שאלות על Scott Walker

B a z a

New member
שאלות על Scott Walker

שלום לחברי הפורום, פניי לשלום.
קראתי ראיון עם מייקל אקרפלדת מאופת', והוא אמר שהאלבום שעל הפקתו הם עובדים כרגע, מושפע באופן די גדול מהאלבום האחרון של סקוט ווקר, The Drift. אני לא מכיר את המוזיקאי הזה ואת האלבומים שלו. ממה שקראתי בויקיפדיה וב- rate your music, הבנתי שמדובר באומן שפועל כבר 40 שנה. ממה שאני מבין, בשנות ה-60 הוא עשה פופ-רוק, אבל האלבום האחרון שלו הוא אפל ואוונגארדי. מכיוון שיקח לי קצת זמן עד שאני אצליח להקשיב לאלבומים שלו |(אם בכלל), רציתי לשאול - מה דעתכם על האומן, מה דעתכם על האלבומים המוקדמים ועל האלבום האחרון שלו, ואיך הוא מצליח להישאר רלוונטי (לפני מה שאני מבין) כ"כ הרבה זמן אחרי תחילת הקריירה שלו. תודה.

הסיפור שלו מעניין מאוד

סקוט ווקר (נולד בשם סקוט אנגל), היה חלק משלישייה ווקלית בשם "האחים ווקר" בשנות השישים. הם היו אמריקאים, אבל הצליחו בבריטניה, עם שרשרת להיטים רומנטיים באמצע העשור. השלושה היו אליליי הבנות, אבל זה היה תיק קצת גדול מדי על סקוט, והוא ברח מזה כמו מאש. בסוף שנות השישים הוא הוציא שרשרת אלבומים מלנכוליים וכבדים עם השפעה כבדה של ז'אק ברל. אלבומים נוספים, משנות השבעים, היו יותר 'מסחריים' ונפלו ברמתם מאלו (על פי הדיווחים; לא שמעתי אותם בעצמי). מאז, ווקר/אנגל הסתגר בביתו, נתן ראיונות מעטים, והוציא רק 3 אלבומים: Climate of Hunter (בשנת 1984), Tilt (1996) ו-The Drift משנה שעברה. אלו אלבומים אוונגרדיים, שהקשר שלהם לרוק - או למוסיקה בכלל - הוא לעיתים קלוש. . Climate - אותו יש לי בוויניל, בעוונותיי - הוא אלבום מצויין, שמיע, אבל עדיין קשה לעיכול. את Tilt שמעתי, ואת the drift עדיין לא, אך על פי הדיווחים הוא באותו כיוון. ווקר חי ופועל באנגליה. בארה"ב הוא אינו מוכר לציבור הרחב. הדעות לגביו חלוקות: יש לו מעריצים רבים - ומתישהו בשנים האחרונות הוא אף היה אוצר בפסטיבל Meltdown, אות להערכה הרבה כלפיו - אך יש גם לא מעטים שחושבים שהוא פלצן חידתי שמקשה על המאזינים בכוונה.

B a z a

New member
תודה רבה לשניכם

אחרי שקראתי והחכמתי, אני חייב להגיד שהאלבומים האחרונים שלו מסקרנים אותי הרבה יותר מ-4 האלבומים המוקדמים שלו, שהגדרתם כ"סינטרה על אסיד".

Aeroguy

New member
אני בכנות לא מצליח לחשוב...

...על משהו שיעניין אותי יותר מ"סינטרה על אסיד"....

melancholy man

New member
הבעיה עם סקוט ווקר

היא שהוא הרבה מעניין מכל דבר אחר, אלי היום זה כבר לא ממש מדבר, אני עדיין מאוד אוהב את הביצועים שלו לג'ק ברל, מעבר לזה, ממש אין לי סבלנות לתחכום יתר ולחידתיות המעושה שלו, מה שכנראה אומר ש baza יואהב הרבה יותר ממני..

למעלה