שאלות על סין -

liatita

New member
שאלות על סין -

אנחנו נוסעים לסין לתקופה ומתכננים לטרק קצת היכן שניתן. 1) דבר ראשון - איפה בסין ניתן להוציא ויזות להודו (מלבד ביג'ינג שנחאי והונג קונג)? 2)בנוסף - (שאלה לא מאוד חכמה אבל מהלונליי היה קצת קשה לחלץ את המידע) - לאלה מכם שעשו טרקים - האם לקחתם ציוד מלא (מזרוני בידוד ואוהל) או שניתן להסתדר בלי? אנחנו די מתלבטים מה לקחת שכן אנחנו כן רוצים לצאת לטרקים. מצד שני לא רוצים לסחוב ציוד שלא יהיה בשימוש רוב הזמן. 3)מישהו יודע אם ניתן להשיג בלוני גז לגזיה בקלות?

kogawa

New member
תשאירו גם שאלות לטיול

ויזות אפשר להוציא בשגרירויות וקונסוליות, ובין שתי מדינות ללא מעבר יבשתי בינהן, והנמצאות במצב מלחמה תשמחו שמצאתם שיש 3 נציגויות דיפלומטיות. טרקים עם ציוד מלא? רישמית לפחות זוהי אינה מדינה בה אפשר ללכת לכל מקום, אבל גם לא רישמית לא מכיר מטילים שנזקקו לציוד קמפינג בסין. גזיה היא תמיד בחירה אומללה לטיול בעולם השלישי (ולא מתכוון לפתוח את הדיון הזה מחדש), והבעיה למצוא מכלים שיתאימו להברגה של הראש שבידכם במדינה שלא קיבלה את תקני ISO ו-DIN על מנת לא להשמע החלטי ונחרץ, זוהי דעתי הסוביקטיבית בלבד!

liatita

New member
למה ככה......

:) נחרץ בהחלט, אבל זה בדיוק מה שאנחנו מחפשים,דעה סובייקטיבית הרי לא באמת אפשר לדעת הכל מראש המון תודה

natyh

New member
עיזבו גזיה

רק בנזניות למיניהן , אפילו כוהליה לא גזיה נקודה . לגבי ציוד קמפינג ? נראה לי שעדיף לשכור במזרח , ונראה לי על פניו לפי השאלה שלא תשתמשו בציוד יותר מדי , אז בחשבון עלות תועלת תשכרו . שק שינה טוב על פניו כדאי שיהיה לכם , יש שם במיוחד במקומות היפים איזורים מאד קרים . זהו בינתיים.

Temporary2

New member
הי,

אני טירקתי קצת בסין באופן מאולתר (זאת אומרת, לא מסלולים פופולריים ומפותחים). השתמשתי באוהל שקנינו במקום (כן, היה כבד ומסורבל אבל עבד יפה בשלג). במקום שק"שים - שמיכות פוך צבאיות מהשוק (כן, הצלחנו לדחוס אותן לתיק, וכן, היה לנו מספיק חם). מזרוני שטח מצאנו גם, בחנות של ציוד טיולים. היה יקר לאללה. אבל... זה בהחלט דרש זמן התארגנות (חצי יום של חיפושים, אולי פחות). מאוחר יותר בטיול, שהתכוונתי לעשות טרקים קצת יותר דורשניים, דאגתי שישלחו לי את הציוד שלי מישראל. לצערי, לא באמת יצא לי להשתמש בו. סין היא באמת לא מקום של "פשוט להתחיל ללכת". ובכל זאת, אם יש פריט ציוד שכן שווה אולי לסחוב, בהנחה שאתם מטיילים באיזורים קרים - זה שק"ש. דווקא עם מחסה נראה לי שקל יותר להסתדר - בין אם בבתי\אוהלי אוכלוסיה מקומית, מערה, קפל קרקע... או אפילו יריעת ניילון, מקל וכמה חבלים. מזרון שטח ? אפשר להסחב, אולי עם חצי מזרון או משהו, וכשצריך - לרוקן את התיק ולהשתמש בו כחצי השני... (אני עושה את זה כשגרה).

liatita

New member
תודה על התשובה

זה בדיוק מה שתהינו, אם אפשר לטרק במסלולים פחות מאורגנים או "פשוט להתחיל ללכת" כמו שעשינו בדרום אמריקה. נראה לי ששק"ש בכל מקרה ניקח, אוהל כבר ירד מהפרק.

jeshu

New member
למה אי אפשר להתחיל וללכת ? אתה יכול להצביע על גורמי הקושי ?

Temporary2

New member
אני יכול לנסות.

קודם כל אומר שכן אילתרתי מסלולים כמה פעמים. בכל מקרה: ראשית, יש איזורים שבהם אסור להסתובב ללא אישור. עכשיו, לך תדע את זה... שנית, יש בעיה של מפות (קושי אמיתי למצוא, אפילו בחנויות של ציוד טיולים). ואת מה שאתה לא יודע כי אין לך מפה, בספק אם תצליח ללמוד מהמקומיים. אלא אם כן אתה דובר סינית. חלק גדול מהאתרים היותר מרשימים סגורים בשמורות ופארקים - עם פיקוח. המשטרה חזקה מאוד ונמצאת בכל מקום ("קומוניסטים", לא לשכוח), ולסינים אין כבוד מיוחד למערביים - מפגש עם המשטרה\צבא יכול להיות לא נעים, במיוחד אם לדעתם עשית משהו לא בסדר. אלו דברים שמרתיעים אותי מלצאת להרפתקאות ספונטניות לחלוטין. עם זאת, איסוף מידע מקדים על מסלול אפשרי בין שתי נקודות יכול לפתוח אופציות לגיטימיות. עכשיו אני נזכר שפגשתי בחור גרמני ב-Zhongdian, שקנה אופניים "פושטיות", קיבל איתן מפה משומשת קמעה (משהו כמו 1:450,000), והתחיל לדווש את ה-Yunnan-Sichuan Backdoor. פגשתי אותו חודש אחרי כן ביאנגשו, והוא סיפר לי שלא הגיע עד צ'נגדו כמו בתכנון, אבל הוא כן עבר חתיכת דרך על הטרנטה ההם... במילים אחרות, לחפש הרפתקאות זה אפשרי ומומלץ. רק לא לעשות אותן בלי שכל.

sela v

New member
ראיתי כתבה בטלויזיה באנגליה

נדמה לי. אני כבר לא זוכר בדיוק. על חנות בסין שנפתחה ע"י סיני למטיילים סינים, שזה נהפך פופלארי שם.

SPnage

New member
אין צורך בציוד

אני סחבתי איתי שק שינה ובנזיניה (הגעתי לסין ממונגוליה) ולא השתמשתי בהם אפילו פעם אחת. לא יודע איזה טרקים אתם מתכננים לעשות, אבל בטרקים שאני עשיתי בסין (סונגפאן, טייגר-ליפילג, שישוואנגבנה) לא היה צורך בשום ציוד. בכלל סין זו לא בדיוק מדינה לטרקים, ולמרות שאין ספק שיש שם אפשרויות להמון טרקים זה בדרך כלל רק חלק קטן מהטיול.

למעלה