שאלות על תיפורים

adina81

New member
שאלות על תיפורים

הנחתי את שלושת שכבות השמיכה זו על זו ואני מתכננת לעשות עכשיו את התיפורים. מכיון שאני מתכננת לעשות את התיפורים במכונה נראה לי שמספיק לחבר את השכבות בסיכות תפירה (כך עשיתי). האם זה נכון או שצריך לעשות תפרים גדולים שיחזיקו את השכבות? אחרי שחיברתי את השכבות בסיכות השמיכה נראית קצת גלית. האם זה הגיוני או שעשיתי משהו לא בסדר? אם חייבים לעשות את התפרים הגדולים לפני התיפורים, צריך בשביל זה חוט מיוחד? אני לא רוצה שישארו סימנים של חורים על השמיכה. האם צריך חוט מיוחד בשביל התיפורים או שאפשר להשתמש בחוט הרגיל של התפירה? במקרה שלא אוהבים איך שהתיפורים יוצאים, האם ניתן לפרום אותם או שזה משאיר חורים בשמיכה? תודה על הסיוע.

ayala26

New member
גם סיכות עושות חורים, מה ההבדל?

האם את מתכוונת לתיפורים עגולים ברקמה חופשית? או לקוים ישרים? האם יש לך את הרגליות המתאימות? לא הייתי מוותרת על הכלבה. בחוט או בסיכות בטחון. זו אולי מלאכה לא הכי מהנה אבל חשובה מאוד לתוצאות. צריך לישר את השכבות כך שלא יווצרו גלים. זו הרי מהטרה של הכלבה, ששלושת השכבות יהיו צמודות זו לזו וללא גלים. תיפורים במכונה לא בדיוק ניתן לפרום...הם יותר מדי חזקים. אני מציעה לך להתאמן קודם לפני שאת מתחילה לתפר לראשונה שמיכה... מצרפת את הדוגמה האחרונה שלי. דורש אימון.

ayala26

New member
תודה

וזו חתיכה קטנה מאוד (חצי של רבע שמן) שלקחה לי יומיים עם הפסקות... אבל אני מתאמנת הרבה ולא רק קוים עגולים אלא גם דוגמאות (עשיתי עכשיו משהו עם תיפורים בצורת עננים) ובאמת מרגישה שיפור. אני מתפרת עם חוט רקמה. הוא עבה יותר וזה נותן מראה יפה.

down under1

New member
מאוד יפה!

ואני זוכרת את העבודה הראשונה שלך בתיפורים כאלה - עם הדגים... מה שאימן עושה! תגידי, זה הבד עם החלודה?

adina81

New member
תודה לכולם על התשובות

אני מתכוונת לעשות תיפורים בקוים ישרים. האם ניתן להכליב עם סיכות רגילות או חייבים סיכות בטחון? אם חייבים סיכות ביטחון, אשמח לדעת למה? ניסיתי כמה פעמים להכליב את השכבות עם סיכות וכל הזמן זה יצא גלי. לא היו קפלים או משהו כזה אבל המשטח לא היה שטוח כמו לפני ששמתי את הסיכות. אני פשוט חושבת שאולי ככה זה צריך להיות, כי המילוי נותן נפח וההכלבה יוצרת "הרים ועמקים".

ayala26

New member
בגלל זה סיכות בטחון

יש להן "בטן" ויש גם סיכות מיוחדות לטלאים עם בטן גדולה יותר כך הן תופסות את המילוי ולא יוצרות גלים למרות שמה שאת מתארת זה לא בדיוק גלים. לא נראה לי שיש עם זה בעיה כל עוד שלושת השכבות צמודות אחת לשניה. אני מכליבה עם חוט או סיכות בטחון רגילות.

chayahd99

New member
../images/Emo127.gif דייקנות ../images/Emo127.gif סבלנות

ובאיזה חוט את משתמשת
זה נראה עבה יותר מחוט תפירה.

יש כמה שלבים שממש לא כדאי לדלג עליהם

כמו שאיילה כתבה חשוב מאד להכליב את שלושת השכבות לפני התיפורים אם העבודה קטנה אפשר להסתפק בסיכות אם את מיומנת בתפירה אם העבודה גדולה מ-70 ס"מ ומעלה פחות או יותר כדי שלא יהיו לך גלים הכי טוב זה להניח את הבד התחתון על הריצפה לשים מסקנטייפ בפינות ובכמה נקודות לאורך השוליים על זה להניח את המילוי וגם אותו למתוח מעט ולחזק במסקנטייפ עכשיו להניח את הטופ ו"לגהץ" בידיים ולהכליב או לשים סיכות ביטחון (הרבה ובמירווחים לא גדולים). אם מדלגים על השלבים האלה העבודה לא תהייה מדוייקת וגם בטופ וגם בבד האחורי יווצרו קיפולים ועיוותים וחבל גם אם את מאד מיומנת בתפירה זה לא יצא טוב בהצלחה

adina81

New member
תיפורים אחרי ביינדינג

רציתי לדעת האם ניתן להוסיף עוד תיפורים אחרי שתופרים את הביינדינג או שאז זה כבר מאוחר מדי?

נ אוה

New member
אני עשיתי את התיפורים בחוט תפירה רגיל

ולא היתה לי בעיה עם זה

חיבור 3 שכבות העבודה

עדינה , ממליצה על שיטה מתוארת במאמר המצ"ב: |http://blog.lisacall.com/2005/11/basting-a-quilt-a-definition-and-how-to.html חיזוק דוקא לשטיח הצליח לי יותר מאשר מסקינג טייפ לרצפה. אבל כמובן שאינו פוסל שיטות אחרות. את צריכה לנסות על רבועים קטנים ולראות מה הכי מתאים לך. לגבי התיפורים: כמובן שממליצה מאוד לנסות בדוגמיות קטנות יותר את הדוגמא שרצית. ביי בלה

adina81

New member
המון אנגלית

זה לא פשוט לי אבל אני אנסה להבין. תודה לך.

חרוזית1

New member
כל מה שאמרו לך נכון וחשוב ואין לדלג על אף שלב

התחילי מהאמצע כלפי הצדדים וכל הזמן ל"גהץ" בידיים ולהחליק את הבד לכיוון הצדדדים

למעלה