שאלות עתידניות

פרפרית34

New member
שאלות עתידניות

בתי בת השנתיים אובחנה בספקטרום האוטיזי , שנה הבאה היא תהייה בגן אלוט, ולאחר מכן נאמר לנו שהיא תהייה בגן תקשורת. שאלתי היא האם ילדים בעלי אבחון כזה כל החיים יצטרכו להיות במסגרת מיוחדת, לא יוכלו להשתלב בבית ספר רגיל או גן רגיל ואחר כך להתגייס לצהל או להנשא וכו אני יודעת שקשה להשיב על שאלה כזו כי הדרך עוד רחוקה אבי אני נורא מודאגת

schlomitsmile

Member
מנהל
א"סים בוגרים יכולים לחיות חיים טובים
החיים האלה אולי יכללו לימודים בבי"ס רגיל ואולי לא, אולי שרות בצה"ל ואולי לא, אולי נישואין ואולי לא, אולי הורות ואולי לא. בתך עדיין אפרוחית קטנטונת, הכל פתוח, אין שום דרך לדעת מה יהיה מסלול חייה. מה שאפשר לדעת, הוא שהיותה על הספקטרום לא מחייב שחייה יהיו חיי צער.

nirity1

New member
אי אפשר לדעת

יש ילדים שעושים קפיצה ברמת התפקוד ואז הם יכולים להיות משולבים - לא תוכלי לדעת עד שתיהי שם.

שתי השאלות הקבועות-מה יהיה מחר ומה עם חתונה.

אצל הילדים החריגים זה כל הזמן מתח מהיום למחרת ומהעתיד הלא נודע במעורבב. אבל...גם ילדים רגילים אנחנו לא יודעים מה יהיה. מה שאני רואה זה שמשנה לשנה יש יותר מסגרות המעניקות מענים למבוגרים- קליטה במסגרת התנדבותית בצבא, דיור מוגן וסדנאות תעסוקתיות וכן הלאה. כך שאם היא בת שנתיים - בעזרת ה' אני מאחלת לכם שיהיה בסדר והיא תתפתח ותגיע רחוק, אבל גם במהלך הזמן יש להניח שמגוון הפתרונות יגדל.

TikvaBonneh

New member
עוד מוקדם לדעת

אבל כן, יש סיכוי טוב לכל הדברים שציינת. טוב שאיבחנתם אותה מוקדם היא יכולה להתקדם מאוד במסגרות המתאימות. תאמיני בה.

ואני אומרת כשאני מהווה דוגמא לבנותי

כי אני אספרגר שבוודאי שאפשר לנהל בית ומשפחה ללא תיווך. הכל תלוי בהשקעה מגיל צעיר וכמה עובדים ומלמדים כישורי חיים.

arana1

New member
גן "רגיל",ביצפר "רגיל",צה"ל זה לא הדרך היחידה

למעשה המסלולים האלה הם הדרך הבטוחה לאבדון וממש אין קשר ביניהם לסיכוי לחיות חיים מלאי אהבה ויצירה(אם יש קשר אז הוא בעיקר הפוך) לא כל אדם חייב לעבור את אותו המסלול בדיוק לדעתי ומנסיוני המעטה באינדוקטרינציה של "כישורי חיים" ו"כישורים חברתיים" משפרת מאוד את הסיכוי לזוגיות יפה ולחיי יצירה מועילים ומענגים

TikvaBonneh

New member
נכון מאוד

מה השמחה הגדולה ללמוד בכיתה עם 40 תלמידים? ובקשר לצה"ל אמר כבר ליבוביץ: "יש אנשים שחושבים שטוב למות בעד ארצנו, ויש אנשים שחושבים שטוב לאכול עוגה עם קצפת".

inventor

New member
נכון שבני לא בכיתה רגילה אלא בחטיבה בכיתת תקש

כיתת תקשורת אבל לאוניברסיטה אני כמעט בטוחה שיילך כמו כולם וממש אין קשר לחיים משפחתיים ומלאי יצירה העניין הוא באמת של ההשקעה בילד , בתכלס זה מאד תלוי איפה בספקטרום הילד נמצא וגם את זה אפשר לדעת רק בגילאיים גדולים (חטיבה -תיכון) ממה שאני ראיתי ילדים שנראים לא גבוהים בהתחלה מסוגלים להתקדם המון

arana1

New member
יש קשר

הכל קשור,ביחוד אצל אוטיסטים,ויש קשר ברור ומובהק בין המסגרות החיצוניות שבהן אדם נדרש לתפקד לבין יכולתו לקיים חיים משמעותיים גם בביתו וגם במקומות אחרים כל מסגרת שבה אנחנו שוהים מבטאת ואף מכתיבה ערכים וציפיות וצורות התנהגות שבתורן משפיעות ומעצבות גם את ההתנהגות שלנו במקומות אחרים השקעה בילד זה סתם מילה העניין הוא כיוון ההשקעה ומהותה והאם הוא באמת מתאים לאופיו ויכולתו ולצרכיו האמיתיים של הילד הוא שהוא סתם מוקדש בשביל להתאים את הילד לאיזה שהוא "כולם" ערטילאי

tamarus1

New member
אי אפשר לדעת.

המון תלוי ביכולות שלה ובאיך יעבדו איתה, וגם הרבה במזל. לפעמים מספיק להתקל באדם שקצת רגיש ומבין יותר והכל משתנה. יש לזכור גם כי כל נושא העזרה לאוטיסטים נמצא בהתפתחות וקשה לדעת מה יהיה בעוד 10 שנים. אני מכירה קצת מסגרות של "תפקוד גבוה" ויש שם מכל הסוגים, כאלה שחיים בהוסטלים פתוחים מהם יוצאים לעבודה כל יום, כאלה שגרים עם ההורים, כאלה שגרים באופן עצמאי... יש כאלה שלומדים ויש כאלה שלא. מה שחושב הוא לא לעשות משהו כי "כל האחרים אומרים שכך צריך" אלה להסתכל על הילדה עצמה ועל מה שהיא ולבחון איך אפשר לעזור לה לפתח את עצמה.

למעלה