שאלות על קראטה

grg2

New member
שאלות על קראטה

1.
קצת לעשות לי סדר על מנת שאבין מי נגד מי : מה ההבדל בין קראטה לקראטה מסורתי לקראטה מגע מלא ? אילו סגנונות קראטה מסורתי / מגע מלא יש בארץ ? 2. לגבי קראטה שוטוקאן: האם נחשב סגנון קראטה מגע מלא ? האם לדעתכם מתאים לאדם כבן 40 (קצת כבד ואפילו עם כמה בעיות בריאות) שרוצה לעסוק בפעילות גופנית ועדיף אם תהיה קשורה לאמנות לחימה ? האם "דופקים" את הידיים / רגליים בלבנים או משתמשים במשקולות לחיזוק בסגנון זה ? מהם "טכניקות החישול" הנהוגות בסגנון זה? 3. מניסיוכם, האם קראטה שוטוקאן יעיל ברחוב לא עלינו במידה וצריך להגיב, אולי מרמות דאן מסויימות / לאחר X שנים ? 4. לגבי קראטה בכלל ובפרט שוטוקאן (כי זה מה שיש לי הכי קרוב לבית). למה יש כל כך הרבה זרמים והתפלגויות והאם יש הבדלים של ממש אם אלמד סגנון מסויים או שההבדלים מינורים והכל ענין של פוליטיקות ? 5. אם אתחיל ללמוד שוטוקאן וארצה לעבור לקראטה קיוקישין (אוימה) או כל סגנון אחר, האם יהיו הבדלים מהותיים / זמן לימוד ממושך במעבר בין הסגנונות או שהמעבר יהיה יחסית קל ? 6. האם משתמשים במגינים במהלך האימונים ? 7. מה מידת הנפוצות של הקראטה כיום: ביפן , ארה"ב ובכלל בעולם ויחסית לאמנויות לחימה אחרות. 8. הולכים להכניס את הקראטה לאולימפיאדה ?

רןני ב

New member
לא מכיר את כל ה"קרטהים"

מכיר רק SKA. ההבדל שאני מוצא בין "מגע מלא" ל"מגע מבוקר" : במגע מלא יותר קל לאבד את הקשר בין איפה החלטת לפגוע לבין איפה היד פוגעת. במגע מלא נכנסת "פראות" של הצורך להכאיב ביריב. דבר שאולי יעזור להכאיב ליריב במצב אמת. 2 שוטוקאן היה, כנראה, כנוי חיבה לגישין פונקושי, זה שהוציא את הקרטה מחשכת אוקינווה ליפן. זה שהוריד כמה קאטות וטכניקות אל הנייר. יש כמה סגנונות שוטוקאן. תלמידיו של הנ"ל המשיכו את מה שלמדו בדרכם שלהם. הם הוסיפו את השם שוטוקאן, לך תדע למה. למיטב ידעתי, SKA הוא בית הספר היחיד שנצמד בקנאות אל הספר המקורי (מתורגם לאנגלית, אלא מה) של פונקושי "Karte do kyohan" ב SKA החישול הוא מנטלי בלבד. אין התמודדות של הגוף בכל מיני ענויים. בסגנון הנ"ל הרעיון הוא להתמודד עם עצמך, ולנצל כמה שיותר את הפוטנציאל הטמון בך. כל אחד יכול לנצל את הפוטנציאל שלו. גם בגיל 90. כל אדם שמתמחה בתחום מסוים, יהיה יעיל יותר באותו תחום. ילד בכיתה א שלומד חשבון ומתרגל חשבון, יוכל להסתדר במכולת יותר טוב מילד שלא לומד. זה לא אומר שהילד שלא למד לא יכול מדי פעם לעשות עסקה טובה יותר. קורה. בטח יקח זמן, המעבר משיטה לשיטה. תלוי כמה הפנמת את השיטה הקודמת. רוני

grg2

New member
בעקבות תגובתך צפיתי בסרטון הבא

http://www.youtube.com/watch?v=ttCE6-RoH0I אני מוכרח לציין שלפי סרטון זה לראשונה מצטייר לי הקראטה בכלל כאמנות פנימית (המאסטר מדבר של על מודעות וכו) ולא כאמנות קשה כפי שחשבתי קודם. אגב, רציתי רק לוודא בסגנון SKA אין את אותם חישולים פיסיים כגון שימוש בלבנים, משקולות וכו' ?

רןני ב

New member
יש שם ביו טיוב עוד כמה הרצאות שלו

שים לב. הוא תמיד מדבר על הצורך למצוא את הבעיות בתוכך עצמך, ולא באחרים. למצוא את הבעיה ולהפטר ממנה. זה העיקר בSKA. כן, יש טכניקות, קרבות, כל מיני. העיקר, למצוא מה לא תקין אצלך, ולשפר. רוני

Tonjin

New member
על מקור השם שוטוקאן כבר נכתב כאן לא אחת

"שוטו" השם היה שם-העט של גישין פונאקושי בו היה נוהג לחתום על יצירותיו, "קאן" היא סיומת יפנית שמסמלת "היכל" או "מקום" והיא אופיינית לשמם של בתי ספר או אולמות של אומנויות-לחימה. נכתב כאן על-כך בעבר ביתר הרחבה, אם זה מעניין ניתן לחפש בארכיון אבל גם אם לא - עכשיו אתה אולי כן "יודע למה" שוטוקאן נקרא שוטוקאן...

pinan

New member
תשובות

1. קראטה מסורתי שם יותר דגש על קאטות, ותרגול טכניקות מתוך קאטות - בונקאי - הפרשנות של הקאטה. המטרה של קראטה מסורתי אינה יכולת ספורטיבית או השתתפות\זכיה בתחרויות. גם בקראטה מסורתי קיימים קרבות חופשיים, אך זהו לא הדגש. זה באופן מאוד כללי. יש עוד הרבה הבדלים, אך הרבה נקבע לפי המורה יותר מאשר לפי האמנות. בד"כ בקראטה מסורתי יש, וזה באופן כללי מאוד, יותר דגש על האלמנט הרוחני מאשר בקראטה ספורטיבי. שוב, זוהי הכללה שאינה בהכרח נכונה. 2. שוטוקאן הוא במקור קראטה מסורתי שנחלק לשני ארגונים - שוטו-קאן ושוטו-קאי. במקור, הראשון אפשר תחרויות, השני לא. השוטוקאן התפצל מאז למאות אם לא אלפי ארגונים שונים. כל ארגון הוא שונה. חלקם יותר מסורתיים, חלקם פחות, חלקם יותר תחרותיים, חלקם פחות. תלוי בארגון ובמורים, ואי אפשר לעשות הכללה. גם חישולים לסוגם הם עניין נפרד של ארגון ומורה, ולא בהכרח קיימים. 3. רוב אמנויות הלחימה יהיו יעילות להגנה עצמית בתנאי שאתה בוחר להשקיע בה מספיק מזמנך וכוחך. הזמן שלוקח להפוך יעיל באמנות הלחימה בה אתה עוסק משתנה מאדם לאדם ואינו דבר קבוע. כמו כן, כל אחד מגיב אחרת למצבי אמת. 4. התפלגויות בתוך זרמים נובעות לרוב מפוליטיקה פנימית ורצון של מורים מסויימים להנהיג "את דרכם". לפעמים זה מתורגם לסגנון שונה לחלוטין, ולפעמים ההבדלים מינוריים או אפילו לא קיימים. אי אפשר להכליל. זה לא ייחודי לשוטוקאן - זה קרה בכל הסגנונות לאורך ההיסטוריה של אמנויות הלחימה. 5. מעבר בין סגנון לסגנון אינו דבר מומלץ, ולמרות שעבור מישהו עם ניסיון רב זה עשוי לקחת הרבה פחות זמן מאשר להתחיל מחדש, זה עדיין ידרוש הרבה השקעה נוספת. סגנונות קראטה יכולים להיות שונים מאוד אחד מן השני בעקרונותיהם ודרכם, וזה לא עניין פשוט. צריך סיבה מספיק טובה, זה לא עניין של מה בכך. 6. שימוש במגינים תלוי גם בארגון ובמורה. 7. קראטה היא בגדול אמנות הלחימה הכי פופולרית בעולם כיום, או לפחות בין שלוש היותר גדולות בהיקף בהתלמידים. עם זאת, זוהי הכללה לא נכונה משום שכל סגנון קראטה הוא שונה. אין קראטה כשיטה אחת בודדת. על כן לכל ארגון הגודל שלו. 8. הבנתי שיש דיבורים בנושא, אבל אני לא יודע. ולשאלה קודמת: יש אצלינו בדוג'ו מישהו בן 58 שהתחיל בגיל 38 או 40. האיש הנחמד הזה הוא כיום דאן 3, והרבה צעירים היום שמחים להיות חזקים ומוכשרים כמוהו. אמנויות לחימה זה כמעט לכל גיל

alexko

New member
תחילה ברוך הבא לפורומינו

אנסה לענות על מספר שאלות קראטה מסורתי, תחרותי, מגע מלא - זה עניין של גישה. הרי בסופו של דבר קראטה נועד ללחימה. יש בשוטוקאן גם כאלה שעושים מגע מלא, אולם מניסיוני כאשר עוברים למגע מלא ההבדלים בין הלוחמים מיטשטשים ולא רואים טכניקה נקיה. כל אדם מתאים לעשות קראטה (לא חייבים לעשות קרבות - קומיטה/רנדורי) אפשר גם קאטה כמובן שרצוי שתיבדק על-ידי רופא תחילה. אני לא מכיר כאלו שדופקים ידיים על לבנים ואם בדוג'ו אליו תפנה עושים זאת אני מציע לחפש דוג'ו אחר. כל אומנות לחימה יעילה ברחוב כי היא תלויה בעיקר בלוחם ולא באומנות. אני מבין שאתה חושש (בגילך המופלג
) אבל לדעתי אתה פשוט צריך לקפוץ למים ולהתחיל לשחות. בהצלחה, אלכס

למעלה