שאלות על ריטלין

שאלות על ריטלין

שלום, אי אמא לבן 5.5 העולה לכיתה א'. לילד יש קוצים ב... ולא יכול לשבת בשקט במקום אחד הייתי אצל פסיכולוגית שהציעה כיתה טיפולית ושלחה אותי לפסיכולוג אחר שאיבחן תוך 10 דקות בעיות קשב וריכוז והציע ריטלין. השאלות: 1. האם ריטלין (לא משנה באיזו מידה) הופך את הילד לזומבי? האם מדובר בתרופת סם, שמשפיעה על תגובות ומאיטה את תליכי החשיבה? כלומר, אני אשמח מאוד אם זו תרופת "אינסטנט" שתעזור לילד לשבת ולהתרכז בצביעה, חוברות וכד', אבל האם הוא יאבד מה"אקטיביות" שלו? האם התרופה מרדימה ו"משתיקה" את הילד? 2. האם הרגשתם שזה עזר לכם? מאז יום א' אני בודקת וקוראת מחקרים שונים ומבלבלים על הצורך/ האיסור בשימוש בריטלין... לא קראתי בשום מקום תגובות של הורים לילדים שלוקחים ריטלין 3. מה סיפרתם לילד על התרופה? הוא בסך הכל בן 5.5 4. האם זו "בושה"? האם להסתיר מהסביבה? אולי לא כדאי שהמורה תדע, כדי שלא תתייחס אליו ברתיעה? 5. כמה בכלל עולה התרופה? 6. מה התדירות של לקיחת התרופה? האם זה "לכל החיים"? 7. האם איבחון כזה של 10 דקות הוא איבחון טוב? 8, לסיום, האם אתם ממליצים?????????? תודה מראש, כפי ששמתם לב - אני באמת אמא דואגת!!!!!

סוס אש

New member
שלום אמא דואגת

הילדים שלי עדיין קטנים ואני מקווה שלא יזדקקו לריטלין. אבל מאחר ולי יש הפרעת קשב וריכוז ואני בעצמי לוקח ריטלין כדי למצות את היכולות ברור שאם יהיה צורך הם יקבלו ריטלין ללא היסוס. הריטלין במינון נכון לא הופך ילד לזומבי. הפרעת קשב לא עוברת בבגרות בד"כ (וזה לא קשור ללקיחה או לקיחה של ריטלין) יש לך חודש עד תחילת הלימודים וכדאי לך ללמוד את האפשרויות ולקבל החלטות מעמדה של ידע ולא דעות קדומות. מחיר ריטלין בין 11 ש"ח לריטלין שבסל התרופות ל 30 כדור ועד מאות שקלים לקונצרטה שמסובסדת חלקית רק לביטוח המשלים. ריטלין מוגדר כתרופה תחת פיקוח בפקודת הסמים מאחר ויש לו פוטניציאל לניצול לרעה . לשאר השאלות יענו כנראה האמהות.

05 מיכל

New member
שלום אמא דואגת

רטלין זה לא סם, ואם המינון נכון אז הילד לא הופך לזומבי אבל רטלין זו תרופה, ופסיכולוג רשאי להמליץ לבדוק את האפשרות, אבל מי שמוסמך לתת את ההמלצה אכן לתת לילד רטלין הוא רופא מומחה, כלומר נוירולוג או פסיכיאטר או מומחה להתפתחות הילד, וחשוב שזה יהיה מישהו שהתמחה בהפרעות קשב וריכוז. ומניסיוני, גם עם עצמי וגם עם ילדי, הרטלין עוזר מאוד מאוד - למי שצריך אותו. (אני חוזרת לנקודה הזאת מפני שאני מוטרדת מתהליך האבחון הקצרצר להפליא שתיארת. מעולם לא שמעתי על אבחון כזה, והוא נשמע לי חשוד.) בקיצור, אני ממליצה בחום לפנות לאבחון מסודר אצל מומחה מוסמך, ורק אם גם הוא ימליץ - אז לתת רטלין, בלי פחד. בהצלחה רבה, ובואי לספר לנו איך הולך!

למעלה