שאלות על IVF

שאלות על IVF

הי בנות, כנראה שבחודש הבא עולים כיתה והולכים לIVF ראשון שהלוואי שיהיה גם האחרון. יש לי מספר שאלות: 1. המלצה לגבי בית חולים (האפשרויות העומדות בפנינו הן אסף הרופא, תה"ש וקפלן. 2. היכן מתבצעת הפקת הזרע בבית החולים (האם יש חדר מיוחד בשביל זה?) 3. ראיתי למטה הסבר על התהליך של השאיבה - האם יש מקום להרחיב? 4. כמה זמן (אם בכלל) יש להעדר מהעבודה לאחר השאיבה / החזרה? (כלומר, האם יש חובה לשכב בבית או שאם מרגישים טוב אפשר ללכת לעבודה?) מודה מראש על תשובותיכן.

Big Mama 1

New member
היי סיגל

גם כדי שלא "יברח" לך..... 1. אין לי מושג.... מטופלת בליס. 2. בדר"כ אצלנו "מביאים מהבית". כשהרופא מחליט על יום השאיבה אנחנו מקבלים כוסית קטנה בתוך שקית נייר, וכל מי שיוצא עם השקית ביד כולם בחוץ יודעים ש"זהו, אלה הולכים לשאיבה....." אבל אפשר להחביא בתיק נגד עין הרע.... טפו טפו טפו. 3. לא יודעת איפה ראית, אבל אם את רוצה ויש לך עוד שאלות, תשלחי מסר אישי, אני לרשותך. 4. אחרי שאיבה ההמלצה היא 3 ימי מנוחה שאפשר לקבל עליהם אישור כמובן. אחרי החזרה, אצלנו שולחים לשלום, אבל רצוי כמובן לא ל"השתולל" בנקיונות וכאלה. מקווה שעזרתי, ומחזיקה לכם אצבעות.

ססוני

New member
הי סיגל

אני לא יכולה להמליץ לך על בתי החולים הנ"ל, אנחנו דווקא באסותא. לגבי הפקת הזרע: עקרונית נתן להביא את הזרע מהבית במידה ואתם מגיעים לבית החולים תוך שעה לכל היותר. ישנם חדרים בבתי החולים, אך מנסיון, לא פעם הסיטואציה במקום לא ממש מקלה על בן הזוג... לגבי תהליך השאיבה, באמת שלא נורא בכלל. הביגוד משעשע, נעלי הפלסטיק הזויות והתהליך די מהיר. לגבי שאלתך האחרונה, אני חושבת שליתר בטחון קחי לך יום חופש ביום השאיבה. בסופו של יום מדובר במעמד מרגש ומעייף, ורק יעזור לך לשוב מהר למיטה שלך שם תוכלי להתאושש כמו שצריך. אשמח לענות לך על עוד שאלות. אני מאחלת לך המון הצלחה!

../images/Emo22.gif תודה על התשובות ויש לי עוד

שאלות.... אחדד את שאלתי - האם מנסיון שלכן, יש סיכוי שלמחרת השאיבה אוכל ללכת לעבודה או שזה משהו הזוי שבלתי מתקבל על הדעת??? ועוד משהו... מתוך עלעול בפורומי פוריות, לא אחת קראתי כי אין ממש פרטיות בבתי החולים, ולא אחת נאלצה להסתובב בחלוקים המשעשעים ונעלי הפלסטיק מול אנשים. האם זה כך?????? האמת היא שזה מטריד אותי יותר מהתהליך... אני נורמאלית?

Big Mama 1

New member
מנסיוני,

אין חוקים! אפילו אצלי בשאיבה הראשונה והשנייה היה קל ולמחרת תפקדתי רגיל לגמרי, ובשלישית היה לי קשה אפילו אחרי 5 ימים. וכן, את נורמאלית בהחלט, אבל לא נשארים שם מספיק זמן כדי להרגיש לא נוח. בליס יש חדרים של 2 מיטות, וכל אחת משתדלת לשמור על הפרטיות שלה ושל האחרות, המבטים הן בדרך כלל של עידוד ותמיכה ולא של סקרנות, הרי כולנו באותה תחפושת. לא מסתובבים שם יותר מידי אנשים, לרוב זה רק הבעלים, והם מספיק נבוכים ומבולבלים גם ככה, ממש לא מעניין אותם איך את נראית. סה"כ עניין של שלוש שעות פלוס מינוס והביתה!

נועם@בת

New member
תאורטית יש סיכוי

אם כי בשאיבה ראשונה אל תבני על שום דבר. יתכן שיהיו כאבים, ויתכן שתרגישי לא טוב בגלל ההרדמה. בכלל, השאיבה והמתח לקראת תוצאות ההפריה גורמים ללחץ ולעייפות שממש פשע ללכת לעבודה בימים האלה
. ישנם מקומות שבהם אין פרטיות, אבל להערכתי את כל כך שקועה בעצמך לפני השאיבה שאת ממש לא רואה את הדברים האלה. זה טבעי שהפרטים "המצחיקים" האלה מטרידים אותך. זאת הדרך הכי בטוחה להתחמק ולא להכניס לעצמך חרדות מיותרות. בהצלחה נועם ~שצריכה עוד
על IVF ראשון בשביל הסטטיסטיקה~

למעלה