שאלות על IS ועל VR

שאלות על IS ועל VR

האם ה IS של קנון וה VR של ניקון מבוססים על אותה טכנולוגיה ? האם ההפעלה של מנגנון ה IS מרוקנת מהר יותר את הסוללה ?

amirmk

New member
טכנולוגיה דומה

ואף אחד מהם לא המציא אותה. שמוש בג'ירוים יחד עם מדידת מרחק מנקודות שונות. (זה ההסבר הבסיסי, הוא לא מדויק לחלוטין, ככה אנחנו עבדנו.) כן, שמוש במנגנונים הללו מרוקן מהר יותר את הסוללה, אך לא בצורה מאוד משמעותית, במיוחד אם משתמשים בזה כך שהיצוב הוא רק ברגע הצילום, ולא קצת לפני.

old

New member
שאלה נוספת בתחום

העדשות שהכי בעיתיות ביציבות ידיים הם לדעתי עדשות מאקרו 1:1 עם אורך מוקד גדול. למה אף אחד לא מוציא עדשה כזאת עם IS/VR או איך שהם רוצים לקרוא לזה(סיגמא המציאה שם חדש) או שאני טועה ויש כבר עדשה כזאת.

ted

New member
לניקון אין, אבל אין בעיה -

שני פתרונות פשוטים: 1. חצובה. די חיונית לצילומי מאקרו ארוכי מוקד 2. עדשת VR אחרת עם טבעות הארכה. עובד מצוין.

old

New member
אבל עם טבעת אין אפקט 1:1

וזה חשוב במאקרו. שונא ללכת עם חצובה

ted

New member
מי אמר? בעדשה כמו ה 24-120 VR

של ניקון, אפשר להגיע עם הטבעות אפילו ליותר מאשר 1:1

old

New member
טוב לדעת

עוד ניג'וס על טבעות(עוד שבוע מגיע המשלוח) איזה אתה נוהג להלביש והאם כמה ביחד

ted

New member
תלוי באורך המוקד של העדשה.

במצב 24 מ"מ - מספיקה הדקה ביותר (12 מ"מ). במצב 120 מ"מ, הבינונית. אם תלביש את הבינונית במצב 24 מ"מ תקבל הגדלה כזו שכמעט תיגע באובייקט. הארוכה מתאימה לעדשות 135-200. אם אתה רוצה לעשות מאקרו עם ה 300 מ"מ, חבר שתי טבעות וכ"ו.

old

New member
רשמתי לפניי

אוליי אנג'ס עוד כשיגיעו הטבעות

amirmk

New member
שאלה טובה

אני חושב שהסיבה היא שלפי המונחים שלהם, בעדשות מקרו משתמשים עם חצובה בלבד. או, שזה לא אפקטיבי במצבים כאלו, שכל תנועה קטנטנה משפיעה על התמונה. עדשות המקרו של שני היצרנים בשוק כבר הרבה זמן, אולי אף אחד עדיין לא הספיק לעדכנן?

הבעיה במאקרו היא לא תזוזה לצדדים

אלא תזוזה קדימה-אחורה, מה שמשנה את נקודת הפוקוס שלך. בלי ליצב את הציר הזה, התמונה תתחרבש למדי, כמה שלא תייצב.

xnir

New member
IS/VR

מאמין שמבוסס על טכנולוגיות ג'ירו דומות שפותחו במקור עד כמה שידוע לי ע"י או עבור חיל האוויר האמריקאי לציוד הצילום של מטוסי הריגול בתחילת המלחמה הקרה ומניסיון אישי עם 10D ו 28-135 IS – כן, זה זולל סוללה - לא בצורה מחרידה אבל צריך לשים לב יצא לי לעבוד איתו דולק בטעות יום שלם להצלחתי לעבור את ה 400 צילומים ללא בעיה על אותה סוללה אצלי הוא לרוב כבוי, מפעיל אותו לפי הצורך וגם שוכח לפעמים :)

למעלה