שאלות על שמות

g i r a f f a

New member
שאלות על שמות

שלום רב, שמי תמר ושם האיש שלי דורון. לאיש שלי כינוי בו הוא משתמש אך מעולם לא החליף באופן רישמי או טיקסי את השם... מצד שני הוא מעולם לא נקרא בפועל בשמו המקורי, ובערך מאז היותו בן חודשיים הוריו, משפחתו וחבריו קוראים לו בכנוי בלבד (אולי חוץ מהרס"ר בטירונות...). האם הוא עדיין מבחינת פירוש השם קרוי דורון או שמא יש להתחשב בכנוי? לבן שלנו קוראים נדב יהודה. מה יש לכם לומר על השילוב בין שמותינו לשמו? אנחנו מחפשים שם לבת שלנו... כרגע האפשרויות המובילות הן: איילה, יערה, עופרי. על מה הייתם ממליצים? תודה רבה ושבוע נעים.

g i r a f f a

New member
ועכשיו ראיתי

כי בכל מקרה אתם ממליצים על כתיב חסר: אילה, עפרי... אז אני כמובן שואלת את אותן השאלות בהתחשב בכתיב חסר זה... תודה!

גל סופר

New member
אדם נקרא בשם שקוראים לו ../images/Emo13.gif

במקרה של דורון... הרי ששמו הוא הכינוי שלו. לעניין "נדב יהודה". מדוע שני השמות? לשאלתך בנוגע לשם בתך... הרי שתאריך הלידה יכול להועיל לי.

g i r a f f a

New member
אם כך:

שמו של האיש שלי דוני. שמו השני של נדב ניתן לו מפאת בקשתה של חמותי להזכיר את שם חמי שנפטר שנה וחצי לפני לידתו של נדב. אני מודעת (מחיפושים אחרוה בפורום) שזה לא ממש "נחשב" כקריאה על שם, אך היא מאוד ביקשה ורצינו לשמח אותה. תאריך הלידה של הבת, עדיין לא קיים - היא עוד עוברית (אמורה להוולד בעוד כשלושה שבועות-חודש...). אם יש צורך ממשי בתאריך, אני אשמח לחזור לאחר שהיא תוולד, אם ניתן לתת ייעוץ כלשהו או כוון כבר עכשיו - אני מאוד אשמח ואודה... תודה רבה, ושבת שלום, תמר.

למעלה