שאלות על שירים

ghony

New member
שאלות על שירים

היי כולם יש לי די הרבה שאלות (מצטער על זה :p) שנצברו עם השנים בקשר למשמעות שמאחורי חלק מהשירים או תהיות למיניהן. אולי לחלק מהאנשים פה השאלות ייראו שטותיות אבל אני אשמח מאוד לתשובות 1) על מה מבוסס השיר חברון? 2) אני יודע שקלנדיה נקרא כך על שם מחנה הפליטים קלנדיה, וזאב אף הודה בראיון שזה שיר פוליטי, אבל מבחינת המילים זה נשמע כמו שיר שהוא שר לבחורה.. מה מסתתר מאחורי השיר? 3) האם גם עד מתי הוא שיר פוליטי? בהתחלה הוא נשמע לי כשיר על מישהו שמדוכא על ידי מישהי, אבל אחרי שחשבתי קצת על המילים הגעתי למסקנה שיש מצב גדול שזה פוליטי.. השאלה היא מי מייצג את מי (מי מדכא את מי) 4) האם בשיר ג'סיקה ג'סיקה בעצם מתה או שהיא פשוט חזרה לארצה? (אחרי ההתנדבות) 5) ב"כלב לא נותן ברירה" מהי הכוונה ב"שבעה מקלעים, שבעה הרוגי מלכות"? 6) קדילק ג'ו נכתב על יוסי שריד, האם זהו שיר גנאי עליו? 7) ממה שהבנתי גם יללת תן נכתב כשיר פוליטי בעקבות הצעת חוק של חבר כנסת כלשהו.. אם אפשר יותר רקע על הנושא בבקשה 8) כמה מ"הביאורים לשירי אתניקס" הוסברו ע"י הלהקה או אושרו על ידה? 9) על מה מבוסס השיר כתם הפרי? 10) האם זה רק אני שחושב ככה או שהשיר "נוגע בך" הוא בעצם שיר אהבה של זאב לגיטרה שלו? (ולכן זה לא סתם מלווה בנגינת פסנתר דווקא) 11) איזה עוד שירים של אתניקס נחשבים כשירים פוליטיים? שוב מצטער על העומס, אבל תודה מראש לעונים :p

דודי 87

New member
השאלות שלך מאוד מעניינות,אבל אני בספק אם יש

למישהו פה בפורום זמן להתפנות לתשובות לשאלות שהם דיי מסובכות, מהסיבה הפשוטה שזה פשוט תזמון דיי גרוע לשאול אותם, מכיוון שרק השבוע יצא הסינגל השני שחיכינו לו כל כך ואנחנו רוצים להתמקד בו... אני מציע לך להקפיא את השאלות כמו שאני עשיתי עם כמה שאלות שהיו לי, ולשאול אותם בפעם אחרת שהפורום יהיה רגוע יותר.... כמובן שיכול להיות שברגעים אלו ממש מישהו מהפורום עורך לך תשובה מקצועית ומפורטת כמו שהוא תמיד עושה,אבל רק יכול להיות....

אני אנסה לתת לך תשובות למה שלי ידוע סורי

1. נכון קלנדיה נרשם על מחנה הפליטים. 2. השיר עד מתי לא נרשם כשיר פוליטי אלא על בת זוג שחונקת את בן זוגה מאהבה 3.השיר ג'סיקה רשום על המתנדבת לא שמתה אלא שחזרה לביתה בחו"ל. 4. יללת תן כנראה רשום על ח"כ בעבר בשם יצחק פרץ 5. הלהקה אף פעם לא אישרה את השמועות הללו ואף הכחישה אותם 6. קאדילק ג'ו נכתב על יוסי שריד ואכן לפי איך שנשמע השיר מדובר על שיר גנאי 7. חברון לפי דעתי האישית נכתבה כשיר מחאה על מה שקורה בשטחים אבל לך תדע... 8. פנים הוא גר שיר פוליטי ואף מוזכרת בו ח"כ לשעבר בלוטנטל נעמי. א. מיסטר ג'קי פרנקל נגד הנגיד לשעבר ב. סנופי כנראה נגד מפכ"ל המשטרה לשעבר רפי פלד ג. מקווה שעזרתי למרות שלא הרבה נלקח מתגובות הכותבים בפורום לאורך הזמן כל הזכויות שמורות להם

ghony

New member
תודה על התשובות

1) כן, אבל מה שאני תוהה זה איך בדיוק המילים מתקשרות למחנה הפליטים? זה נשמע כאילו הוא שר למישהי שמופיעה 2) עד מתי זה שיר פוליטי - לפחות כך מסתמן מהראיון (זאב לא ממש מתקן אותו) כשמוסיפים לכך את העובדה שאייל גולן – שהצלחתו ההיסטרית מאז ימי "בלעדייך" היא המצאה בלעדית של נחמה וקליסקי – ואת העובדה הפעוטה שאתניקס היא להקה פוליטית להפליא ("קלנדיה", "עד מתי"), המורשת של אתניקס היא אפילו עניין מוזיקלי היסטורי חשוב לא פחות משל רוב להקות הרוק הישראלי שבקונצנזוס. מתוך הראיון הזה - http://e.walla.co.il/?w=//1700366 3) תודה 4) שוב תודה, אבל האם ידוע למה אתניקס בחרו לשיר עליו שיר דווקא? 5) תודה שוב.. אז אלו מהשירים כן קיבלו אישור רשמי מאתניקס? (בין אם אמרו או רק אישרו) 6) האם ידוע למה נכתב על יוסי שריד? (הייתי די צעיר באותה תקופה..) 7) תודה שוב! אני מקווה שאפשר יהיה לקבל יותר רקע שיהיה פה יותר רגוע

shifo

New member
כמה דברים

א. קלנדיה פונה אל האדמה, אל המקום הזה שנקרא "קלנדיה". לא סתם בהתחלה נאמר "שדמתי"=אדמתי. הוא פונה אל המקום הזה (ותושביו) ולפעמים מספר עליו, איך הם רואים אותו בתור כנראה חייל שמסייר שם. דוגמאות: "סיסמאות שחורות שונאות אותי" = גרפיטי, "את שלך לקחת בזכות עופרת" = כדורי עופרת, רובים. וכו'. נסה להקשיב לשיר באופן זה ותראה איך מסתדר לך. כך בעיניי המשמעות, ללא ספק. ב. הרבה דברים דווקא כן אושרו ע"י הלהקה (דווקא קלנדיה לא), לדוג': קדילק ג'ו, סנופי, ועוד. ג. חפש במאמרי הפורום - נטלי ליקטה שם דברים שאמרו אנשי הפורום על לא מעט שירים. ד. לגבי "כתם הפרי" - ישנו ניתוח נפלא של קלמנסי, אני חושב שהוא גם במאמרים.. ואם לא- תבקש ממנה. ה. יוסי שריד הוא שמאלן, אך מרצ הצביעה בעד גירוש המחבלים ללבנון בזמנו (מהלך שבדיעבד היה טפשי, אך בלי קשר). ובשיר בעצם זאב יורד עליו על שלא עמד על עקרונותיו, על זה שהוא דיבר הרבה ועשה מעט- "מי זוכר על מה ומה הוא דיבר". ג'ו= ג'וזף = יוסף = יוסי שהיה שר שנסע בקאדילא. הוא גם רמז לזה שהוא היה השר לאיכות הסביבה - "אהבה בחיק הטבע". תקרא את מילות השיר ויסתדר לך. ו. שיר ישן הוא בעצם שיר שכותב אדם שהלך לעולמו אל אהובתו שכאן. ז. אין לאן ללכת ולילה קר - גם יסמין ניתחה נהדר. זה מה שכרגע עלה לי בראש. אם יש לך עוד שאלות - בבקשה... (זה החלק שאני הכי אוהב בשירים - להבין אותם).

למעלה