שאלות על שאיבה

ניצפיץ

New member
שאלות על שאיבה

בני בן ארבעה חדשים וקצת, עוד לא מכיר בקבוק, ואני עוד לא חוזרת לעבודה בינתיים, אך ייתכן שבקרוב אשתתף בפרוייקט שיהיה כרוך בפרידה ממנו לכמה שעות. בינתיים התחלתי לשאוב ויש לי כמה שאלות: בני בדרך כלל מעדיף לינוק רק מצד אחד, וכדי להקל על השאיבה הנקתי שתי ארוחות מאותו צד ואז שאבי מהצד השני שהתמתא מאוד, האם בדרך זאת הגוף ייצר תוספת חלב? בשאיבה אחת הפטמה מעט דיממה - האם להשתמש בחלב? ושאלה אחרונה, יכול להיות שנדושה - שאבתי ומיד הקפאתי, זה בסדר? תודה

תשובות על שאיבה...

אם איזה משאיבה את שואבת? ישנם משאיבות טובות יותר וטובות פחות, וגם יש גדלים שונים של החלק שמתחבר לשד. אם הפיטמה ממשיכה לדמם או יש סימנים אחרים של אי-התאמה, כדאי לברר את מקור הבעיה. לגבי שתי הנקות מצד אחד ואז שאיבה מהשד השני- לא כל כך מומלץ להגיע למצבים שהשד "מתמלא מאוד". זאת בגלל הסכנה של דלקת בשד וגם כי שד מלא מסמן לגוף שיש עודף חלב ולהאיט ייצור. אם את רוצה לשאוב כמות מסוימת עדיף להשיגו בשאיבות קצרות תכופות ולא שאיבות ארוכות בודדות. הכוונה של שאיבה ארוכה היא שאיבה מעל 15 דקות. זה שהפיטמה דיממה קצת לא מפריעה לאיכות החלב, ואפשר להשתמש בו. לא ידוע לי שנחקר האם זה ישפיע על זמן אחסון החלב, אבל כרגיל-אפשר לטעום לפני השימוש. וכמובן אין בעיה של שאיבה והקפאה מידית (כמו כל אוכל במטבח). בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה