם כדי שיאמרו לי אבל אין לי שום בעיה רפואית ככה שאין מצב שהפרופיל שלי לא יהיה קרבי וככל הנראה גם 97, ואני מניח שתיהיה לי קבא גבווה בוא נגיד ככה מספיק גבוהה לדרישות של הממרם הבעיה היא שלפי מה שהבנתי הם מלכתחילה לא יזמנו אותי לבחינות להתקבל בגלל שאני בפורפיל לקרבי ואני מאוד רוצה להיות שמה אז האם יש עדיין דרך כן להתקבל לשם עם פרופיל גבוה?

Infin1ty

New member
אם אתה בטוח שאתה תקבל קב"א

גבוה ובטוח שתעבור את המיונים לממר"ם אז תתחיל לחשוב על כל מיני תירוצים (שתוכל לתת להם מענה כמובן) למה אתה לא יכול להיות קרבי... תתחיל להמציא כאבי ברכיים (תלך כבר מעכשיו לרופאת משפחה ותתלונן על כאבי ברכיים) ותנסה למצוא עוד דברים אחרים ככה שלא תוכל להיות קרבי (בעיות בבית, ההורים עם חרדות וכו'...). אבל רק אם אתה בטוח שתעבור את המיונים, אחרת אתה סתם תדפק אולי בתפקיד מעפן שלא ימצא חן בעינייך.

lions queen

New member
../images/Emo23.gif אני יכולה לתת לך

כתובת ד.צ לשלוח להם מכתב אם זה יעזור...

onix 88

New member
תראה

בעקרון ממר"ם באמת מיועד לכאלה בעלי פרופיל עורפי, או בנים יחידים/ למשפחות שכולות. במידה ואתה לא עונה לאחד הקריטריונים יהיה לך מאוד קשה להגיע כחריג, אבל זה כן אפשרי, אין לי מושג מה התהליך וכיצד אתה מבקש זאת (אני מניח שע"י שליחת פקס ללשכ"ג שכולל המון המלצות ממורים שלך למחשבים וכו'), אבל מה שאני יודע הוא שהמבחנים שלך יהיו הרבה הרבה יותר קשים משל כאלה שעונים על הקריטריונים. מה שאתה כן יכול לעשות על מנת להגיע לממר"ם עם פרופיל קרבי זה להמשיך ללמוד את כיתות י"ג י"ד בתחום המחשבים, ואז אני חושב שתוכל להגיע לממר"ם. בהצלחה!

GuestOfHonor

New member
ממר"ם ואתה

אהלן, אם אתה רוצה להגיע לתפקיד שמתכנתים בו בצבא, יש לך עוד אופציות שלא קשורות להוריד פרופיל. מעבר ללעשות י"ג שכבר הזכירו פה, אפשר ללכת לעתודה אקדמית (לעשות תואר ואז לשרת בערך אותו זמן כמו בוגר קורס תכנות). אפשרות נוספת, וקצת יותר מסובכת להשיג, היא להתקבל לאחד מהמסלולים במודיעין שמתעסקים בהם בתכנות (רובם מקובצים תחת 'גאמא') אבל לזה צריך הרבה ידע מוקדם. לגבי 'מכסת קרביים' בקורס תכנות בבסמ"ח (מה שאתה מכנה 'ממר"ם') - לא להסתמך על זה, יש בודדים כל שנה שמגיעים להקצאות האלה, ואני מתאר לעצמי שרובם בפרוטקציה עצבנית. אם יש לך עוד שאלות לגבי הקורס או השירות - אתה מוזמן לשלוח לי מסר.

diamaNt8

New member
תגובות לכל העוזרים:

אז ככה, דבר ראשון lions queen אני אשמח מאוד אם תיתן לי כתובת או מספר טלפון או משהו כזה שאני אוכל לברר את זה גם עם אנשים מוסמכים אחרים אך בוא אני אתן לכם קצת רקע עליי שאולי זה יעזור לכם: אני מרחיב 10 יחידות במדעי המחשב בבית ספר ואני 5 יחידות מתמטיקה ואנגלית ואני יושב על ציונים גבוהים אני התחלתי השנה גם לילמוד באוניברסיטה הפתוחה גם את המקצוע מדעי המחשב ובגלל זה אני חושב שמבחינת הרמה להתקבל לממר"ם אני חושב שאני מסוגל להגיע לשם. עכשיו בסך הכל לא הייתי מתנגד לשרת ביחדיה אחרת בצה"ל שהיא גם פחות או יותר אותו כיוון כמו הממר"ם יעני תיכנות או משהו כזה אני פשוט ממש לא מבין בזה וששאלתי איזה יחידת מחשבים יש בצה"ל מייד כולם ענו לי "ממר"ם" ככה שבגלל זה אני רוצה ללכת לזה. עכשיו מה שכן, שאני לא אתנגד לילמוד עוד שנה את י"ג לדוגמא אם זה מה שייתן לי ללכת לממר"ם או אפילו ליחידה אחרת שמישהו פה ציין על איזה עתודה אקדמית שאני לא יודע בדיוק מה זה אומר כי בסך הכל אני לא רוצה להיות קרבי אבל אני לא מתכוון להוריד פרופיל ואם באמת יהיה לי פרופיל 97 אני אשאר עליו. אז אם יש לכם עצות לכל הקשור לגביי אני אשמח, תודה!

Infin1ty

New member
אם אתה באמת רוצה משהו משתלם

ובאמת אוהב את זה ויש לך אכן ציונים מעולים, תעשה אחרי התיכון פסיכומטרי או אפילו עכשיו אם יש לך זמן כמובן, תבקש להתקבל לעתודה. אם לפי הציונים שאתה אומר שיש לך וחושב שתיהיה לך קב"א גבוהה אז יקבלו אותך בכיף (כמובן תלוי בציון הפסיכומטרי), תוכל ללמוד מדעי המחשב באוניברסיטה ולהוציא תואר ראשון על חשבון הצבא, אחר"כ אתה תורם לצבא (אתה חותם קבע ל 3-6 שנים) וממשיך את התפקיד בצבא, שאתה יוצא מהצבא זה ישתלם לך כי "יחטפו" אותך מהר לתפקידי הייטק וכו'...

GuestOfHonor

New member
לא רוצה קרבי

שים לב שאם השיקול העקרי שלך ללכת לדברים שקשורים במחשבים זה כי אתה לא רוצה קרבי, אז הוא שיקול די מוטעה - וזה מכיוון שבכל המסלולים שציינו פה, אתה צריך לחתום קבע (וזה יוצא שאתה כשש שנים במדים). מנסיון בעבודה עם חברה שזאת היתה הסיבה שלהם, הם ממורמרים ועושים יותר נזק מתועלת. לגבי קצת פירוט על האופציות שהעלו פה, כתבתי על זה משהו בזמנו בפורום אחר, אתה מוזמן לקרוא פה (זה הפסקאות האחרונות).

diamaNt8

New member
תגובה לכם

דבר ראשון GuestOfHonor אני רוצה ללכת ליחידת מחשבים בגלל שאני מאוד מתעניין במחשבים ולא בגלל שאני לא רוצה להיות קרבי. עכשיו הבנתי ממך במאמר הזה שכתבת שבעצם הדבר היחיד שאדם עם פרופיל צבאי יכול לעשות במידה והוא רוצה ללכת לתחום המחשבים זה לילמוד במכללה י"ג ואני שואל אותך עכשיו האם זה באמת שווה ומשתלם ומתי אני אשתחרר מצה"ל? וגם infinity אתה אמרת לי שאם אני אקבל פסיכומטרי גבוה אז אני אוכל ללכת לאיזה עתודה למה התכוונת בדיוק?

GuestOfHonor

New member
לא רק י"ג

גם עתודה אקדמית וגאמא זה לכל פרופיל. עתודה אקדמית זה בעצם לעשות תואר ראשון לפני הצבא, וכדי להתקבל לזה צריך בין השאר לעמוד בתנאים של האוניברסיטה (בגרויות ופסיכומטרי). י"ג משתלם פחות או יותר כמו קורס תכנות (מה שאתה מכנה 'ממר"ם' בטעות). אחרי שמסיימים ללמוד י"ג עושים קורס תכנות מקוצר באותה יחידה שבה הממר"מניקים הרגילים עושים את הקורס שלהם, ובסופו של דבר מקבלים אותה סיכה ואותו מעמד כמו בוגרי הקורס הרגיל (פלוס התואר טכנאי שזה עוד כסף לקבע). אתה משתחרר מצה"ל חמש וחצי שנים אחרי שאתה מתגייס, שזה אומר קצת אחרי מי שמתחיל קורס תכנות בקיץ ומשמעותית לפני מי שמתחיל קורס תכנות בחורף (מהשנתון שלך)

למעלה